Kritiken mot den osynlige tilltar


Inom de moderata leden så har bilden av Reinfeldt som varande en fullständigt osynlig statsminister blivit så manifest att t.o.m. Svenska Dagbladet driver med honom på ledarplats.

SvD: ”Fredrik Reinfeldt måste ta ett steg framåt nu. Med klar röst måste han tala om vad han vill med sin politik, och varför det är han som ska genomdriva den.

Vem är det som leder Sveriges regering? Fredrik Reinfeldt lade huvudet på sned och smålog åt frågeställningen. Uppenbarligen visste han. Kanske hade han känt på sig att frågan skulle komma, och bett någon av tjänstemännen ta reda på svaret. Han hade väl också lyssnat på radion.”

Är det en medveten strategi så inbillar jag mig att det är ett utomordentligt dåligt drag man har gjort. Kanske har tanken varit att inte visa medborgarna vad högern står för, men det har i så fall ändå inte lyckats undgå någon.

Lag och ordningsföreträdaren, Beatrice Ask, har trots elakheter från Bodström lyckats med att bli lite synlig. Om det utlösts av kriminellas skjutande mot polishelikoptrar i Göteborg eller inte vet inte jag. Sprängningen av en åklagardörr var väl i alla fall för nära i tiden för att hon skulle hinna trumma ihop ett antal myndighetschefer, men nog verkar det som om saker och ting börjar hända inom damens departement i alla fall.

Men ska jag hålla upp ett nyslickat pekfinger i luften så tror jag att Reinfeldt får mycket svårt att vända den allmänna bild av sig själv som skapats. Om han skulle överraska medborgarna med att plötsligt göra något skulle alla ändå bara tro att han gjorde det för att försöka ändra bilden av sig själv som osynlig. Sämre förutsät-
tningar än så går väl knappast att skaffa sig.

Källor: SvD DN SvD2 DN2 DN3 AB Läs även Svensson

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Beatrice Ask, Osynlig, Högerregeringen, Val 2010, Politik[/tags]


26 svar till “Kritiken mot den osynlige tilltar”

 1. Med tanke på att vår nuvarande regeringen jobbar, i motsats till andra regeringar, så undrar jag vad du menar?

  Den minskar arbetslösheten, enligt SCBs undersökningar, vi får mer över i plånboken så att vi kan välja själva var vi vill spendera våra pengar, absurda skatter tas bort, jägarna kan fortsatt på ett etiskt sätt utöva jakt, vi har inte längre miljöpartiet och vänsterpartiet som dikterar vad Persson skall göra, allt detta och mycket mer har de lyckats med på drygt ett år.

  Det enda sossarna lyckades med under sina år vid makten var att öka klyftorna mellan fattiga och rika i sverige, vilket har visats med statistik.

  Jag skulle vilja säga att Statsministern och hans regering med alla ministrar är en riktig vitamininjektion för ett något haltande Sverige!

 2. Henrik: ”Det enda sossarna lyckades med under sina år vid makten var att öka klyftorna mellan fattiga och rika i sverige, vilket har visats med statistik.”

  Hahahaha… :-)

  Ja på det området har den nya högerregeringen överglänst sossarna så dramatiskt att (s) inte längre är med i rekordböckerna… :-)

 3. Henrik, resultatet av alliansens politik har inte fått riktig genomslagskraft ännu. Men när det kommer så ska du få se riktiga raviner mellan rik och fattig.

 4. Det finns uppgifter som jämför Sverige med USA och de svenska klyftorna har ökat mellan 1995-2005 jämfört med vad de har gjort i USA. Allt under den socialdemokratiska regeringens styre, vi är sämre på klyftminskning än ert favorithatobjekt USA under Bush!

  Ett exempel på vad vår regering gör idag är att jobbavdragen för låginkomsttagare är procentuellt större än vad de var för höginkomsttagare, så jag tror nog att ni skall börja fundera på vilka hårda fakta ni har istället för att raljera.

  M’kay?

