Libanesiska Barn – otäcka bilder!


Här är några färska bilder på de faktiska mottagarna av Fredric Federleys pengagåvor till Israels krigsmakt.

En tidningsredaktör på en arabisk tidning vill att vi i väst ska få se dessa nytagna bilder på libanesiska barn. Därför har han uppdragit åt bloggare att visa dem.

Det är en motbjudande begäran men jag tycker det är viktigt att visa hur Israels aggression mot oskyldiga libaneser ser ut i verkligheten.
i

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, libanon, israel, mellanöstern, foto, fredric federley, bloggosfären[/tags]


16 svar till “Libanesiska Barn – otäcka bilder!”

 1. Det är vidrigt. Men jag skulle ändå aldrig publicera bilder på sönderslitna israeliska barn i PR-syften (de saknas inte de heller, även om de är avsevärt färre än de libanesiska barnen).

  Varför publicerar inte den arabiske tidningsredaktören dem själv plus bifogar plats och datum?

 2. Ja bilderna är vidriga. Jo man kan säkerligen visa bilder på barn sprängda av terrorister också. Syftet med att visa dem är oxo att visa på det organiserade vansinne som nu pågår. Bilderna är från idag eller igår.

  Men det är såhär det ser ut när man skjuter på en personbil med raketer från jetplan. De dödar inte bara terrorister eller milismän. Jag funderade på att publicera bilder från Gaza som jag oxo har, men de är outhärdligt svåra att se så jag avstår den saken.

  Men det blir extra absurt av att en person som står på valsedeln för sitt parti till riksdagen skänker pengar till Israels krigsmakt som stöd för denna hantering.

 3. Anna:

  Visst är det vidrigt. Men hur kommer det sig att du direkt efteråt drar paralleller till Israeliska barn. Det är vidrigt. Punkt slut. Oavsett vilka barn det än gäller. Det är så typiskt att Pro-Israeler ska ursäkta det deras regering har ställt till med genom att hänvisa till nåt som hände deras land och som orsakades av motståndarsidan. Jag tycker inte om att se bilder på döda, lemlästade barn oavsett om de är Israeler, Palestinier eller något annat.

 4. Dessutom så märker jag att du verkar ifrågasätta om dessa bilder är från detta krig. Väldigt kallsint.

 5. Jag begriper inte, för menar Anna att hon minsann aldrig skulle piblicera sådana bilder, samtidigt kritiserar hon redaktören för att han själv inte publicerar bilderna.

 6. Bilderna togs av associated press och är publicerade i flera arabiska tidningar. De är tagna i en by som heter Ter Hafra i går morse.

 7. Efter de senaste dagarnas bombkrig mot libaneser och palestinier kände jag mig lite vemodig. Jag tänkte hur kommer det sig att ”världssamfundet” och DN kallar detta för självförsvar? Jag började fundera på om det möjligen bara var jag som tyckte annorlunda, eller ivf var i ytterst liten minoritet. Jag testade min närmaste medmänniska. I kassakön på vivo vände jag mig om till min kögranne och frågade om israel ”har rätt att försvara sig”. Grannen svarade att det här var fullkomligt galet och att man bara kunde fråga sig varför Israel kunde fortsätta som de gör ostraffat.
  Prata med era grannar, med medpassagerare på bussar, fråga dem vad de tycker. Jag har jäkligt svårt att tänka mig att DN:s ”åtta soldater dödade i offensliv mot libanon” (samtidigt som 40 libanesiska civila dödades, eller dagens Winiarskij) verkligen står för den svenska opinionen.
  Och om det är som jag misstänker, kanske det helt enkelt är dags för en demonstration utanför DN-skrapan? Jinge, vad sägs? ska vi dra igång Sveriges första demonstration till förmån för den fria pressen.

  PS. förövrigt kan jag meddela att DN:s redaktion sönderbombades av den sionistiska lobbyn igår. Det var främst engeslkspråkiga mejl och telefonsamtal riktade till Wifstrand.

 8. Låt mig få citera Peter Wolodarsky ( eller vad han nu heter) på Dagens Nyheter från idag. ”vilket annat land som helst skulle ha gjort det Israel nu gör”.
  Jo, jo, dessa liberaler.

