Lars Lagerbäck sparkas efter EM?


Anders Isaksson har varit en duktig målvakt men för närvarande är han orutinerad och otursförföljd. Han inger helt enkelt inget förtroende.

AB: ”I nya numret av Sportmagasinet säger tre svenska målvaktslegendarer att de är oroliga för Andreas Isakssons form inför EM. Men ”Isak” har slutat lyssna: - Det har varit ett sånt år. Många har snackat och till slut bryr man sig inte, säger Isaksson. Andreas Isaksson har bara spelat fem ligamatcher för Manchester City i år och i den senaste släppte han in åtta mål.”

I dagens match mot Ukraina kommer han givetvis att få bevisa motsatsen, men slutar det med att han kommer att vara förstemålvakt i EM så tippar jag att han kommer att få skulden för Sveriges resultat. I dagsläget kan vi ställa ett hyfsat lag på benen, ett lag som borde ha chanser att ta sig vidare från första omgången. Men har vi en målvakt som inte håller måttet som kommer spelarna framför att vara osäkra och mista en del av offensiven eftersom de tvingas tänka på vad som sker bakom dem.

Har man inte ett orubbat förtroende för målvakten så kommer kan knappast vara speciellt pigg att springa på chans på

djupledsbollar, det är bara att fråga våra forwards för att få veta. Och, om det leder till att Sverige inte avancerar så kommer inte Lars Lagerbäck att kunna peka på gamla meriter, han kommer få sparken. DN1 SvD1 AB

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Lasse Lagerbäck, Anders Isaksson, Zlatan, Henke, Ukraina, Fotbolls-EM, Målvaktskris, Politik[/tags]

Uppdatering: Återigen gör landslaget en plattmatch. Målvaktsproblemet blir extra tydligt och landslaget har ett mediokert försvar. Har vi verkligen inga försvarsspelare i Sverige? Hur Lagerbäck ska trolla fram en målvakt som håller internationell standard är ett mysterium, och trots att försvarsspelet länge varit ifrågasatt så tas inga nya grepp. Det kommer inte att räcka med Zlatan och Henke för att gå vidare…


3 svar till “Lars Lagerbäck sparkas efter EM?”

  1. Du har rätt Jinge! Men skulle Isak göra ett lysande EM så kommer Lagerbäck att bli staty inne på Råsunda. I brons.

  2. Pressen har förutspått Lagerbäcks avgång sedan 2000, men precis som Svennis så levererar han ju resultat. De som vill se spektakulära vinster i betydelselösa träningsmatcher, men inget deltagande i de större mästerkapen borde nog besinna sig.