Nationaldemokraterna skickar ut rasistpropaganda?


Ja det är i vart fall vad som står i Aftonbladet så då måste det vara sant. Och brevbärarkåren är med rätta upprörda.

Aftonbladet: Posten hotar personal som vägrar sprida propaganda. Posten tvingar brevbärarna att dela ut rasistisk propaganda. De som vägrar riskerar att få sparken. På måndag ska Posten dela ut Nationaldemokraternas informationsblad i Stockholm och Uppsala.

Nationaldemokraterna är ytterligare en fraktion av de nazianstuckna små sekterna på högerkanten i likhet med t.ex. Sverige-demokraterna. SD bemödar sig dock att använda slips men mellan skål och vägg låter det nog tämligen likartat när deras sympatisörer talar med varandra.

Men posten har problem. Är det ett rasistiskt budskap som ND vill sprida så ska givetvis posten vägra. Men då ska innehållet närma sig vad som är åtalbart. Gör det inte det ska givetvis posten distribuera materialet. ND omfattas också av yttrandefrihet så det skulle inte behöva bli ett problem.

Att sedan brevbärarna reagerar är fullt förståeligt, samtidigt kan inte brevbärare kräva att få godkänna allt de ska dela ut. Och enligt Aftonbladet har man låtit jurister göra en bedömning som i princip hävdade att det inte var att betrakta som rasistiskt. Att det är osmakligt förstås, men det är väl allt som dessa grupper ägnar sig åt?

Andra bloggar om: , , ,

[tags]nationaldemokraterna, posten, brevbärare, rasism [/tags]


8 svar till “Nationaldemokraterna skickar ut rasistpropaganda?”

 1. Det där är ju bara trams egentligen! Postens kund betalar för att få sina grejor (propaganda) levrerade – och då har postens anställda att göra jobbet. Annars är det ju bara att säga upp sig. Fattar du Jinge vilka konsekvenser det skulle bli om alla anställda la sig i vad företaget sysslade med..KAOS. Ngra exempel : Får nazister åka tunnelbana? Skall Volvo lägga ner arbetet för att för att Vit makt kör i deras bilar? Skall Nazi hemsidor stängas av REGERINGEN?

  Suck lixom att du ens orkar skriva om det

 2. Det är inte direkt svårt att sympatisera med brevbärarna men även obehagliga budskap måste få framföras och yttrandefriheten få gälla. Detta måste göras till principsak även för politiska motståndare för att inte snabbt hamna på ett sluttande plan. I det här fallet innebär det att Nationaldemokraterna ska få det de har avtalat med Posten om. Undantaget är i min mening ren hets mot folkgrupp, som är och bör vara olagligt, och har det gjorts en rimlig bedömning att detta inte föreligger så är det bara att bita ihop…

 3. Det finns inget krav på att Posten måste åta sig att dela ut reklam. Posten har full rätt att välja vilka kunder man vill ha.

 4. Att försöka tysta ner idioter som Nationaldemokraterna genom att inte ge dom mediatid eller dela ut deras rasistiska budskap kan verka som en smart sak. Men varför inte låta dessa trångsynta människor göra bort sig själva? Varför sätta munkavle på en åsna som ändå inte kan uttrycka sig?. Varför inte ta en debatt med dessa ljus skygga människor i tv-soffan och låta dem göra bort sig en gång för alla? Det var just det Ny Demokrati gjorde. De gjorde bort sig. Och sen var de borta från politiken. Det enda man gör genom att tysta ner är att fler blir intresserade av partiet. Jag kan i och för sig ha fel.

 5. sten: angående vilka kunder man vill ha så kan man t ex inte vägra att servera nazister, judar eller svarta på sin resturang, skulle något annat gälla för posten?

 6. Fungerande mailadress krävs för att få kommentera. Se kommentarsreglerna! / Jinge

 7. Skillnaden mellan att ge nazister plats i tv-soffan och att dela ut deras propaganda är väldigt stor. Om jag som brevbärare skulle ha delat ut materialet blir jag budbäraren, dvs den som levererar budskapet till de invandrare som bor på mitt distrikt. Det blir jag som riskerar att utsättas för hot och våld och som mår psykiskt dåligt av att tvingas dela ut skiten.

 8. Uaagh, jag fick Nationaldemokraternas lilla folder i brevlådan idag. Fullkomligt vidrigt och värdelöst. Jag struntar i om posten säljer sina tjänster åt nazister (även om jag helst såg att de inte gjorde det), det som irriterar mig är att det hamnar i min brevlåda.

  Jag har en ”ingen reklam”-skylt på dörren och trodde i min enfald att oaddresserad idiotpropaganda också räknades som reklam. Blä, vad obehagligt!