Märkliga påsknyheter


Sensationella dokument avslöjar – förrädaren är egentligen hjälte, Judas är med andra ord en hedersknyffel.

AB: ”Ja, så kan det faktiskt ha varit. Dokument som varit nergrävda i nästan 1700 år kullkastar hela bilden av historiens värsta förrädare. Enligt de nyfunna dokumenten angavs Jesus av Judas Iskariot för att Jesus bad honom. Judas fullföljde, trots att Guds son varnade honom för följderna. Jesus ville dö för att förenas med Gud och han ska också ha vetat om att han skulle bli så stor som han blev efter sin död.”

En märklig sak enligt tidningen är att Jesus skrattade mycket, och särskilt på ett hånfullt sätt… Ännu märkligare är att tidningen vet att berätta att Jesus och lärjungarna satt och åt påskmiddag på skärtorsdagen. Redan då firade han att världen skulle befrias från den falska profeten.

Att liket försvann från graven är helt naturligt. Enligt tidens lokala seder och bruk så ska hustrun ta hand om sin makes kropp. Och det var just det som Maria Magdalena gjorde. Men hur kommer det sig att denna nyhet pumpas ut just nu? Är det Israellobbyn med Bachner och Lööw i spetsen som agerar i vassen igen..? :-)


5 svar till “Märkliga påsknyheter”

  1. Kolla lite på national geographics hemsida om ”judas-evangeliet” där berättar lite experter från välkända universitet i USA om dem… Det är en gnostisk skrift och är därför till föga nöje för en kristen :)

  2. Du jinge, judarna firar också påsk om än av andra skäl. De firar att Gud massakrerade tillräckligt med egyptier för att de skulle kunna fly ut i öknen.

    Som Apan konstaterade är det här också ett gnostiskt dokument, förklarat som hädiskt av kyrkan för länge sedan. Man har alltid vetat att det en gång existerat, däremot trodde man att alla examplar var förstörda. Så vad det visar är mest spännvidden på den tidiga kristendomen. För den som är övertygad om att den heliga ande inspirerade författarna till den ”riktiga” bibeln och såg till att rätt böcker kom med så betyder inte det här någonting.

  3. Thomas Palm: Det står tydligt i Talmud att inga fester får firas av sådana orsaker som människor död! Man firar att man klarade sig undan förtrycket, inte att egyptier dog!