(m) och (fp)-politiker polisanmälda


Det är inte bara ibland bloggare högern slänger osakliga påhopp och lögner omkring sig.

Författaren och vänsterpartisten America Vera Zavala har utsatts för lögner, påhopp och rent förtal.

Moderaternas Billy Östh kallade henne för ”halvterrorist” och jämförde henne med Sverigedemokrater i en debatt i Stockholms stadsfullmäktige nyligen.

Och folkpartisten Jan Björklund har i ett öppet brev jämfört henne med nazister.

Vad har hon gjort för ont då? Jo, hon har varit med om att grunda Attac och dessutom haft fräckheten att skriva en bok som heter ”Deltagande demokrati”.

Det är allvarliga grejer det…

America Vera Zavalas hemsida!

Att debattklimatet hårdnat en hel del i stockholmspolitiken kan många vittna om.

Det verkar som högerfolket sätter olika osakliga påhopp i system. Trist att de inte klarar att bemöta andras åsikter med sakargument..


5 svar till “(m) och (fp)-politiker polisanmälda”

 1. Det här är ju en gammal nyhet, Aftonbladet skrev om det för nästan en månad sedan.

  ”I ett offentligt brev till Stockholms finansborgarråd Annika Billström (s) klagar Jan Björklund på att vänsterpartisten America Vera Zavala anlitats för att hålla i en studiecirkel i demokrati.
  – Hon är kommunist. Det är lika illa som att en nazist skulle fått jobbet, säger han.”

  Har kommunism och demokrati någonsin fungerat ihop? Finns det något som tyder på att det kommer att göra det i framtiden?

  ”Billy Östh är däremot mera ångerfull.”

  ”- Det var inte så begåvat att kalla henne halvterrorist och det ber jag om ursäkt för. Däremot tycker jag att hon sagt väldigt mycket graverande om både Castro och Irak, säger han.”

  Just det, Kuba är en demokrati och hon såg inga problem med attackerna mot Röda Korset i Irak.

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,560234,00.html

  Var kommer Attac in i bilden?

 2. Nej kommunism och demokrati fungerar inte ihop. Hur skulle det gå till? Men att ha synpunkter på en akademiker som dessutom skrivit en bok i ämnet är lite anmärkningsvärt. Å andra sidan har ju inte Björklund själv gjort några märkbara framsteg sedan han blev politiker. När det gäller America Vera Zavala vet jag inget med än att hon varit med och startat Attac. Och den andra politikern, han som ångrade sig, gjorde sitt halvterroristuttalande maa demonstrationerna i Göteborg. Det är nog skälet till att Attac blev inblandat. Nä, jag har inte läst detta i Aftonbladet. Jag fick en kopia på ett ”veckobrev” idag med uppgiften.

  Just. Jag hörde henne i P1 i ngn diskussion om Kuba. Hon ansåg ”att ngn demokrati är det väl inte, men folk har det bra där” om jag minns rätt.

  Och det är väl synpunkter som många vänsterpartister kan ha kanske. Jag vet inte..

 3. När den kände vänsterpartisten America Vera Zavala säger om Kuba att ”någon demokrati är det väll inte men folk har det bra där” – så är det naturligtvis något som man kan resonera kring.

  Menar hon att demokrati inte är nödvändigt för att folk på Kuba skall ha det bra så kanske hon inte heller tycker att demokratin i Sverige egentligen är helt nödvändig för att vi skall ha det bra? Hur vanlig är denna demokratisyn i Vänsterpartiet?

 4. Absolut kan man diskutera kring det. Men det var någon månad sedan jag hörde det och jag lyssnade bara med ena örat. Och hur vanlig åsikten är bland vänsterpartister kan jag inte bedöma.

 5. ”Nej kommunism och demokrati fungerar inte ihop. Hur skulle det gå till? Men att ha synpunkter på en akademiker som dessutom skrivit en bok i ämnet är lite anmärkningsvärt.”

  Är det anmärkningsvärt? Jag vet inte ens om hon är akademiker, hon har läst ekonomi på SU tror jag. Men om det räcker med studier för att vara akademiker så är jag också det.

  Dessutom är väl inte hennes bok något egentligt argument. Det finns massor av människor som skriver böcker i ämnen som de egentligen inte vet tillräckligt mycket om. Därmed inte sagt att han hennes bok inte är något att ha, jag har inte läst den och har därför ingen uppfattning. Men själva tanken att hon skulle vara en auktoritet i ämnet för att hon skrivit en bok är tvivelaktigt. Likaså tanken att någon med auktoritet med nödvändighet har rätt.