Moderata insatser mot fusket?


Dagens mest patetiska nyhet presenterades av Sveriges Radio och Dagens Eko. De be-
rättar om en förstärkt myndighetssamverkan.


Ekot:
”En lång rad svenska myndigheter ska hjälpa polisen att göra livet svårare för organiserade brottslingar. Det föreslår justitieminister Beatrice Ask (m), som nu bland annat bjuder in Försäkringskassan, Skatteverket och kommunerna till överläggningar.

– Vi behöver ta krafttag mot den grova och organiserade brottsligheten och då måste man arbeta brett och på olika nivåer, säger Beatrice Ask.

– All erfarenhet av den här brottsbekämpningen visar att det inte räcker bara med polisinsatser, utan alla myndigheter måste dra åt samma håll.”

Personligen kan jag inte låta bli att tänka på alla moderata skandaler, äga hus från Caymanöarna, skattefusk, underlåtenhet att betala TV-licenser, svart anställda, skumma aktieaffärer, svartbygge, olaga tippning, falska betyg, mutkolvar etc…


Vore det inte passande att moderaterna i samma veva tog itu med brottsligheten inom det egna partiet? Där kan det också behövas myndighets-
samverkan.


Ekots inslag

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Moderaterna, Högern, Fusk, Förfalskning, Svartbygge, Tjuvtippning, Skattefusk, Bedrägeri, Kriminalitet, Politik[/tags]


25 svar till “Moderata insatser mot fusket?”

 1. Jag tycker att det låter som ett utmärkt förslag. Om nu justitieminister Beatrice Ask (m) erbjuder sig att samköra moderaternas medlemsregister med olika register hos myndigheterna, för att spåra brottslingarna?

  Förövrigt så är det underligt hur justitieminister Beatrice Ask (m) bara försvinner i långa tider. Hon deltar aldrig i någon debatt, hon intervjuas ALDRIG av journalister. Nu är ju även övriga ministrar extremt frånvarande i media, förutom djupintervjuerna i SVD. Men justitieminister Beatrice Ask (m) är extremt frånvarande.

  Man får ju misstanken att många ministrar bara fyller en tom stol, men inte har något att besluta om. Och de bekräftas ju av dagens intervju med finansminister Anders Borg, där han plötsligt är skolminister.

 2. Herreguud, samköra moderaternas medlemsregister med olika register hos myndigheterna, för att spåra brottslingarna?
  Kurt, det blir ju katastrof för datasystemen med så mycket information, det kommer ta år att reparera skadorna.
  Än jävligare är att vi blir tvungna att genomföra en moderat käpphäst, bygga mer fängelser.
  Jag avråder därför bestämt från samkörning. ;)

 3. Klassiskt grepp, avled uppmärksamheten från besvärande fakta. Var det någon som nämnde ordet moralpanik här nyligen ?

  Allvarligt, det kanske kunde vara mödan värt att justitieministern tog och tittade på den mer normala brottsligheten och alla de slentrianmässiga avskrivningar av t.ex. inbrott som idag görs. När man lyckats göra troligt att man kan hantera så pass basala brottstyper är det kanske dags att ge sig i kast med mer avancerade företeelser.

 4. Istället gör alliansen en stor kringrörelse, eller ett lappkast och börjar om från början
  genom att åter igen med stor kraft anklaga folket för fusk och tror att vi genom det ska glömma moderaterna kriminella handlingar.
  So here we go again…
  Någon självrannsakan kostar man inte på sig…

 5. Man kan ju fråga sig vad bakgrunden till antifuskkampanjen är?

  Kan det vara på grund av att även statsministern verkar ha blivit utsatt för fuskande företag?

  Enligt Expressen så fick ju statsminister Fredrik Reinfeldt och utbildningsminister Jan Björklund betala 750 kr för en sallad tillsammans. Då förstår man ju att han vill ingripa mot fusket.

 6. Det är ju ganska märkligt att stödet för Fredrik Rheinfeld är konstant eller ökande. Däremot sjunker Moderaterna i alla opinionsundersökningar?
  Mycket märkligt…

 7. Reinfeldt inger avgjort mer förtroende än Sahlin enligt senaste demoskop. Intressant, valet 2010 kanske trots allt inte är kört för alliansen när vänsterkartellens återställare och skattehöjningar införs. Fast alliansen har gjort många självmål och höjt skatter också, så osvuret är bäst.
  Däremot tror jag inte Sahlin blir en tillgång för S.

