Medieuppmärksamhet om primärvalen och Pavlovs hundar


Under månader före primärvalskampanjen så var jag övertygad om att den republikanska kandidaten skulle vinna på grund av mina tvivel på att väljarna skulle våga rösta på en kvinna eller en afroamerikan.

Min smala lycka var väl att jag inte satsade några pengar på dessa idéer eftersom det i dagsläget börjar se ut som om man redan kan peka med hela handen mot Barak Obama och hävda att man pekar på nästa amerikanska president.

SvD: ”Republikanernas okrönte presidentkandidat verkar säker på sin sak – det blir Barack Obama och inte Hillary Clinton som blir hans motståndare när USA väljer ny president i november. John McCain satsar nu helhjärtat på att smutskasta senatorn från Illinois istället för att munhuggas med Clinton. Samtidigt förlorar Hillary Clinton stöd från en av söderns främsta politiker som istället väljer att stötta Obama.”

Osvuret är givetvis alltid – bäst, men nu tycks det som Hillary Clinton börjar hamna rejält på efterkälken. Nu måste det nog till underverk för att hon inte ska kasta in handduken i början på nästa vecka och gratulera Obama till segern. Men en fundering som jag har kring detta är vem som i så fall ska stå med på demokraternas röstsedel? Hade Clinton vunnit så hade antagligen den naturliga vicepresident-
kandidaten varit Barak Obama, men är situationen också den omvända?

Jag tror inte det. Hillary Clinton vill bo i Vita Huset, annars tror jag att hon tackar nej. För hur man än ser på saken så har hon faktiskt bott där tidigare, dessutom skulle det kanske vara en nackdel för demokraterna om hon stod som vicepresident. Går Obamas slogans hem hos amerikanerna, förändring, så kan väljarna börja misströsta om det står en Clinton på reservplats.


Blir det möjligen lite poker inför Texas och Ohio?

I alla händelser ska det bli intressant att se hur detta utvecklas, och nej, jag fattar fortfarande inte varför jag bryr mig.

Det är möjligen så den mediala dramaturgin inverkar på människor. Man blir indragen i ett skeende trots att man egentligen inte är intresserad av det. Vi reagerar som Pavlovs hundar, när media drar på med mycket trycksvärta så blir vår egen betingade reflex att vakenheten inför det sagda stiger. Något för Överstyrelsen för Psykologiskt Försvar ((de har bytt namn men jag iddes inte Googla på det)) borde studera…

AB SvD1 DN1 ETC

Andra om , , , , , , ,

[tags]Primärvalen, Pavlovs hundar, Barak Obama, Hillary Clinton, John McCain, USA, Politik, Mediedramaturgi[/tags]


12 svar till “Medieuppmärksamhet om primärvalen och Pavlovs hundar”

 1. McCains argument mot Obama kommer att vara att han är ung och oerfaren, alltså måste han ha en äldre mera erfaren vicepresidentkandidat, det kommer inte att bli Hillary Clinton. Fast visst vore det lite intressant om han i stället tog Bill Clinton!

 2. Det tjatas så mycket om de amerikanska primärvalen här i Europa.. är det inte en form av politikimperialism? Åsså går det ”Vita Huset” på tv. Jag vill se polsk riksdag istället!

 3. DB
  Polen ligger nog efter vad det gäller stormaktvansinne. I den här galna världen är den som mest pengar(vapen) som får mesta uppmärksamheten. och sen har du den svenska mentaliteten som säger (för det mesta) det är häftigt att vara amerikan.

 4. Moe! Det är ett himla pyssel eftersom det finns så många olika, alla domäner slutar inte med *.il för i så fall hade det varit enkelt.

  Det finns oxo ”antireklam” så det jämnar nog ut sig.

 5. Jag har givit ett sådant tillstånd, ett generellt tillstånd. Det skulle vara omöjligt att godkänna varje annonsör separat. Nu har jag skrivit om MÖ-konflikten några gånger så nu kommer det att vara gott om annonser som anknyter. Skriver jag ett par bloggposter om min katt och/eller andra husdjur så kommer det att bli kattmatsannonser. Skriver jag om jakt så blir det annonser för jakttidningar eller vapenhandlare.

  Google har hundratusentals annonskunder, troligen tom miljontals.

 6. Bli för den delen inte förvånad om W och gänget försöker sig på nåt offensivt utrikespolitiskt de närmaste 8 månaderna, som får opinionen att svänga åt farsan-partiet…

 7. Moe, set det så här. Klickar du på en israelisk länk så kommer de få betala Jinge, men inte f-n kommer du köpa något. En förlust för dem således.