Moderaternas Camilo Goine forts…


Jag har vidarebefordrat informationen om Camilo Goines skriverier på MUF:s hemsida till samtliga pressekreterare inom det Moderata Samlingspartiet.

Nedan är en kopia på det mail jag sände:

Hej alla pressekreterare!

Moderaternas Ungdomsförbunds ordförande på Norrmalm i Stockholm (Camilo Goine) har gjort ett antal uttalanden på MUF:s hemsida FriZon. Dessa uttalanden har väckt stor uppmärksamhet och somliga, inklusive undertecknad, undrar om det är förenligt med moderat politik att uttala öppet stöd för en organisation som är terroriststämplad av USA?

Åsikterna förefaller minst sagt högerextrema, kan man anta att han är neutral i sin roll som nämndeman i Migrationsdomstolen?

Bloggat: Min förra bloggning om Camilo Goine +

Fredrich Legnemark +

Svensson +

Alliansfritt Sverige

Jag kommer senare idag att publicera detta brev på min blogg och jag skulle vara tacksam om jag har fått svar -innan- jag gör det. Camilo Goine skrev en e-post till mig inatt där han varnade (!) mig för att ha tagit bort en kommentar från honom själv, vilket bara är ytterligare en lögn i raden av lögner. Han har inte skrivit någon kommentar.

Jag vill veta hur moderata samlingspartiet ser på den här saken, inte bara höra att partiet inte tar ansvar för enskilda medlemmar. Han är faktiskt nämndeman i migrationsdomstolen, något som faktiskt inte är betydelselöst i ett sammanhang som detta.

Hälsningar Jan-Inge ”Jinge” Flücht

Svaret kom snabbt från moderaternas presschef och jag visar svaret i sin helhet:

”Hej,

Tack för att du uppmärksammat oss på dessa inlägg. De är självklart oacceptabla. Jag har, i min tur, uppmärksammat Moderata Ungdomsförbundets generalsekreterare Lars Rådén på detta.

mvh

//Carl Johan Swanson

—————————————–
Nya moderaterna

Carl Johan Swanson
Tf presschef”

Jag utgår givetvis ifrån att man tar ställning till om man anser att Goine har den mognad som krävs för att representera moderaterna som nämndeman i migrationsdomstolen. För egen del är jag nöjd med svaret.

Andra om , , , , , , , , , , ,

[tags]Anders Camilo Goine, Camilo Goine, Moderaterna, Migrationsdomstolen, Master of Laws, MUF, Norrmalm, Blondinbella, Álvaro Uribe Vélez, AUC, Politik, Carl Johan Swanson[/tags]

Uppdatering 080212 klockan 11.35: Inläggen raderades nyss från MUF:s FriZon.


47 svar till “Moderaternas Camilo Goine forts…”

 1. Strålande hanterat Jinge!
  Ser fram mot publiceringen och att MUF:s Camilo Goine får sätta f.d nämndeman i migrationsdomstolen på sitt visitkort om det finns någon etik och ordning hos ”dom nya moderaterna”..

 2. Det är en uppgift jag fått Björn, men inte av honom. Men det är knappast det allvarliga uppdraget, det är nämndemannauppdraget som är viktigt i sammanhanget.

 3. ”problemet” med internet är ju i sådana här fall att inläggen finns kvar ändå.. ”Caschade” uppgifter på Google är en ”guldgruva” tex då!
  För att inte tala om hur de kommer att leva kvar på ett flertal bloggar ;-)

 4. MUF Norrmalm visar annan information om ordförande. Enligt dem är det Adrian Westman som är ”Überführer”. Observera att tituleringen är deras, inte min.

  Kanske dags att kontakta Judiska Församlingen också och se vad de tycker om detta.

 5. Försökte förgäves surfa fram Camilos ålder. Han ger ett extremt omoget intryck, nästan så att man tror att det är någon som låtsas vara honom. Om inte så är fallet så är det bra jobbat, Jinge.