 8. Jag är inte ett dugg förvånad över att statsministern har så bra stöd. Det är lite beundransvärt att stå pall för den kanonad som han blivit utsatt för – och ändå fixa att behålla lugnet.

  Vargen kommer skreks för många gånger helt enkelt. Till slut så tappas intresset.

  Respekt tycker jag ;-) för statsministern alltså. Cool kille.

 9. Jag tror inte att han behöver Valium Nicklas ;-).
  Han är nog rätt cool av naturen tror jag. Dessutom så är han så himla mycket populärare än vad Mona Sahlin säger statistiken. (iofs så är jag skeptisk mot alla dessa mätningar, det blir också lite ”vargen kommer”-effekt. Och jag tycker att det är synd på Mona Sahlin för att hon är kvinna inte för att hon är socialdemokrat. Det blir nog byte i halvtid där. Bodström ångar in… Mina fem cent tagna direkt ur burken – min egen, skattat och klart ;-).

 10. Mary är verkligen en klippa! Skulle Reinfeldt rusa ut på stan och ställa till en massaker skulle hon ändå försvara honom… :-)

 11. >>Christer

  Va? Enligt undersökningen GP presenterade häromdagen har 41 % fått MINSKAT förtroende för Reinfeldt.

 12. Ese: Som man frågar får man svar och får medborgaren välja mellan Sahlin och Rheinfeldt så är det inte konstigt att resultatet blir som det blir? Jag tror GP:s siffror verkar mera i paritet med verkligheten.

 13. Jag vill passa på att göra lite reklam för GP. Dom är inte alltid jätteförtjusta i vår regering, och på onsdagar så har dom en karikatyrteckning i del tre, mitt emot serierna. Jag kan rekommendera den om ni kommer över GP på onsdagar. Nästan alltid träffande.

 14. Denna regering kommer att montera ner den sista välfärden. De kör på propaganda apparaten. Piskar upp stämmningen och uppviglar människor mot varandra. Att regeringen gärna snackar om krafttag mot fuskare så länge det inte gäller dem själva är ju allmänt känt vid det här laget.

  Om det gäller dem själva ska det nyanseras i debatten och härom dagen kom väl den nya skattelagen.

  Men i debatten om sjuka och långtidsarbetslösa tycker regeringen inte att det behövs någon form analytisk nyans.

  Det som utspelar sig på försäkringskassan i samråd med regeringen och andra instanser, i form av maktmissbruk och övergrepp hålls det tyst om. Det var illa redan under Göran Perssons styre. Men i dag är individens rättsäkerhet totalt satt ur spel.

  80 procent av alla läkare på vårdcentralen har i dag fått någon form av utbildning av försäkringskassan, (hur objektiv blir bedömningen då kan man undra?) Intyg av specialistläkare som inte är inhyrda av försäkringskassan ogiltligförklaras nu mer systematiskt. Chansen att vinna en överklagan är minimal. Inbyggt i systemet är också att överklagan i många fall sker i partisk instans, dvs sköts av försäkringskassan själv. Tvivelaktiga testmetoder tillämpas för att mäta arbetsförmåga.
  Rapporter om att bl a. lågutbildade och låglönetagare diskrimineras i bedömningarna håller regeringen också väldigt tyst om. I drevet som gått 2007, för att frisera siffrorna i statistiken till år 2008 faller patienter mellan stolarna i drivor och blir utförsäkrade och hänvisade till fattighuset. Här skapar regeringen inga som helst nya lagar för att ta vara på medborgerliga rättigheter. Här är det inte snack om att ta krafttag och arbeta brett och på olika nivåer för att komma tillrätta med fusket regeringen aktivt stödjer.

 15. Ja, det är oroande att inga åtgärder tagits för att rädda dem som nu faller mellan stolarna. Man kan utan vidare anta att hemlöshet, självmord och brott kommer att öka avsevärt…

 16. Jinge, delar av din artikel till den här tråden finns i senaste numret av Vänsternytt under rubriken BLOGGAR.
  ”Personligen kan jag inte låta bli att tänka på alla moderata skandaler, äga hus från Caymanöarna, skattefusk, underlåtenhet att betala TV-licenser, svart anställda, skumma aktieaffärer, svartbygge, olaga tippning, falska betyg, mutkolvar etc…”

 17. Hahahaha!!! :-)

  Den ligger på bordet tillsammans med Flamman…

  :-)

  Jag har just kommit hem och inte hunnit läsa, namnet var väl FÖR bekant…