Men släng ut Bodström någon gång!


Att jag är skeptiskt inställd till Bodström vet läsarna av denna blogg.


Han ser snäll ut, men det gör kor också..

Nu har han återigen lyckats visa upp stor oförmåga att leda det departement som ska svara för kriminalvården i landet.

Under fjolårets spektakulära rymningar gick han ut i media och lovade att bygga en specialanstalt för de grövsta brottslingarna. Han lovade vidare att kriminalvården skulle få mer resurser.

Resultatet blev att Hallanstalten i stället fick avskeda 40 vårdare eftersom det inte blev vare sig en ny anstalt eller mera pengar.

Inga-Britt Ahlenius (tillträdande revisionschef i FN) anser att man ska kunna utkräva ansvar av ministrar, något som jag länge önskat.

Ekot: ”Trots kriminalvårdens löften om förbättrad säkerhet på fängelserna har ytterligare en allvarlig händelse inträffat på Hallanstalten utanför Södertälje…

…Det var 20 maj som säkerhetspersonal under en rutinkontroll på Halls c-avdelning hittade 70 gram cannabis gömd i köttfärsen i ett kylskåp. De intagna på avdelningen är Sveriges allra tyngsta våldsbrottslingar..”

Sjuttio gram hasch är en uppseende-väckande stor haschbit inne på en av landets mest skyddade avdelningar.

Det går inte att stoppa upp en sådan bit i någon kroppsöppning och smuggla in den. Man kan inte heller kasta in en sådan bit till säkerhetsavdelningen.

Att tro att en besökare skulle vara behjälplig är numera otänkbart efter att Tony Olsson lyckades få in skjutvapen på avdelningen.

Så här står vi inför ett fullbordat faktum. Troligen har fångarna fått hjälp inifrån.

Dessutom har de efter avslöjandet misshandlat en av personalen vilket är ett alltför tydligt tecken på att det är för få personer i tjänst inne på avdelningen.

När ska fängelser i det här landet få de personalresurser de behöver?

Men Bodström riskerar ändå ingenting. Han kan fortsätta att missköta arbetet hur länge som helst.

Hade han varit anställd inom näringslivet hade han omplacerats till en syssla där han inte kan göra någon skada. Inom regeringen tycks hans sparnit vara högst uppskattad.

Ekots artikel!


4 svar till “Men släng ut Bodström någon gång!”

 1. Men det ruskiga Jinge, är faktiskt att ju länge straff man utdömer, ju hårdare man bevakar fängelseinterner, ju svårare det blir att fly, ju mer våld inom fängelserna får man.
  Vägen mot bättre förhållanden går inte via mer säkerhet, effektivare hårdbevakning, utan via mer human fångvård, som förstås, som du också påpekar, kräver mer personal, men också välutbildad sådan.
  Detta insåg till och med den gamle högerledaren Jarl Hjalmarsson på sin tid, som efter sin pensionering som politiker blev en ivrig förespråkare för mänskligare fångvård, efter att han själv fått se hur det fungerade.
  Man kommer aldrig att få ett samhälle helt fritt från kriminalitet, men man kan nedbringa antalet kriminella genom att skapa ett gott samhälle. Nu går man den motsatta vägen och vart den leder VET MAN!
  Det torde inte hjälpa att avsätta nuvarande ansvarige minister – dessvärre!

 2. Jarl Hjalmarsson var en klok man. Men det kan man inte säga om Bodström..

 3. Haha, Hjalmarsson var inte speciellt klok så länge han satt som ordförande för dåvarande Högerpartiet (som numer kallar sig Moderata samlingspartiet: anm. för de yngre läsarna), men han blev klokare sedan han avgått och kom ut i verkligheten och såg hur den såg ut!