Migrationsverket agerar rasistikt?


Nu har Migrationsverket polisanmält tio invandrarfamiljer för att de medvetet skulle vanvårda sina barn för att på det sättet lura till sig uppehållstillstånd.

Inte bara det, de säger också att det i vissa fall kan vara så att det inte alls är dessa familjers barn utan upplockade s.k. gatubarn.

I radion nyss intervjuade man Svenska Barnläkarföreningens ordförande som var mycket upprörd. Han hävdade att Migrationsverket inte uppvisat någon dokumentation som styrker dessa anklagelser, samt att barnläkare som undersökt barnen inte sett något som tyder på detta.

Socialtjänsten säger till SvD att man givetvis skulle polisanmält familjer om det förelåg misstanke om brott.

Personligen känner jag ett starkt obehag inför en anklagelse som den från Migrationsverket. Är den grundad på faktiska händelser och dokumenterade missförhållanden, eller är det ett sätt att två sina egna händer när de utsätts för en allvarlig kritik?

Att det här får stor uppmärksamhet i media är självklart, men kommer dessa föräldrar att få lika stor uppmärksamhet när polisen friat dem från misstankar?


DN


SvD


Ekot

Knappast.

Och det är då man ska summera vad migrationsverket har åstadkommit, inte idag.

Det kanske visar sig att de bara gynnat främlingsfientliga och nazianstrukna grupperingar som Sverigedemokrater och Nationaldemokrater. Det vore i så fall mycket illa..


8 svar till “Migrationsverket agerar rasistikt?”

 1. Jag menar inte att de ljuger, men visst gynnas nazianstuckna rörelser typ Sverigedemokraterna av det faktum att de gått ut i media trots att soc redan utrett samen och läkarna förnekar deras påstående.

  De går m.a.o. rasisternas ärenden..

  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=739389

  Ekot: Men Lotta Wiberg på barnpsykiatrin i Stockholm säger att även om det skulle finnas föräldrar som medvetet behandlar sina barn illa så är de flesta apatiska barnen och deras familjer verkligt sjuka.

  – Jag tror att det är otroligt viktigt att man inte generaliserar det här, och att man ser till att de familjer som vi möter, de har drabbats av ett stort lidande, säger Lotta Wiberg.

  För du inser väl att nazzar av alla sorter gläds nu?

 2. Det är ettoerhört svårt ämne Du och alla andra ger sig in på.Vem kan egentligen veta vad som egentligen hänt eller händer. Deta med nazister verkar lite långsökt. Fst jag kan hålla med om att en del kan få grogrund för sina idee´r. Hur som helst kan jag inte blunda för att människor i ren desperation gör saker som inte stämmer med vårat förnuft eller att de kanske tar hit barn som inte är deras egna. Detta har hänt länge i historien. Detta gör dock inte de vuxna till förbrytare.Säkert har de handlat i god tro.Det viktigaste måste dock vara att de barn som av en eller anledning far illa får den hjälp de behöver oavset vad föräldrar gjort eller vad myndigheter har för åsikter.

 3. Ämnet är inte svårt. Hur kommer det sig att Migrationsverkets beslut blev huvudnyhet i medierna idag?

  Att de lämnar in en polisanmälan om de anser att de inte kan lita på soc och sjukvårdens bedömningar är helt riktigt. Det är inte det jag vänder mig emot. Att jag nämnde det där med nazism är att en av kommentarerna kom från en aktiv Sverigedemokrat. Du vet, det gänget som brukar ställa upp i den årliga Salemmarschen.

  Mycket riktigt har oxo SD gjort ett stort nummer av saken på sin hemsida.

  F.ö. har jag redan citerat folk som uttalat sig från sjukvårdens sida, men det är som sagt inte DET jag är ute efter.

  Det jag påstår är att Migrationsverkets agerande är tveksamt. Dessutom är EN av effekterna den som jag skriver: Att det här får stor uppmärksamhet i media är självklart, men kommer dessa föräldrar att få lika stor uppmärksamhet när polisen friat dem från misstankar?

  Man ska inte heller blunda för att Migrationsverket fått utstå en mycket massiv kritik det senaste året. Och nu har de fått en offentlig bakläxa när det gäller handläggningen av utvisningshotade familjer. Gömda flyktingar ska få en ny prövning.

  I sakfrågan uttalar jag mig inte eftersom jag har noll kunskap..

 4. Något som fascinerade mig var att Aktuellt i sin 21-sändning så tydligt tog ställning. Att man efter debatten kör ett reportage som inte kan tolkas som annat än att apatin är manipulerad (för att använda Socialstyrelsens ord).
  Usch.

 5. Ptja, det är möjligt att någon fejkar, men de som uttalat sig i Ekot förnekar. Men Aktuellt har väl alltid haft en annan agenda..