När kommer Bodström och sossarna stoppas?


Numer går det inte ett enda dygn mellan chockerande nyheter som visar hur socialdemokraterna håller på att avskaffa den personliga integriteten.

Idag berättar Dagens Nyheter att Försvarets Radioanstalt ska få börja sälja enskilda svenskars personuppgifter om det inte strider mot sekretesslagen.

DN: Försvarets radioanstalt – FRA – ska få utökad möjlighet att lämna ut personuppgifter till andra länder, enligt ett nytt lagförslag som gått ut på remiss. Enligt förslaget till lag om behandling av personuppgifter i Försvarets radioanstalts underrättelseverksamhet kommer FRA att få möjlighet att lämna ut personuppgifter till andra länder ”om sekretess inte hindrar det och det är nödvändigt för att Försvarets radioanstalt skall kunna fullgöra sina uppgifter inom ramen för det internationella försvarsunderrättelse-samarbetet”. Lagförslaget reglerar inte vilken sorts personuppgifter som ska kunna lämnas ut. Det innebär att all sorts information som FRA kommer över är möjlig att lämna ut.

Vad gör nu ni som tänkt rösta borgerligt? Kommer ni att avkräva era politiker ett löfte om att aldrig dagtinga med våra fri- och rättigheter?

Jag kommer att göra det innan jag lägger min röstsedel och jag anser att alla socialdemokrater ska göra det oxo. De regeringsmedlemmar och riksdagsledamöter som inte sätter ner foten för dessa idiotier måste befrias från sina förtroendeuppdrag!

DN: I somras presenterade regeringen ett annat lagförslag med innebörd att FRA ska få möjlighet att hämta in information med hjälp av automatiska söksystem i det fasta telenätet. Med hjälp av sökbegrepp som till exempel ”terrorism” eller ”sprängämne” eller ”kärnvapen” kommer FRA:s datorer att kunna fånga upp telefon- och internettrafik mellan Sverige och utlandet med sådana ord…

…Juristprofessorn Dennis Töllborg vid Göteborgs universitet är mer oroad: – Det öppnar totalt. Det kommer att beröra enskildas integritet i större utsträckning än tidigare. Det här innebär en generalfullmakt för regeringen att lämna ut vad som helst, även uppgifter som lyder under sekretess…

…Han befarar att lagen kommer att missbrukas. – Det är som med ”boys with toys” (”pojkar med leksaker”, fri översättning). Får de grejerna kommer de att använda dem.

Jag måste erkänna att jag faktiskt chockas över regeringens brist på förstånd. Har det verkligen blivit ett så enormt avstånd mellan regeringen och deras väljare att de numera uppfattar väljarkåren som sin farligaste fiende?

[i] Artikeln i Dagens Nyheter


10 svar till “När kommer Bodström och sossarna stoppas?”

 1. Vi är för få som tycker att det är viktiga frågor. Den stora tysta massan menar att; den som har rent mjöl i påsen inge behöver oroa sig. Det man inte reflekterar över är vem som bedömer mjölets kvalitet och det är något som kan förändras. Kan man dessutom nu bli såld ut för att en valfri underrättelsetjänst anser att mjölet är grumlat, då börjar vi alla ha något att vara oroliga över. Läs gärna min notering i samma ämne.

  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1396&blog=3181

 2. Vad de pratar om här är inget annat än en svensk motsvarighet till ECHELON, som ska analysera innehållet i den svenska tele- och internetrafiken. Perfekt komplement till trafikdatalagringen som ”bara” håller reda på vem du har kommunicerat med och var du befann dig.

  Inte konstigt att de har dragit ned på den ryska tolkutbildningen till förmån för arabiska.

  Gissa vem husse är…

 3. Det kan inte finnas någon sosse med förståndet i behåll som kan rösta på dem längre (inte V eller Mp heller eftersom de stöder dem i maktkåtehetens namn). De flesta sossar skäms nog för att kalla sig det idag, det behövs en rejäl omritning av den svenska politiska kartan med ett nytt parti som står för de traditionella sosse-värderingarna (Junilistan?) och inte hemfaller åt att låta ändamålen helga medlen med maktkorruption och STASI metoder som resultat. Sveriges nästa regering kommer utan tvekan att styras av Moderater efter nästa val. Tänk att sossarnas rättsuppfattning kunde erodera så fort efter murens fall. Hur kan någon tänkande sosialdemokrat över huvudtaget stödja detta, det är obegripligt. Det enda jag kan tänka mig är att det är ett mycket tydligt exempel på Kjejsarens nya kläder. Vem skall bli barnet som säger att kjejsaren är naken?

 4. ”Sveriges nästa regering kommer utan tvekan att styras av Moderater efter nästa val.”

  Du menar att det är det som det står emellan. Pigavdrag eller avlyssning?

  Det är bara att välja då lixom? :-)

  ”Tänk att sossarnas rättsuppfattning kunde erodera så fort efter murens fall.”

  Ja det är fan-i-mig märkligt. Visserligen har sosseriet en hel del eget smutsigt byk, IB-affären icke att förglömma. Men nu verkar de lika fingertoppskänsliga som folkpartister och då är det illa som faan.

 5. När det handlar om så här allvarliga saker, så tar jag i stort vilka alternativ som helst. Även om Moderaterna med stödpartier skulle montera ned hela sjukvården och ersätta efter amerikansk modell, sälja ut alla statliga företag till privata vinstintressen osv., så väljer jag hellre det, än detta SATSI samhälle som sossarna nu börjat forma, mycket hellre.

 6. Men, protesterar verkligen de borgerliga mot de här Bodströmska förslagen? Har jag missat något som tycker att de mest tiger och samtycker?

  Det blir bara mer och mer fasansfullt -och somliga av alla dem som anser att de har rent mjöl i påsen kommer en dag att upptäcka att någon annan har smutsat ner deras mjöl.

 7. Eller att de som sitter på övervakningens produktionsmedel börjar definiera vad som är rent mjöl och inte… Detta är ju vad som hände i det gamla östblocket, man hamnar ofelbart där när man låter ändamålen helga medlen och därmed blir till en del av problemet man säger sig bekämpa. Jinges banner blir bara bättre o bättre, när skall vi se den i stort format på stan?

 8. Tilläg till #7.
  ”börjar definiera vad som är rent mjöl och inte…”, man vet ju inte vad framtiden bär på när man väl släppt anden ur flaskan..