 5. Jag måste vara lite kritiskt och säga att mycket som reinfelt gör borde s också kunnat gjort, men bra mycket smidigare och mer rättvist. Men dom hade ju sin buffel ivägen. Men skatter är bara ett medel, inte ett mål i sig. Det glömmer många, även borgarna. Dagens skattesystem (till skillnad från förr, då skatterna var till för att berika överheten och adeln) använder man till att utjämna skillnader mellan människor. Det resonemanget är glömt. Det är därför man kan genomföra stora skattesänkningar för dom rika. Därför att ingen vet längre varför vi har skatter.

 6. Henrik

  Hur kan du påstå att klyftorna har minska i samhället när dom med högsta inkomsterna fått stora skattelättnader och dom med små inkomster fått skattehöjningar.. Du är ju inte trovärdig. Sista året som S satt vid makten så skapades nästan dubbelt så många jobb mot vad det har skapats under Alliansens första år vid makten. Men klart att det blir mera jobb under en högkonjuktur.

 7. Ola! Det beror på att hans politiska inställning färgar glasögonen svårartat. Som Daniel påpekar har han missat en del..

 8. Skulle ju vara uppskattat om folk angav källor för sina siffror annars är det bara åsikter och inte fakta.
  Sedan tycker jag faktiskt inte att högern har fått särskilt stora skattelättnader – förmögenhetsskatten är lika korkad som ärvsskatten var. Den ledde bara till att de som kunde bosatte sig utomlands. Det är bättre att få in mindre skatt än ingen skatt, inte sant?

  Iom att skatten faktiskt är procentuell så betalar förmögna människor (de som inte fuskar iaf) rätt mycket skatt – orättvisa hade varit om där hade varit en flat avgift istället.
  T om. Astrid Lindgren var ju en gång ilsken på skattesystemet när hon skulle betala över 100% skatt.

 9. Det är nog inte bara Ola som har färgade glasögon här, jag skulle tro att de flesta av oss som följer din blog Jinge har färgade glas.. blått som rött :)

 10. Mina glas är vita med fettfläckar på… jag vägrar att placera mig i ett fack – jag har både högeråsikter och vänsteråsikter (det beror helt enkelt på vilken fråga det handlar om) men anser inte att jag står i mitten.

  Och varför blir där alltid fettfläckar på glasen förresten oavsett hur mycket man låter bli att pilla på dem?

 11. Marcus R

  en studie gjord av SCB visar det sig att det mellan oktober 2006 – oktober 2007 skapats 81 000 nya arbetstillfällen. Medans under oktober 2005 till oktober 2006 kom till 153000 jobb. Och det var utan att försämra A-kassan. Men nu Marcus kan du ju visa när Astrid Lindgren betalade över 100% i skatt. För du vet mycket väl att det bara var en bluff. Men visa du på det om du kan..

  Jinge.. haha tror nog att han behöver en ledhund :)

 12. #12 Ola – det är väl bara att googla på Astrid Lindgren + skatt så hittar du hur mycket som helst. Men du menar kanske att Pomperipossa i Monismanien aldrig skrevs och att Astrid Lindgren ljuger? Och om det nu är en bluff så kan du ju få vara så god att bevisa det.

 13. Marcus, det fanns en konstighet i skattelagstiftelsen som bara drabbade Astrid Lindgren – eftersom hon tjänade så mycket – men Sträng fixade till det…

 14. #14 Sara G – Samma Sträng som själv kom undan hög skatt det året genom att använda ett kryphål? (köpa hus med höga skulder).

 15. Henrik.
  Tänk efter nu, vem är det som har ökat klassklyftorna mest och det med en brutal kraft under mycket kort tid?
  Sjuka och arbetslösa har plockats på pengar, för att finansiera att alla andra får lite mer i fickan. Kanske får svensson en tusing. Kanske inte. Det får svensson nöja sig med. Själv trålar Reinfeldt och kompani in storkovan i kassavalvet och hoppas på att folk ska börja sparka neråt, råka i luven på varandra. Arbetslösa och sjukskrivna mot arbetande. För att riktigt trigga till och vigla upp det startar regeringen en kampanj, Drevet på fuskarna.

