Man borde lagstifta mot Gud


Ibland känner jag mig riktigt betryckt över de religiösa dårarnas framfart i världen.

Vi har ju vår egen beskärda del av van-sinnet i form av mördarsekten i Knutby, Livets Ord, Jehovas vittnen och andra åsiktsriktningar som bara leder till ett stort mörker.

För vari består skillnaden i att tro på Gud eller Tor och Oden?

Det verkar lika adekvat att skära halsen av en get och hissa upp i ett offerträd som att sörpla i sig rödvin och en oblat vid natt-varden..

Det religiösa vansinnet i USA innebär att man lokalt i vissa stater funderar på att förbjuda Darwins utvecklingslära eftersom den strider mot skapelseberättelsen.

Av det kan man dra slutsatsen att andelen idioter i USA är högre än i vissa andra länder.

Men troligen ligger länderna i mellanöstern i samma nivå.

Judarna påstår, på fullt allvar dessutom, att Gud lovat dem landet Israel.

Men hur dum får man bli och ändå gå lös?

Men tro inte att de fanatiskt sinnade muslimerna är bättre. De kan tänka sig att bli martyrer genom att spränga sig själva och omgivningen till slamsor. Då får de minsann få sitta vid Guds sida och klappa på en massa vackra oskulder..

Snacka om blåsta.. Tji Gud, tji oskulder..

Det vore knappast vettigt att lagstifta mot religion, men en symbolhandling vore förstås att lagstifta mot Gud.. :-)


10 svar till “Man borde lagstifta mot Gud”

 1. Är du verkligen en tvättäkta hedning? Jo annars håller jag nog med dig. Det är absolut ingen skillnad mellan asatro och kristendom. I båda fallen tillber man och vördar väsen som inte finns. Lika klokt som att tro på tomtar och troll för att citera en annan post här.
  Men lagstiftar man mot gud så är det samma sak som att förbjuda religion. Begriper du inte det?

 2. Bara för att leka lite med tanken, att man skulle lagstifta emot ”Gud” men inte emot religion, så skulle det ju kunna se ut såhär: Alla får ha sin privata tro, gå i kyrkan och fira religiösa högtider som de vill. Men man får inte använda Gud som slagträ i något politiskt syfte. Alltså inte blanda in Gud i den offentliga debatten om abort, homosexualitet, vetenskap osv.

  Våld, hot och kränkningar är inte tillåtet, som vanligt, och man får inte åberopa någon religion som förmildrande omständighet. Som vid barnaga eller rasism, t.ex.

  Bara som en tankelek – jag tror inte på den typen av förmynderi (att lagstifta om allt) – detta borde snarare vara naturligt av förnufts-skäl.

 3. Vad säger du om det religiösa vansinnet att i guds namn stena kvinnor till döds för äktenskapsbrott? Och vad ska man dra för slutsats av det?

  Känns som en fråga mer angelägen att lyfta fram då detta faktiskt förekommer i dagens i värld.

 4. ”Vad säger du om det religiösa vansinnet att i guds namn stena kvinnor till döds för äktenskapsbrott? Och vad ska man dra för slutsats av det?”

  Framgår inte det av mitt inlägg?

  ”Känns som en fråga mer angelägen att lyfta fram då detta faktiskt förekommer i dagens i värld.”

  Det är viktigt. Men antalet dödsoffer i krig i religionens namn är större vilket inte gör det du tar upp till något oviktigt.

  Men du kanske inte förstod innebörden av mitt inlägg?

 5. Ja man kan ju tro det när man ser hur bägge sidor agerar i mellanöstern. Men vi kan ju inte låsa in alla fanatiska judar och likadana muslimer. Inte heller tokarna bland i de kristna sekterna kan vi låsa in.

  Men visst finns det mycket religiöst vansinne, det håller jag med dig om..

 6. Felet med alla religioner är att de inte är självupplevda. Har själv haft spirituella upplevelser som inte har ngn koppling alls till existerande religioner. De etablerade religionerna är något som föräldrar/släktingar uppfostrar sina barn till att tro på.

  Om alla profeter hade rätt, hur kommer det sej att de inte visste om att vi är en liten fläck i Universum?

 7. Säger som Bill Hicks, .. 18-års gräns på religion. Istället för indoktrinering sen barnen kan forma sina första egna tankar, .. låt dom vänta till dom blir myndiga.

  Sätt en 18-åring att läsa bibeln för första gången och hur många tror du utropar ”Wow! Detta är ju fullkomligt trovärdigt”

  Religionen precis som rasism förlitar sig på föräldrars förmåga att förgifta sina barns tankar och idéer. Ingen föds till rasist, .. och ingen föds religös!