Marsmänniska minne av växthuseffekten på Mars?


Aftonbladet visar en bild på en ”människa” på Mars. Lite långsökt, men också en rätt spooky bild om den kommer från Nasa.

AB: ”På den förstorade bilden ses en människo-
liknande figur som ser ut att sitta på en klippavsats på den rödtäckta planeten. Och bilden har nu skapat förvirring bland världens rymdforskare. ”Det yttersta beviset på att det finns liv på Mars”, säger optimisterna. ”

Det ser faktiskt ut som en gubbe som sitter och pekar på någonting, klart kittlande för fantasin men i sanningens namn inte särskilt troligt. Experterna säger att det är en udda klippformation och det är väl det mest sannolika. Att det funnits liv på Mars är det väl ingen större tvekan om, men jag ska lansera en ännu häftigare teori. (Boulespelare?)

Det är en staty som klarat sig hyfsat intakt efter att civilisationen dött ut av Mars egen variant av växthuseffekten.

Jag minns inte om det var i Apornas Planet som filmen slutade med att den civilisationen upptäckte att en bit av Frihetsgudinnan stack upp i något slags öken. Häftig scen var det i alla fall även om det kan ha varit en annan film. Vi vet med säkerhet att vår planet är massor av miljoner åt gammal, men om det funnits människor eller civilisationer före vår vet vi inte.

I alla fall lär spekulationerna fortsätta om det inte visar sig att bilden är fejk.

AB SvD

Andra om , , , , , , ,

[tags]Mars, Marsmänniska, Staty, Växthuseffekten, Rymden, Teknik, Foto, Civilisation[/tags]


13 svar till “Marsmänniska minne av växthuseffekten på Mars?”

 1. Filmen är mycket riktigt ”Apornas Planet”.
  Man gör nog bäst i att inte dra för stora växlar av detta, ser man ”objektet” med den zoomen som är på min bild (på bloggen) är den inte lika imponerande.

  Dessutom formas sten väldigt enkelt till skojiga former.

 2. Du ska se att de kristna kommer att hävda att det är Jesus, typ…

  Men jag kör mitt race, en staty som klarade sig över deras växthuseffekt. :)

 3. Nej det är inte Jesus, och det är inte en Marsmänniska…Charles Shults har studerat fotot, (han har jobbat hos NASA och examinerat samtliga foton från Mars Rover).

  ”Shults also touched on his research into Mars features, and offered analysis of the NASA photo posted on the site, which seemingly showed a mysterious figure. He looked at the original stereo image and said the ”illusion fell apart”– the form is actually a thin wafer of rock, rather than a humanoid.”

  Ta da…

 4. Vilken tur att Shults inte jobbade åt FBI, CIA, Mossad eller MI5, då hade han nog kommit fram till annat! (935 olika kanske..)

  USA:s politiska ledning ljög hämningslöst under upptakten till kriget i Irak. Före invasionen i mars 2003 uttalades 935 lögner om läget i landet, slår en ny studie fast.”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=735769

  Kanske tom NBG hade kommenderats dit!

 5. det är bara att byta ut ett ”i” mot ett ”på mars 2003” och dra igång en mission.. och så lägga till ”i kampen mot terrorismen” på slutet..

  Men eftersom det sannolikt inte finns vare sig olja eller muslimer på mars så blir det nog inte av..

 6. Bilden är äkta, men inte så lite ryckt ur ett större sammanhang, kan man säga: Det är en knappt decimeterhög stenformation bara någon meter från marslandarens kamera. Bad Astronomer skriver om saken här. Tre ganska klargörande bilder hittar man här.

  Tidningarnas enögda behandling är väl inte oväntad, pinsamt är det ändå. Att självaste SvD skriver lika naivt som de andra är dock en besvikelse. Det trodde jag inte om dem.

 7. Haha, ja…Svensk media kan vara för skojig ibland. Hur kan man skriva artiklar som Aftonbladet och SvD, helt utan källkontroll :)

 8. Ännu troligare är att det är Elvis. Man ser ju att det är en typisk Elvis pose. Troligen handlade hela marsexpeditionen egentligen om att hitta Elvis, det var naturligtvis ett misstag att bilden kom ut.

  Alla konspirationsteoretiker vet att aliens finns och de har även varit här och att USA:s regering i maskopi med frimurande bilderbergare har hemliga anläggningar i Arizona som är en hub för UFO:s och aliens.

  #3
  Så säger de alltid, det snarare bekräftar det hela.

  Denna bild är nu ytterligare ett i en lång rad ovedersägliga bevis för att USA och bilderbergarna inte talar om hela sanningen för oss.

 9. Om jag ska vara ärlig (vilket jag alltid försöker vara) så ser det ut som lilla sjöjungfrun i köpenhamn. Och det betyder ju att danskarnas skulptur är en kopia.
  Det här är allvarligt :)

 10. Det är uppenbart Jesus som mellanlandat på Mars och tränar på en ny bergspredikan innan han återvänder till jorden för att åter återuppstå inför oss som Messias…
  Ser ni inte det!?
  Det finns tydliga tecken av en gloria runt hans huvud och hela bilden liksom lyser, självlyser och strålar av härlighet!
  Vi står nu inför de sista dagarna och jag uppmanar alla att vara beredda…

 11. #9 Daniel – Nej, Danskarnas staty är original. De tog den med sig när de flyttade hit från Mars! ;)

 12. Skitsnack, växthuseffekten finns bara för att sänka priset på oljan. Det riktiga förklaringen till detta gick man genom i 9:an att det är solen som spelar det högsta rollen när det gäller klimatet. Jag menar på samma planet hittar vi stora skilnader på väder och klimat. Förställ er skilnader mellan två olika planeter som ligger så långt ifrån varandra. Mars klimat eller väder beror på förhållandet på dess planet till solen. Dock enligt Darwins teori så bör människorna där ha anpassat sig till sin klimat nu.. Utan fakta kan man påstå vad som helst..

 13. Du slog huvudet på spiken angående samma fundering som mig, kan det vara en överlevande staty över deras utdöd eller kanske flytt till annan planet MEN jag är en skeptiker och klipformationer som har konstiga utseenden är inget mirakel för civilisationen så det är troligen det de handlar om men jag tycker att den har en väldigt suspekt färg gentemot restrerarande av planeten så den ser även lite inklippt ut. Hur som haver, om detta är ett bevis på liv som många tror så funderar jag starkt på varför och åter varför det inte finns några som hälst tecken på annat intelligent liv förutom den där stenklumpen, ett par hus, några gång öppningar ned till underjorden vad som hälst utan bara en konstig sten :S Nej det är inte bevis nog för mig men fortfarande lika intressant att spekulera i :)