Men Anna Sjödin var nykter i alla fall…


Just nu skrivs det en hel del i pressen om Anna Sjödins fortkörning uppe i Hudiksvall.

Egentligen borde jag låta bli att skriva eftersom jag inte bryr mig nämnvärt om vad Anna Sjödin gör och hur hon agerar. Men i någon av tidningarna igår stod det en bisats som jag fäste mig vid. Någon, förmodligen polisen som tog av henne körkortet, hade enligt uppgift sagt: ”- Men hon tog det lugnt” eller något liknande. Precis som om förväntningarna på Anna Sjödin var att hon skulle ta till knytnävarna.

Vilken tidning jag läste det i minns jag inte och nu när jag letar på morgonen så hittar jag inte igen uppgiften. Troligen ansåg redaktionen att formuleringen inte borde stå med på hemsidan.

Aftonbladets Lena Mellin säger att detta är droppen som kan få bägaren att rinna över för Anna Sjödin. Jag menar nog att bägaren redan är tömd och kastad. Sossarna kan inte ha politiker i ungdomsförbundet som polisen yttrar sig på det sättet om. Som om han var förvånad, ”- Men hon tog det lugnt..” Han kunde lika gärna ha tillagt: ”- Men hon var nykter i alla fall..”

På klar och tydlig svenska heter det – Hon är rökt!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Anna Sjödin, Fortkörning, Fylla, Svartskalle, Slagsmål, SSU, Politik[/tags]


6 svar till “Men Anna Sjödin var nykter i alla fall…”

 1. Mjahapp. Det betyder att jag borde sitta inne med andra ord. jag har åkt fast för fortkörning säkerligen tio ggr. En gång så illa att jag blev av med körkortet i tre månader. Fast slår man ut det på antalet år jag haft körkort så har jag bara åkt fast vart fjärde år. :)

  Det var som en polis sa när han tog mig i en radar i Smålandsstenar – Men slår man ut böterna på antalet gånger jag kört för fort så är det busbillligt.. Det har han ju rätt i..

 2. Anna har min sympati endast av det sexistiska skället att jag tycker hon är snygg! Usch en sådan patriarkisk människosyn man har, i bland!

 3. Vad säger alla de som ondgjorde sig så över vissas licensskolkande nu? Här har vi en person som befunnit sig skyldig till både fysiskt och verbalt våld. Och nu även riskerar andras liv o lem genom att köra i över 100 på 70 väg.

 4. Det stod i Aftonbladet (AB), jag läste det också. Jag tror snarare att polismannen sa som han gjorde eftersom han förstod att AB ville skriva upp det så mycket som möjligt.

  Däremot så borde hon ha rykt för länge sedan, så det kan vara droppen som får bägaren att rinna över i alla fall.

 5. Vad polisen har sagt eller inte skall vi nog låta vara osagt. Det är en sak vad tidningen skrev och en annan sak vad han sa.
  Men krishanteringen lyckades inte så bra från början.
  Hade hon bara sagt något i stil med det här. dagen efter den galna hästen-affären. ”Förlåt jag blev för packad, kommer inte riktigt ihåg vad som hände eller jag sa – om jag sagt något olämpligt så ber jag om ursäkt”
  Då hade inget särskilt hänt.

  Fast jag tyckte hennes helsida dagen före valet för SSU där texten löd ”Jag tar fajten” var intressant och med en viss glimt i ögat. En glint så nu lär ha försvunnit helt.