Migrationsverket, Bodströms egen invandrarpolis?


Den senaste tiden har vi översköljts av information om fester på Migrationsverket. Man har tårt- och champagnekalas när man lyckats ”göra sig av med” flyktingfamiljer.

Idag avslöjar organisationen Advokater utan gränser andra missförhållanden på Migrationsverket i en debattartikel i DN. Det är nämligen verket som utser flyktingens juridiska ombud, och de utser givetvis inte duktiga ombud.

Dessutom väljer de ofta juris kandidater som således inte ännu blivit advokater trots att de kostar lika mycket i timarvode som färdiga advokater.

DN: Migrationsverket sitter på två stolar i asylärenden. De utser nämligen sin egen motpart, de asylsökandes offentliga biträde. Så långt har det gått att verket nekat att förorda sådana advokater som gjort sig kända för att bjuda Migrationsverket hårt motstånd. De undviker att förorda offentliga biträden som är kunniga, skickliga eller engagerade. De asylsökande får ett offentligt biträde som inte förmår eller ids tillvarata sin klients intressen.

Det är inte första gången som någon pekar på en alltmer omfattande rättsröta i vårt svenska samhälle. Uppenbarligen har visionen om Sörgården aldrig varit annat än just en vision.

Vår regering och dess departement saknar uppenbarligen både vilja och ambitioner när det gäller att tillvarata de utsattas intresse.

Det kan också vara en av orsakerna till att man med olika slags utökade tvångsmedel


Migrationsminister Barbro Holmberg

ämnar kontrollera folket i allt högre utsträckning.

Personligen lutar jag alltmer åt en uppfattning som går ut på att jag inte på något sätt kan rösta på ett politiskt parti som kan tänka sig att ingå i någon slags koalition med socialdemokraterna. I vart fall om partiet inte aktivt tar på sig att fälla regeringen om den försöker lagstifta mot sitt eget folk.

Hur lång tid tar det innan Bodström & Co kommer med ett lagförslag om att förbjuda bloggar, alternativt införa en bloggcensur?

[i] Debattartikeln i DN


3 svar till “Migrationsverket, Bodströms egen invandrarpolis?”

 1. Jag vart iofs också grovt förbannad av den fadäsen från champagne-festen. Men, det är också den enda information jag översköljts med, den enda festen jag känner till. Vilka andra fester har vi översköljts med information om?

 2. När det gäller festandet på Migrationsverket så är det först den festen där man utvisade en familj till öst där barnet var ett s.k. apatiskt barn. Sedan festade man när man utvisade Nadine (ögonsjuka flickan) och hennes mor. Utöver det var det ett par fester till där cheferna på ”egen begäran” skildes från sina uppdrag. Dvs minst fyra som jag känner till. Två av dessa har jag skrivit om minst, troligen fler.

  Är du tillräckligt ihärdig kan du säkerligen hitta fler. Google är ett bra verktyg.

  Sök på orden ”migrationsverket + fest” på site: http://dn.se och andra tidningar så kan du säkerligen hitta betydligt fler än de jag talar om.

  Tårtfest: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,753959,00.html

  Skrikande chef (åt blind)
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,751199,00.html

  Champagne
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,750896,00.html

  Sedan minns jag på rak arm att jag läst om en sådan fest i Karlstad på verket och i Malmö.

  En annan sak Mathias: Jag förutsätter att läsarna på bloggen kan hantera Google och att de läser tidningar, lyssnar på radio eller ser på TV.

  En samhällsintresserad person behöver normalt inte vare sig läshjälp eller sökhjälp. Nu tycker jag att det vore trevligt om du själv sökte upp informationen och delgav oss andra.

  Hur många artiklar har skrivits om migrationsverkets fester i samband med avvisningen av flyktingar under år 2005?

  Det räcker om du koncentrerar dig på Expressen, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Dagens Nyheter. Personligen tippar jag på tresiffrigt..