 6. Stockholms Läns Landsting, numera moderatstyrt, är det som har honom på sin lönelista som nämdeman..

 7. Hade du varit lika populistisk som vissa andra politiskt intresserade är, så hade du inte informerat moderaterna utan sprungit direkt till nån tidning. Frågan är bara om tidningen hade brytt sig, och om journalisten hade förstått vad det handlade om. Jag tyckte dock att det var hedersamt gjort av dig. Allt om honom finns på nätet, men bara för dom som letar. Förhoppningsvis gör våra motståndare samma sak.

 8. Inte för att jag gillar Muf, men de skall ha heder för att de gör vad de kan för att reda ut problemet snabbt!

 9. UR ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2006 muf:

  §17 Till consigliere valdes Camilo Goine, som är klippan vi alla kan luta oss mot.

  http:// förkorta alla långa URL med Tinurl eller Shorlify!!

  SÄGER DET NÅGOT OM muf?

 10. Jag vill tipsa om Henrik Alexanderssons film Rätten och Rättvisansom visas på bubblare.se.

  ”om det bisarra systemet med politiskt utnämnda nämndemän i våra domstolar – och om deras klantighet.”

  Se där en sann nyliberal som ogillar moderaternas utnämningar ;)

 11. #19 Mr. G – De har inte rett ut problemet förräns killen är utesluten. Att ta bort hans inlägg lär ju inte förändra hans åsikter.

 12. Inte för att jag tror att det har hänt i detta fall, men avsändaradressen för ett mail är ungefär lika lätt att förfalska som avsändaradressen för ett vanligt pappersbrev.

  Hur som helst förtjänar inte ens MUF en sån som Goine. Jag kommeneterade aldrig det förra inlägget om honom eftersom jag var för upprörd.

 13. #23 Hampus – ”Chiquita beslöt också att lämna Colombia, efter att i nästan hundra år ha tillhandahållit mer än 10 000 arbetstillfällen.” skriver personen du syftar på. Jag skulle tippa på att han inte vet vad United Fruit var för något. :P

 14. Det är ju märkligt att Alliansen lyckas inbilla svenska folket att de är ett arbetarparti. Alla gamla MUF:are jag känt har ju haft ett arbetarförakt utan dess like. Dessa MUF.are har växt sig stora men deras ruttna åsikter finns naturligtvis kvar.

  Moderater hatar arbetare!

 15. # 24, nej men vi har väl inte åsiktsförbud i Sverige? ;)
  Uteslutning tar tid, de har gjort vad de kan dag 1.

 16. hampus eckerman #11 belyser en intressant människa. En människa som uppenbarligen är helt osmakligt dum i huvudet. Det påminner om prinsen i England som kom klädd i nazistuniform till en maskerad. Dom är egentligen helt ironiska på sidan, men att lägga på sig en titel som egentligen står för massmord istället för ledarskap är galenskap.

 17. Inte undra på att sverige håller på att haverera. Det ger ju också en förklaring till att varje gång sverige har haft borgerligt styre så går det åt helvete.
  Med alltid en så skral nivå på den unga begåvningsreserv kan ju resultatet inte bli annat.

 18. Angående att förfalska avsändarens adress så är det lätt att göra på det mest grundläggande sättet, men det är lätt att genomskåda genom att kontrollera headers. Sen finns det ju lite mer sofistikierade sätt att förfalska avsändaren, genom att sända via dns, open relays (särskilt ifall emailens domän är öppen) eller proxies och sådant med en egenkonfigurerad mailserver. Vet inte om man kan lura Jinge med det dock, han borde ha lite koll på sådant vid det här laget ;)

 19. Stackars sydamerikaner! De har flera stycken att skämmas över. Den här killen tar priset.

  För någon månad var min väninna och hennes argentinska man på besök hos mig. Han fick svettpärlor i pannan och blev alldeles röd i ansiktet när vi talade om en annan känd sydamerikan, en liberal sådan…

  Det här blir nog snäppet värre. För de allra flesta sydamerikaner har faktiskt hjärtat på rätta stället…

 20. Tänk att ett och samma land kan åstadkomma så vitt skilda människotyper som Garcia Marques och så den här lilla människan… ofattbart!

  Eller kanske inte… de är varandras förutsättningar kanske?