  Det var bra att du tog upp det där med jobben. För själva kärnpunkten i problematiken >utanförskapetutanförskapet<, som högern gick till val på, är fortfarande inte löst.Läget är oförändrat. De åtgärder som var riktade till långtidssjukskrivna, långttidsarbetslösa och förtidspensionerade har visat sig gå till helt andra personer. I princip kan en vd. för ett privat företag anställas med hjälp av sk. nystartsjobb och få en fet lön på 64.000 i månaden subventionerad av staten. Hur ska det då inte gå med de sk.nyfriskjobben, som startar 2008? De är statligt subventionerade med dubbelarbetsgivaravgift…

  Dessutom har förtidspensioneringarna ökat, inte minskat under högerns framfart. Utanförskapet har alltså växt. Antalet unga tjejer som förtidspensionerats har under den senaste tiden ökat med 30%. Många människor har dessutom helt slagits ut ur systemet och hamnat på socialen.

  Regeringen har betett sig drygt mot de flesta i samhället, undantaget de svinrika. Både unga som gamla, sjuka som friska, arbetslösa som heltidsarbetande, deltidsarbetande som föräldralediga och ålderspensionärer.

  När det dessutom återigen uppdagas att regeringen består av en massa fisförnäma dubbelmoralister. Som av ideologiska skäl begått skattebrott är det klart att kritiken mot Reinfeldt tilltar och det med rätta.

 16. Marcus R!

  Var Strängs husaffärer olagliga precis som moderaternas svartbyggen, olaga tippning, skattefusk, TV-licenssmitande, svarta hantverkare, fejkade betyg, svart städ- och barnpassningshjälp och nu senast ”glömska” att ta upp 130 000.- till inkomstbeskattning?

  Kan du vara snäll och berätta på vilket sätt Sträng bröt mot lagen i så fall?

 17. #17 Jinge – Jag har aldrig sagt att han bröt mot lagen. Argumentet handlar ju om ifall Lindgren betalade för mycket skatt eller ej.

  Jag irriterar mig rätt mycket på att folk stödjer en politisk sida oavsett vad det handlar om – precis som om det satt i ryggmärgen på dem. Det är som att alltid rösta på vad ens föräldrar röstat på.

  Och när det gäller svartbyggen och annat fusk så anser jag att alla politiker på riksdagsnivå och upp är lurendrejare – de tjänar för mycket pengar för för lite jobb, för att inte vara det.
  Förövrigt så har ju Mona Sahlin gjort mycket av det där som Moderata politiker har fått avgå för – varför tas det aldrig upp på vänsterkanten?

 18. Marcus! Mina båda föräldrar var företagare och moderater.

  Monas slarv går inte att jämföra med de moderatas kriminalitet ens på samma år!!

 19. #20 Jinge – Har för mig att folk i något annat inlägg här skrev att den typen av brott ska hanteras lika oavsett vem som begår det, så nog kan man jämföra det allt :)

  Min kära mor röstar alltid på samma parti varje val, som hennes far gjorde. Jag suckar djupt varje gång…

  #12 Ola – Förresten, kan du få fram statistiken för arbetslösa under de där perioderna också? Det är egentligen mer intressant.

 20. Marcus! Du bör nog ta dig en funderare på vad du skriver. Felparkering är inte ett brott där fängelse ingår i straffskalan. Många av moderaternas brott ingår den i. Det är en STOR skillnad. Att sedan enskilda sossar agerat är beklagligt, när det gäller dina högeridoler verkar det vara praktiskt taget samtliga.

 21. Jinge;

  ”Monas slarv går inte att jämföra med de moderatas kriminalitet ens på samma år!!”

  Blev nyfiken, exempel?

 22. Willie!

  Har du inte märkt att moderaterna genomgående representeras av folk som begår eller har begått brott i tämligen avancerad omfattning?

  Menar du att jag ska lista dessa brott??

  Du, LÄS tidningar eller sök på ”moderat” på den här bloggen!

 23. Marcus!

  Det är ju bara att du kollar på arbetslösheten. Men Alliansen har ju alltid hävdat att den siffran går att fiffla med beroende hur man räknar. Men antal nya jobb är ju den säkraste metoden att se. Och den stämmer ju med antalet som har fått jobb.
  Men tyvärr tror ju nu många ekonomer att arbetslösheten ska börja öka i slutet på nästa år på grund av att högkonjekturen avtar.

 24. #26 Ola – Fast visar inte antalet nya jobb hur många jobb som finns på marknaden, inte hur många som faktiskt får jobb? Eller har jag fel?