 9. Demo för den fria pressen är helt ok! Själv skriver jag ju lite i Stockholms Fria.. :-)

  PS. förövrigt kan jag meddela att DN:s redaktion sönderbombades av den sionistiska lobbyn igår. Det var främst engeslkspråkiga mejl och telefonsamtal riktade till Wifstrand.

  Det är kanske DÄRFÖR det har varit så lungt i min mailbox den senaste tiden. Nu räknar jag ju iofs med en massa skit iom att jag publicerat dessa bilder.

  Jo jag vet att detta urskillningslösa våld berör folk starkt. Samtidigt kan jag inte undgå att fundera på varför i helsike inte Israels regering använder hjärnan. Är man orolig för att antisemitismen i världen ökar så ska man väl för sjutton inte hälla ett antal tunnor bensin på brasan?

  Ofattbart! OM de ska ge sig på Hizbollah så kan de ju göra det ändå med tanke på sin militära styrka…

 10. Jinge, jag lovar att det som vägleder den israeliska regeringen definitivt inte är om ”antisemitismen i världen ökar” eller inte. Om detta är smart eller inte kan man väl ha olika åsikter om. De jag pratat med anser att Israel ska se till sina egna intressen (just nu att Hizbollah inte kan ha styrkor uppställda direkt på andra sidan stängslet längs gränsen till Libanon), eftersom världssamfundet aldrig gjort något för att skydda Israel från någonting.

  Som exempel ligger det en UNIFIL-bas precis brevid platsen där soldaterna kidnappades. Inte hindrade det Hizbollah för att klättra över stängslet, skjuta iväg en laddning raketer, attackera en militärjeep och ta två soldater med sig inte.

  James, hur kommer det sig att jag drar paralleller till israeliska barn? Kanske för att jag är israel, mina barn är israeler, vi sover i skyddsrum, vårt område besköts igår och israeliska barn har dött av de här raketerna? Frågan om datum och plats var inte på något sätt ”kallsinnig” eller ”kritiserande” (hur kommer det sig att ni tolkar den så, undrar jag? Hade t ex Guardian frågat samma sak hade ingen tolkat in några som helst känslor i den), det var en enkel fråga som Anders i kommentar 7 besvarade på ett lika enkelt sätt. Tack Anders.

 11. Det är kanske sant Anna, men likafullt så kan man som utanförstående betraktare inte annat än höja på ögonbrynen.

  James, hur kommer det sig att jag drar paralleller till israeliska barn? Kanske för att jag är israel, mina barn är israeler, vi sover i skyddsrum, vårt område besköts igår och israeliska barn har dött av de här raketerna?

  Anna! Jag tror att alla förstår att man påverkas mycket om man har egna barn, bor i Haifa och tvingas sova i skyddsrummet med barn och make på nätterna. Jag, och alla andra som läser det du skriver VET oxo att du inte är likgiltig för libanesiska eller palestinska offer. Att du, liksom alla andra, affekteras när Katusjaraketer ramlar ner runt omkring inser vi.

  Men: Vi påverkas här i Sverige oxo även om vi inte har den sortens upplevelser. Det bekommer mig mycket illa att titta på dessa dödade barn som visas på bilderna. Det enda jag ser framför mig över övervåld och barnamord. Och jag tror att jag delar min upplevelse med många andra.

  Och just i sådana här dramatiska situationer så blir det övertoner. Och hur skulle det kunna vara på annat sätt?? Vi är alla människor och vi påverkas av att se bilder som dessa.

 12. Fy fan vad läskigt! Nej det handlar inte om att förstå. Detta går aldrig att förstå!

 13. Ang PR-syfte…På sextiotalet tror jag att det var? Då det visades en documentär om hur Nazisterna behandlade judarna.

  Den gick på biograferna runt om, så vi betalade för att få se hur det förhöll sig med den omännskliga behandlingen som Judar, Zigenare, samt andra minoriteter blev utsatta för.

  Ideen med filmen var välan att belysa frågan i PR syfte,till
  förmån för de människor som var drabbade av Nazisterna, nu snackar vi vidriga rörliga bilder, i en Mördarindustri som Nazisterna hade i syfte att utrota ett folkslag.

  Idag är det Israelerna som står för slakten, så man får hoppas att propagandan gör nytta, även om det kommer från andra sidan den här gången.

  Övergrepp å okupation är alltid fel, oavsett vem det kommer ifrån, å man har väl vant sig för länge sen av starka bilder.

  GötePöte…