 21. SR har den senaste tiden haft flera reportage från Colombia. Lars Palmgren har både rapporterat om FARCs kidnappningar och om högergerillans mördande (deras offer försvinner bara).

  http://korturl.se/czdg

 22. Det är nog bra att du gör det Jinge. Jag åkte på samma karamell i förra inlägget märkte jag. Vissa saker man skriver i affekt känns bra just då, men blir helt fel efteråt.

 23. Goines framtida politikerkarriär är förhoppningsvis förstörd för alltid. Det blev i alla fall inte så offentligt som kindberg batra och hennes uttalande (vilket vi inte ska ta upp nu, det är inte relevant). Hon figurerar fortfarande i bakgrunden, men hon kan ju inte bli partiledare direkt.
  Det här med ELSA blir intressant om han är ordförande, då föreningen har en massa kända advokatbyråer som samarbetspartners. Jag som konsument har hur lång lista som helst med företag man inte kan handla med. Liberaler hänvisar till konsumentmakt. Men snart kan man ju knappt andas utan att man stöder fel företag.

 24. Ja Nicklas! Man märker direkt när känslorna börjar krulla sig i ytterhuden på dem som kommenterar.. :-)

  Daniel! Kindbergs uttalande var så bottenlöst korkat att media inte kunde låta bli. När det gäller Goine är det mer komplierat, och svårare att beskriva i korta och kärnfulla artiklar.

 25. Herr Goine säger det högern tänker. Inte alltid medvetet men det visar sig i handling. Uttrycker inte Goine ett av det mest grundläggande i libertariansk tanke? Att äganderätten skall försvaras till vilket än pris?(han har ju köpt en hacienda med sina egna pengar). Att fackföreningar är av ondo och borde kriminaliseras?(de ger de avundsjuka en makt som de egentligen inte borde ha, pigor o drängar ska veta sin plats eftersom de avlönas av Mr.Goine – därför är det också ett frivilligt kontrakt som tecknats av fria individer. Allt annat är maffiametoder). Att de bättre bemedlade berikar,förskönar, driver fram utvecklingen i världen med sin entrepenörsskap, sitt hårda arbete, sin intelligens och sin strävan att tjäna pengar ?(utveckling och försköning som följd av privat kapitalackumulation blir till gagn för alla(rikedomen sipprar ned i alla människolager)). Herr Goine lyckas i sin enfald, att fullständigt göra upp med jantelagen(diffust begrepp men flitigt använt av er allas herr Holstein), slå ett slag för den moderata synen på frihet samt att på ett mycket realistiskt sätt skimra den (teoretiska) ideologiska dimman som hindrar många libertarianer från att se det som är verkligheten. Ingen är något utöver sin förmögenhet, sin inkomst, sitt jobb och sina egna utsikter(Ngt som tar alla krafter i anspråk) Inga samtal behövs längre och tystnaden behöver inte märkas(dvs tankar kring politik, om de börjar ställa krav på fördelning och social stabilitet som inte ska behöva försvaras med vapenmakt och övervakning, skall inte tänkas(de stör utopin och motsätter sig framsteget. De är irrationella.) ) . Unga känner av vuxnas mindrevärdeskomplex och rättar sig på samma sätt i ledet(individualitet, personlighet, karaktär blir mindre o mindre viktigt). Jag har, helt ärligt, aldrig sett maken till medlöpare(maktens knähundar).moderat ideologi bäddar helt enkelt, med fin retorik, för tankens likriktning, för uniformen(den enda vägen, arbete ger frihet, sjukdom o arbetslöhet ger straff), för fascismens återkomst och demokratins död! Herr Goine uttrycker det bara ännu mer tydligt.

 26. Jag instämmer med föregående inlägg! Det är självklart exakt samma grundtankar Goines uttalande härstammar ifrån. Det är bara det att han är mer korkad än vissa andra, hans självförtroende är tydligen svagt eftersom han måste blåsa upp det och hans självgodhet vet inga gränser. Han njuter av att vara rik och kan inte förstå varför inte han ska få göra det på andras bekostnad. Det finns ingen anledning till att reflektera över om det är okej att han ligger och lapar sol medans andra står och fläktar honom. Det är väl så de flesta moderaterna vill ha det/har det med de är ju inte dumma nog att uttrycka sin njutning på ett så
  ogenomtänkt och primitivt sätt. Alliansen består av skurkar.