Laleh – Prinsessor en besvikelse


Personligen blev jag mycket förtjust i Lalehs förra album och har sett fram en hel del mot hennes nya skiva, Prinsessor.


Men tyvärr
blev jag besviken. Hon gör sig själv en otjänst genom att bli aningen för svår enligt mitt sätt att se saken. Dessutom har hon delvis anammat Thomas DiLevas sätt att sjunga på vissa spår. Det låter inte lika illa och det är inte riktigt så dramatiskt men det stör mig, och då kommer säkert andra att störas.

Skivan innehåller inte heller någon given hit vilket gör att skivförsäljningen kommer att påverkas negativt. Visst, det finns några melodier som har potential att fastna, och säkert vinner skivan på att lyssnas till flera gånger. Men tyvärr tror jag att Laleh gjort sig lite obegriplig, hon har blivit lite av en poet som uttrycker sig med musik. Det är olyckligt eftersom poesi är något som de flesta inte uppskattar och det kommer att avspeglas i skivförsäljningen.

Vilket betyg skulle jag sätta på en femgradig skala? Med reservation för att det är efter första genomlyssningen så blir det bara en tvåa.

Undantaget?

Andra bloggar om: , , ,

[tags]Laleh, Prinsessor, Musik, Skivor[/tags]


14 svar till “Laleh – Prinsessor en besvikelse”

 1. Jag håller med dig men låten November kan nog bli en hit. Dessutom är hon så charmig så att hon kan välta träd.

 2. Medhåll. Kollar man in videon så kan hon smälta gråsten.. :-) F.ö. är November den enda låten som jag gillade vid första lyssningen. Jag vet inte, jag kanske höjer mitt betyg efter ett par genomlyssningar, vi får se.

 3. Jo jag gillar henne oxo. Som jag skrev till en kompis nyligen, – Jösses henne skulle man kunna fria till.. :-)

  Men det är oerhört svårt att följa upp en platta som gett henne tre Grammisar. Hon klarar det tyvärr inte heller. Men skivan växer så sakteliga och det skulle inte förvåna mig om November blir en hit och att jag själv höjer till en trea.. :)

 4. Vem bryr sig om det blir en hit eller inte, eller säljer mängder med plattor? Så länge hon får göra sin grej och vara ärlig mot sig själv så är det bra. Sedan för att klaga lite till så brukar det ju vara som så att de skivor som man gillar direkt oftast brukar vara de sämsta, och de som tar ungefär fem-sex lyssningar att fatta brukar alltsom oftast hänga med resten av livet.

  Nu är jag inte något stort Laleh-fan, men älskar musik och det burkar vara ungefär oavsett vilken form av musik man pratar om. Skulle jag avfärdat Dream Theater eller Opeth efter första lyssningen så hade jag haft ett ganska fattigt liv. Och måste det finnas hits på en platta för att den ska vara bra? Är det inte bättre med låtar som är personliga för en själv och som man ser sig själv i?

  Tack för mig. :)

 5. Det behöver givetvis inte finnas med ngn hit, men jag unnar verkligen Laleh en. Och möjligen är den som videon är med en dylik..

 6. Jag gillade inte hennes första skiva. För mycket av samma sak i stil. Hennes andra har jag lyssnat genom och inte fastnat för ett enda spår – inget köp där inte. I min åsikt är hennes Björk/DiLeva/Vreeswijk-kompott inte lyckad. Lyssnar hellre och gärna på dom artisterna var för sig.

 7. Du säger Björk/DiLeva/Vreeswijk.. Mja, du kanske har rätt i det. Inget konstigt i om hon inte lyckas med kommersiell framgång för tvåan heller faktiskt, men låten November växer. Den kommer att bli en hit, men det kan oxo bero på videon.

  Men ingen kan ta ifrån henne att hon är helt unik!

 8. ”För vem av kvinna född kan undgå att charmas av denna unga dam.. :)”

  Jag :p. För mig är hon först och främst en musiker och en sångerska med en musikproduktion som hon vill framhäva, och den biten tilltalar mig smakmässigt inte. Visst, ett sött ansikte är alltid ett plus, men det söta ansiktet höjer inte musikens kvalité. Even the devil can smile…..haha.

  Allvarligt talat tror jag att hon kommer, liksom många andra kommers-favoriter, att plågas på radiostationerna ett tag till. Speciellt efter alla priser hon fick för sin första skiva. Vad är det för folk som röstar……..*duckar*

 9. Blah! Jo, jag har sett den. Första skivan fick jag i födelsedagspresent och för tillfället gör den inte så mycket annat än att samla damm.

 10. fattar inte va du pratar om! lalehs skiva är lika bra som den förra om inte bättre och den säljer ju skit bra! laleh är bra för hon är annorulunda hon är ingen marie serneholt-kopia!

 11. Jag håller med dig Marcus! Laleh är en av de allra största musikbegåvningar vi har i det här landet. Att hon skulle komma med en medioker uppföljare var väl närmast väntat. Att den säljer bra beror på att hon har vääldigt många fans av naturliga skäl.

 12. Marcus:

  nä, då får du väl leva med bördan att inte fatta vad jag pratar om och dessutom även leva med faktumet att folka har olika smak.