Måste Göran Persson sänka (s) för gott?


Lena Mellin skriver idag i Aftonbladet: ”Bara Persson vågar trängas så här öppet. Göran Persson är en modig man. Han räds inte att utmana den svenska avundsjukan. Först gården. Och nu en hyreslägenhet utan att köa..”

Lena Mellin har förstås rätt i det. Persson vågar, eller kanske ska man säga att han struntar helt i saken? Att tusentals socialdemokratiska partiarbetare runt om i landet ställs inför fullbordat faktum bryr sig Göran Persson inte det minsta om. Han har under sina år som partiordförande lyckats få Socialdemokratiska arbetarepartiet att framstå som en trampolin till egen förmögenhet och välfärd och till och med högern tack vare detta framstå som ett mer arbetarvänligt parti i många väljares ögon.

Hans politiska fingertoppskänsla verkar vara helt i nivå med Birgit Friggebos då hon i den berömda samlingen i Rinkeby ville få med sig publiken i allsång. Själv har jag åtskilliga gånger förundrats över Perssons brist på eftertänksamhet. Att han köper en herrgård hade väl folk kunnat svälja, men det blev svårt när han byggde en ny herrgård på sina ägor så att han nu har två. Sedan går han förbi alla köer och skaffar sig en hyresrätt i innerstan.

Även om partiet lyckas ena sig om en ny och bättre partiledare vid extrakongressen nu i vinter så måste man fråga sig om man också lyckas mobilisera partikadrerna till en valrörelse värd namnet. Det finns en hel del som talar för att socialdemokrater i allmänhet upplever en stor trötthet och känner sig helt matta inför den nuvarande partiledningens brist på politisk insikt.

Ska de verkligen orka med att kämpa för att återställa förtroendet för ett parti där den nuvarande partiledningen verkar göra allt i sin makt för att lägga förtroendet i ruiner? Jag vet faktiskt inte, men jag tvivlar. Det allra bästa för

Persson vore väl om de lyckades exportera karlen till någon bananrepublik där hans fasoner är mer vanliga bland dem som har makten.

Det yngre gardet inom SAP, tror de att de kan puckla på krogvakter i fyllan och villan och sedan sätta sig i sin BMW och trampa ner gaspedalen i stället för att försöka köra med förnuft? Ja då har arvet efter Persson verkligen blivit till en kvarnsten runt den socialdemokratiska halsen..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Göran Persson, Socialdemokraterna, Lägenhetsaffärer, Herrgård, Makt, Pampfasoner, Politik[/tags]


11 svar till “Måste Göran Persson sänka (s) för gott?”

 1. Vi slipper i alla fall honom efter mars månad. Men måtte det bara inte komma en ny avreglerande, EU-troende, olyssnade högersosse som partiledare istället.
  Jag litar inte på Lena Hjelm-Wallén som gräsrots-lyhörd ordförande för partiledar-valberedningen!
  Sen tycker jag att man borde dela på sysslorna i partitoppen och avdramatisera det personifierade idoliserandet av en partiledare.
  Men i vilket fall som helst så ökade sossarna med 5% i senaste opinionsundersökningen, vilket jag tillskriver folks kännedom om Perssons avgång!

 2. Jan-Inge, orättfärdiga (och populistiska) påhopp på en hårt arbetande man som under fler år offrat allt och som gjort mer för Sverige än vad de fyra partiledarna för alliansen ens skulle kunna göra på över 100 år. Nej, fram för kompetensen som vi behöver och därför belönar!

 3. Lena Mellin gör ingen hemlighet av att hon tillhör vägval höger!-gänget inom S, Persson är deras man och retoriken är nyliberal:

  När partipamparna skor sig på väljarnas bekostnad privatiserar demokratin våra gemensamma tillgångar och bosätter sig som brukspatroner heter det att vi är avundsjuka. Som om det skulle vara avund eller missundsamhet och inte ilska över depraverade borgarfasoner hos dem som styr men aldrig fått skit under naglarna i ett hederligt arbete.

  Det är det inavlade frälset inom S det är fel på, sådant kommer det aldrig något gott av.

 4. Jag tycker Göran Persson gjort ett snyggt överlämnande av makten till Alliansen. Han har på ett skickligt sätt ”torpederat” sitt eget parti och vill gå till historien som den som införde nyliberalismen fullt ut i Sverige.

 5. Sossar kan inte leva som de lär, vilket bevisas om och om igen, detta är bara ännu ett bevis i en låg rad av sossehändelser.

  Men om han hjälper till att pysa luften ur de maktfullkomliga sossarna så har han åtminstone gjort något bra.

 6. Det handlar inte bara om Persson, utan om hela myndighetssverige som genomsyras av samma tänkande.

 7. Micke! jag har ju sagt till dig att du inte får cykla utan hjälm!?

  Jag har arbetat 30 år inom svenska myndigheter och jag vet att 98-99% är seriöst arbetande.

  Sådant där snack impar inte på mig..

 8. Du svarade bra på det själv Jinge, mohahaha!

  Btw när jag cyklar har jag givetvis hjälm.

 9. Huh..?

  Andelen idioter är tämligen jämt fördelad inom alla brancher och yrken. Men korruption och pampvälde är tämligen ovanligt jämfört med andra länder. Ngn som jag tror gäller Norge oxo..

 10. Jan Nygren är inte sosse!!
  Utan en ulv i fårakläder, en femtekolonnare, en av näringslivet utsänd svartfot!