Mona Sahlin borta ur bilden?


Nu på morgonen så intervjuades Fredrik Reinfeldt i radions P1-morgon. Han sade att han trodde att det var klart att Sahlin skulle väljas.

Judas Iskariot kysste enligt sagan Jesus i Getsemane. Sannolikt blir Reinfeldts tips samma sak som en judaskyss för Mona Sahlin. Idag skrivs det spaltmeter om Sahlin och en del kan nog vara bra, men mycket är förstås rent trams. Britta Svensson skriver idag en artikel i Expressen som påminner läsarna om de händelser som ledde till Sahlins ”time out” på ett femstjärnigt hotell på Mauritius. De som eventuellt fortfarande drar sin lans för henne bör nog läsa den artikeln.

Expressen:Nej, Mona Sahlin var 1995 den enda och ohotade kandidaten till att ta över efter Ingvar Carlsson. Då avslöjade Expressen att Sahlin, som då var vice statsminister, tagit ut tusentals kronor i kontanter på sitt betalkort som hon hade i tjänsten för att betala arbetsresor och andra omkostnader. Hon hade också köpt kläder och hyrt bil privat och använt kortet på semestern för tiotusentals kronor. När hon krävdes på pengarna struntade hon i att betala, ofta i månader. Inte förrän Expressen skrev om dessa otillåtna ”lån” av skattebetalarnas pengar slutade Mona Sahlin att missbruka sitt kort. Det kom också fram att familjen Sahlins ständiga P-böter ofta gick till kronofogden. Och att de aldrig betalade dagisavgifterna i tid. Hur hemskt allt detta var kan ni ju själva bedöma, med dagens glasögon. Men det handlade i alla fall inte om en Toblerone. Det var faktiskt två.”

Egentligen borde jag inte bry mig om vem som blir partiledare för socialdemokraterna, det är faktiskt inte min sak på ett endaste sätt. Men jag kan faktiskt inte undgå att nästa sosseledare blir den som drar tyngsta lasset i valet 2010. Blir den personen Sahlin så har Reinfeldt et consorties vunnit matchen på Walk Over.

Läs Britta Svenssons artikel i Expressen så förstår ni vad jag menar!
Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Mona Sahlin, Val 2010, Socialdemokraterna, Toblerone, Expressen, Partiledare, Statsminister, Politik[/tags]


5 svar till “Mona Sahlin borta ur bilden?”

 1. Vem är det på bilden? John Lennon?

  :-)

  Skämt åsido. Den där bilden ger ju inte nån vidare bra image åt tösen…

  Jag tror och hoppas att Mona Sahlin är ganska rökt som statsministerkandidat.Utan att medverka till ryktesspridning så ifrågasätter jag möjligheten att städa upp bland liken i graderoben?

 2. Ser faktiskt lite ut som John Lennon!
  Var det någon som trodde att Sahlin kunde komma tillbaka efter Toblerone-skandalen? Har vi drabbats av kollektiv amnesi?

 3. Det var väl ingen nyhet att FR tror att MS blir nästa partiledare för S. Det sa han redan i radioprogrammet ”Elfving på Grand” 2006-12-26 11,33. Nedanstående text är ett utdrag ur radioprogrammet som finns att lyssna på på http://www.sr.se/cgi-bin/p4/programsidor/sandningsarkiv.asp?date=2006-12-26&programID=2111
  Elfving: ”Har du något önskemål om vem du får som huvudmotståndare ?”
  FR: ”Jag har varit inställd på att det blir Mona Sahlin en längre tid”
  Elfving: ”Varför tror du att det blir Mona Sahlin ?”
  FR: ”Ja, möjligen varit med länge i politiken och förstår ungefär hur de processerna fungerar, så att jag sa till de som var beredda att lyssna väldigt tidigt, att det bör väl landa på Mona Sahlin.”
  ”Toblerone-affären” och det som kom fram därefter är väl iaf historia nu och bör inte belasta henne längre. Jag ser inte att det finns någon annan inom S, varken man eller kvinna, som kan ”slå brödkaveln i huvudet på FR”
  Och nej, jag tillhör inte S. Har alltid röstat borgerligt utom i det här valet.

 4. Ja, nog får man hoppas att sossarna tar sitt förnuft tillfånga. Med Mona vinner borgarna nästa val.

 5. Blir den personen Sahlin så har Reinfeldt et consorties vunnit matchen på Walk Over.

  Aj aj aj….Och om det blir det?

  Hur gick valserna om Ohly och vad som skulle hända med honom som partiledare?
  Och hur blev det?