Namnet ”Stureplanscentern” var ett skämt trodde jag


Men uppenbarligen hade jag totalt missuppfattat saken. Centerpartisterna i Stockholm har faktiskt bildat en förening med just det namnet.

Men hur de kom fram till namnet förstår jag inte. Stureplan är bratsens tillhåll, innefolket, det vackra folket kalla dem vad du vill. Vill verkligen gamla Bondeförbundare förknippas med dessa? Ville man absolut ha ett känt torg i Stockholm finns det väl drösvis med sådana som inte har en så nersolkad image som Stureplan?

Visst, Norra Bantorget har ju sossar och LO redan lagt rabarber på men det finns väl fler platser. Just Stureplan är ett ställe där det sups rejält, dessutom har jag hört sägas att SSU-
ordföranden betett sig på platsen redan. Fast det är klart, jag har läst att deras moderate kamrat Anders Borg ska ge amnesti åt alla skattefuskare som exporterat miljarder till Kanalöarna, Västindien och andra luriga ställen så visst, de är säkert poppis hos bratsen.

Skulle Federley hamna i något handgemäng med någon dörrvakt kanske han har med sig CUF:s pressekreterare som kan ropa att han minsann ska träffa justitieminister Beatrice Ask dagen efter, och då ska alla få se på fasen.

Själv frågar jag mig förstås vad centerpartisterna som läser Land tänker om partiets nya inriktning. Det är normalt rätt jordnära människor, utan att man för den skull bör kalla dem bonnläppar. Men det är alldeles klart en stilförändring på partiet, kommer de att kunna svälja det? Jag menar, en Extreme Makeover kan ju ha ett underhållningsvärde i ett TV-program, men borde inte Hedlunds och Fälldins gamla Bondeförbund handskas lite försiktigare med sina medlemmar?

På hemsidan skriver de så här: ”De senaste månaderna har innerstadsprofil efter inner-
stadsprofil kommit ut som centerpartister..”

– Kommit ut..??


Fordson, vanligt arbetsredskap för centerpartister


Sedan skriver de:
”Många har hört av sig med nyfikna frågor. Därför kör vi nu en extrasatsning på Stureplan, säger Fredrick Federley…”

Den enda slutsatsen jag kan dra är att man i fortsättningen bör följa CUF:s och Centerns hemsidor noga som bara den. Man vet liksom inte vad man kan förvänta sig från den kanten framöver. Men en sak som jag undrar över är förstås var de ska parkera sina Fordson? Det är ont om platser vid Stureplan..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Federley, Fordson, CUF, Centerpartiet, Stureplanscentern, Brats, Högern, Politik[/tags]


2 svar till “Namnet ”Stureplanscentern” var ett skämt trodde jag”

  1. Man bör nog ha lite koll på det där gänget. Och ”Komma ut” tycks särskilt gälla just centerpartister, varför är det så?

  2. De kämpar så här bara för att bli accepterade och slippa påhopp som det du och andra gör. Kanske valde de fel metod när de började mingla med packet på Stureplan?