Men vad håller tanten på med?


De amerikanska primärvalen ter sig alltmer som något slags dokusåpa där Hillary Clinton blivit utröstad med vägrar att lämna programmet.


SvD:
”Obama får värdefull draghjälp på vägen mot den demokratiska presidentkandidaturen när hans före detta konkurrent John Edwards beslutade sig för att ge honom sitt stöd. Politiker talade om sista spiken i Hillary Clintons kista. Edwards hoppade själv av valrörelsen i januari och sedan dess har både Obama och Clinton försökt värva honom. Edwards tillkännagivande understryker ytterligare Hillary Clintons oförmåga att, trots tisdagens primärvalsseger i West Virginia, stoppa Barack Obama.”

Riktigt vad Clinton är ute efter är det väl ingen som begriper, journalister spekulerar hit och dit men deras förmåga att dra slutsatser kan kanske diskuteras. Men uppenbarligen så trotsar Clintons de flesta spekulationer om när handduken ska segla in från ringhörnan. Som jag ser saken så kan bara en fortsatt kampanj sabotera för demokraterna själva, men är Hillary så iskall att hon hellre sänker sitt parti än låter Barak Obama vinna presidentvalet?

En sådan åtgärd kan kanske förklaras med att hon i så fall kommer igen om fyra år, och vinner inte Obama presidentvalet i höst så kommer han att få svårt att komma igen. Då kanske de som röstat demokratiskt tänker att det är bäst att rösta på Clinton 2012. Det kan givetvis vara så, men Edwards stöd för Obama innebär


Jag gillar den här låten starkt!

rimligen att hans chanser ökar, Edwards väljare är nämligen delvis samma som Clintons.

Alla vettiga människor anser väl rimligen att Clinton ska hoppa av nu? Med det vill jag också ha sagt att de som förespråkar McCain inte är vettiga, men det förstod du säkert ändå…

DN SvD Politiken Dagbladet AB1

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]usa, primärvalen, hillary clinton, barak obama, muslim, islam, presidentval, anseende, vapenindustrin, politik[/tags]


5 svar till “Men vad håller tanten på med?”

  1. Hon lär väl fortsätta efter presidentvalet med. Och det enda hon lyckas med är att ge JM fördelar.

  2. Jinge du träffar nog rakt på. Jag tror Alexander Cockburn var inne på detta för ett bra tag sen. Hillary kör på för att sabotera så mycket som möjligt när hon (och alla andra) för länge sedan insåg att det var kört. Strategin nu, är som du säger att komma tillbaka 2012.

  3. Tja, jag ser ju hellre en tantdemokrat eller svartdemokrat som direkt styr USA, än en övergammal gubbe kommer ta över, som dessutom är pigg på att starta nya krig.

  4. Om man tittar på opinionsundersökningarna de senaste veckorna så verkar inte Obama ta någon skada. Jag tror att den förlänga kampanjen i längden komemr att gynna Demokraterna till hösten.