Live 8 – Global Cynism !


Kofi Annan ställer upp på den offent-liga lögnen i stället för att säga som det är..

Just nu fylls media av rapporter om en namninsamling för världens fattiga. Men den insamlingen består inte av ett extra skattepåslag på 25% för jordens medborgare utan artistuppträdanden för en autograf..

Att världens politiker har ett ansvar för resursfördelningen struntar man i.

Man individualiserar i stället problemen och sätter igång med ett antal rockkonserter vars överskott ska gå till de fattigaste.

Man kan dessutom skriva på en namnlista i tidningar mot fattigdomen..

Vilken oerhörd cynism!


(Aftonbladet..)

Världen behöver inte blödiga artister som privatiserar bristerna i det ekonomiska system som råder. Vi behöver politiker som gör någonting åt dem..

Läs Pilger i AB!


11 svar till “Live 8 – Global Cynism !”

 1. Idéen med Live8 är dock inte att samla in pengar. Utan att få ledarna i G8 länderna att inse att något måste göras (därav namnlistorna). Frågan är om dom bryr sig ett dugg när de skills från befolkningen med nåra mil skyddade av militär och livvakter nästa vecka.

 2. Frågan är väl hur i helvete det kan komma sig att dessa politiker inte bara ser till att jordens resurser fördelas rätt. Att en namninsamling i I-världen skulle påverka en sådan sak är otroligt korkat.

  Namninsamlingarna ska vi göra mangrannt på valdagen..

 3. Det är inte en pengainsamling – för att det är inte välgörenhet som behövs utan politiska förändringar. Det är helt rätt tänkt tycker jag.
  Galan är till för att få politiker att fatta att något måste göras.
  Kom igen: gör något annat som gör mer nytta då.
  Jag blir rätt trött på alla som sitter och klagar. Nu tas i alla fall ett initiativ för att fästa världens uppmärksamhet på att tusentals människor dör dagligen av svält eller sjukdomar som inte får medicin på grund av fattigdomen. Det är i alla fall bättre än att inte göra något.

 4. Det spelar ingen som helst roll vad man samlar in Chadie! Att resurserna fördelas orättvist i världen är ett problem som har med den ekonomiska ordningen i världen att göra. Och att samla in ”namn” är väl ännu sämre än om man samlade in pengar i alla fall. Det man åstadkommer med Live8 är att man individualiserar i stället för problematiserar frågan.

  Man behöver inte fästa världens uppmärksamhet på det. Alla vet hur det är ställt och det man behöver göra är att agera.

  Att du blir trött på en sådan inställning är upp till dig.

  ”Galan är till för att få politiker att fatta att något måste göras.”

  Och det tror du inte att de vet ???
  =====================

  Det där larvet gör att man individualiserar i stället för att de problematiserar. Det är klart kontraproduktivt!

  Vad var det du inte förstod ??

 5. ”Man behöver inte fästa världens uppmärksamhet på det. Alla vet hur det är ställt och det man behöver göra är att agera.”

  Så du tror inte att det extra politiska trycket av en stor världsomfattande manifestation får dem att känna sig något mer benägna att äntligen handla?
  Berlinmuren kanske hade fallit av sig själv om alla bara stannat hemma?

  ”Att resurserna fördelas orättvist i världen är ett problem som har med den ekonomiska ordningen i världen att göra. Och att samla in “namn” är väl ännu sämre än om man samlade in pengar i alla fall.”
  Att försöka påverka de underliggande strukturerna som skapat orättvisorna är väl avsevärt bättre än att ge allmosor för att döva samvetet och sedan titta bort igen?
  ”Ge en man en fisk och han äter för en dag, lär en man att fiska och han är aldrig mer hungrig”.
  I dagsläget är handelsreglerna riggade på ett sånt sätt att de fattiga länderna bara får låna ett metspö ibland för några timmar av de rika länderna. Om de först lovar att bara fiska lite i ena hörnet av plaskdammen, ungefär.

  ”Namninsamlingarna ska vi göra mangrannt på valdagen”
  Så enda dagen man ska försöka påverka samhället och världen är på valdagen genom att rösta i ena riktningen eller den andra? DET är cyniskt om något.

 6. ”Så du tror inte att det extra politiska trycket av en stor världsomfattande manifestation får dem att känna sig något mer benägna att äntligen handla?”

  Inte för ett ögonblick!!

  Som det nu är så kan man ge imperialism och en del kolonialism skulden för att det ser ut som det gör. På väg att segla upp är oxo miljöpolitiken.

  Man förändrar inte något genom att göra ett mastodontprogram i TV med diverse popsnören. Förändra gör man när man får FN att ena världens länder att göra något radikalt.

  Namninsamling i frågan är cYnIsM så det stänker om det!

 7. Sen så kan jag ju säga att jag är övertygade av att majoriteten av de artister som var med gjorde det för av egoism och inte av sympati för svältande negrer. Undantagen borde väl vara artister som typ U2.

 8. ”Namninsamling i frågan är cYnIsM så det stänker om det!”

  Då får de åsikterna stå för dig.
  Själv tror och hoppas jag att miljoner människor som kräver samma sak i en enad röst kan påverka.
  Kan det inte det kan vi lika gärna kasta in handduken och avskaffa vår s k demokrati med en gång.

 9. DE åsikterna står jag för. G8-länderna är ju i själva verket en stor del av ORSAKEN till att det ser ut som det gör..

 10. ”G8-länderna är ju i själva verket en stor del av ORSAKEN till att det ser ut som det gör”
  ..liksom IMF, WTO och Världsbanken. Men det innebär inte att de inte kan pressas till förändring via yttre opinion.