När ska Persson utvisa Israels ambassadör?


Lasse skriver att Israel inte har dödsstraff enligt lagen.

Lasse: ”- Ändå avrättar Israel människor. Fast för att kunna utnyttja ett straff som inte är tillåtet enligt lagen ägnar man sig i stället åt mord.”

Samtidigt kan vi konstatera att staten Israel inte bara bryter mot alla internationella konventioner, samtliga internationella lagar inklusive de mänskliga rättigheterna.

Att Israels regering fullständigt ignorerar FN:s resolutioner är också bekant för alla som läser tidningar, ser på TV och lyssnar på radio.

Någon av denna bloggs läsare skrev i en kommentar här att ”det är inte underligt om antisemitismen ökar med tanke på Israels agerande” och där är väl de flesta fullständigt ense med vederbörande idag.

Ekot: Israels justitieminister erkänner nu att den barriär som Israel till stora delar bygger på palestinsk mark också är tänkt som en framtida gräns mot en självständig palestinsk stat. På det sättet kommer Israel att tillskansa sig nästan tio procent av Västbanken.

Vi i Sverige borde ha inlett en fullständig blockad och bojkott av israeliska varor/tjänster för länge sedan. Nu har de israeliska expansionsplanerna nått en nivå som är rent absurd sett ur folkrättsligt perspektiv.

När ska regeringen Persson sätta ner foten i backen?

Ska han tillåta att Israels politik leda till en tsunami mot palestiniernas mänskliga rättigheter?


10 svar till “När ska Persson utvisa Israels ambassadör?”

 1. Det bryter mot ALLA konventioner? De måste nästan ha nån anställd som ser till att de inte missar nåt. Det finns ju en del FN-konventioner och internationella bestämmelser. Att bryta om alla, även dem som reglerar handel av galvaniserad stålull mellan länder måste verkligen kräva sin man!

 2. Är det någon som är förvånad över att israelerna nu börja prata öppet om muren som en ”framtida gräns”?
  Uttåget från Gaza var tydligen bara en ploj, som syftade till att underlätta fortsatt barriärbyggande och expansion på Västbanken.

  Detta är precis vad som palestinierna och omvärlden har misstänk från början. Varje kilometer kostar 2 miljoner dollar och murens sträckning är 640 km lång, 3 gånger längre än ”Gröna linjen” som är den internationellt accepterade gränsen för Israel.

  USA stödde Apartheidstaten Sydafrika, och göder gladeligen en rasistisk kvasidemokratis fortsatta expansion i Mellanöstern. Utan USA:s solida stöd hade detta aldrig varit möjligt…

  Att den barriären ”råkar” lägga palestinsk bördig mark och livsviktiga vattenflöden på israelisk sida, det pratas det inte om.
  Israeliska olagliga bosättningar ska nu konsolideras med en lika olaglig israelisk mur. En slutgiltig lösning värdig Mellanösterns enda ”demokrati”…

  Att Justitieminister Minister Tzipi Livni:s uttalande inte har uppmärksammats av någon av Likudbloggarna, som i vanliga fall är oerhört alerta när det gäller andra händelseförlopp i Israel, är föga förvånande…

  Som vanligt är Israels advokater med sina Likudbloggare, knappast känd för någon större intellektuell kapacitet.
  Det viktigaste är att man har blå-vita glasögon med tillhörande gigantiska skygglappar, samtidigt som man unisont upprepar mantrat ”alla som kritiserar Israel är judehatare”….

 3. ”USA stödde Apartheidstaten Sydafrika, och göder gladeligen en rasistisk kvasidemokratis fortsatta expansion i Mellanöstern. Utan USA:s solida stöd hade detta aldrig varit möjligt…”

  Min uppfattning är att den förda politiken leder till ett faktiskt judehat och en dramatiskt ökad antisemitism.

  Precis som Likudbloggarnas skriverier gör..

 4. Jinge:
  Naturligtvis!
  Israels politik har i decennier bestått i expansion samt att behålla sina fiender, utan externa fiender hade staten Israel gått under i inbördes käbbel och stridigheter för si sådär 40 år sedan…

  Vi ska komma ihåg att staten Israel grundades 1948 för att skydda judar från hat och förföljelse…

  Det som kan uppbådas till att vara fiender i dagsläget är Iran som aldrig lyft ett finger mot israel, men som däremot Israelerrna har bombat…
  Samt några tandlösa muslimska extremister i Gaza….

  Ändå gapas det friskt om hur Israels existens är ”hotad”…

 5. ”Det som kan uppbådas till att vara fiender i dagsläget är Iran som aldrig lyft ett finger mot israel, men som däremot Israelerrna har bombat… Samt några tandlösa muslimska extremister i Gaza…. Ändå gapas det friskt om hur Israels existens är “hotad”…”

  Jepp. Så är det. Men jag undrar hur det kommer sig att inte Agent-Magnus et consorties inser att de ökar allmänhetens förakt genom att styvnackat kritisera varenda en som är negativ till staten Israels agerande.

  Tycker de att det är bra att folk blir alltmer kritiska?

 6. ”det är inte underligt om antisemitismen ökar med tanke på Israels agerande”

  Jo, faktiskt. Varför skall judar utanför Israel som inte har något med den statens illgärningar göra drabbas? Det är inte ett dugg bättre än när muslimer (eller sådana som ser ut som muslimer) skall drabbas för att det finns några terrorister.

  Sen tror jag inte att den där muren blir någon israelisk gräns. Den är som Guardian påpekar väldigt lång. Jag skulle tro att när väl den står klar och man fått någon acceptans för att allt väster om muren är Israel, då börjar man räta ut den så att man på så sätt kan ta över än mer palestinsk mark. I alla fall om inte de internationella protesterna blir för starka.

  Guardian, Israel har bombat Irak, inte Iran. Däremot har Iran och Israel slagits via ombud i Libanon. Detta har dock inte skrämt Israel mer än att man exporterade vapen till Iran. (Eftersom Iran byggde upp sin militär med amerikanska vapen under shahens tid och sedan revolutionen varit bojkottad av USA har man fått leta efter någon som är villig att bryta mot USA:s bojkott för att få reservdelar, vilket alltså Israel gjort)

 7. ”Jo, faktiskt. Varför skall judar utanför Israel som inte har något med den statens illgärningar göra drabbas?”

  Det är sant. Men nu är de som är aktivast i debatten extremt mycket FÖR Israels agerande vilket gör att det spiller över på andra. De flesta ibland judar är för fred, men av dessa märks inte något i bloggosfären.

 8. Thomas
  Alldeles riktigt, Osirak, låg i Irak. Slarv från min sida.
  Dock vidhåller jag att Iran aldrig lyft ett finger mot Israel.