Lena Mellin på AB släpper en Bomb


Aftonbladets Lena Mellin får nog betraktas som en journalist som har bra kontakter med social-demokraternas inre kretsar.

Hon var dessutom en av dem som hade kontakt med Margot Wallström i samband med att hon skrev det brev till tidningarna som väckte sådan uppmärksamhet.

Jag har själv en stor förståelse för att Wallström ville få stopp på spekula-tionerna kring om hon skulle efterträda Göran Persson.

Dels hade nog inte Persson frågat henne, men mer troligt är att han inte vill ha henne som efterträdare.

Många är vi som spekulerat i vem som kan bli aktuell i stället..

För de flesta inser nog att Göran Persson mer och mer tenderar att bli den bojsten som kommer att sänka (s) i nästa val om han inte avgått i god tid innan.

Nu är det mitten av maj, och social-demokraternas partikongress kommer någon månad efter semestrarna. Och inte bara det, för om partiet tvingas ha en medlemsomröstning om EU:s nya fördrag, så kommer sannolikt Persson att lida ett svidande nederlag.

Med Margot Wallström som partiledare så blir det troligen tvärtom. Hon får säkert med sig partimedlemmarna i den frågan. Om inte annat så blir ju missnöjesröstande överflödigt…

Läs Lena Mellins artikel!


2 svar till “Lena Mellin på AB släpper en Bomb”

  1. Bara spekulationer.

    Men nu har ju Wallström råkat i ett lätt blåsväder efter sin jämförelse om att EU-kritiker kontra nazisterna. Hon menade tydligen att EU-kritiker inte var bättre än nazisterna under 30- och 40-talen.

    Ridå!!