Kristen blogg, HOAX eller verklighet? Poll!


———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———-> POLL ———->

För ett par år sedan startades en hemsida av en påhittad Svensk-Finsk församling i Sundsvall. Det var så bra gjort att många faktiskt trodde att det var verklighet, men det var en HOAX ((En hemsida som bara är till för att skämta med besökarna)).

Nu har jag hittat en blogg som jag misstänker för att vara en HOAX men jag är inte säker. Jag har därför startat en liten POLL högt upp i en av sidokolumnerna, men gå till sidan först innan du röstar för om du tror att det är en skämtsida eller den krassa verkligheten. Ber man nedanstående ”bön” så blir man frälst. Testa gärna och berätta om du såg ljuset efteråt…

apg29.com: ”Om du vill bli frälst kan du be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare.

Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda.

Förlåt alla mina synder.

Tack att jag nu är frälst och ett Guds barn.

Amen.

Bad du den här bönen så är du nu frälst!

Kontakta oss gärna så kan vi hjälpa dig vidare på trons väg.”

När du kommer till sidan är det bra att veta att man måste lämna en fungerande e-postadress

om man vill lämna en kommentar. Den syns nämligen inte innan man klickat på en bekräftelselänk i det mail man får, ett smart sätt att få extra sidvisningar. Skrolla gärna nedåt i bloggen så hittar du flera skäl till varför jag tror att det är en HOAX. Men var inte elak i kommentarerna, det kan faktiskt vara en människa som TROR på vad han skriver och inte bara garvar rått åt alla som går på hans långt drivna skämt.

Besök http://www.apg29.com och möt GUD!

Andra om: , , , , , , , , ,

[tags]Hoax, Kristen, Gud, Jesus, Skämt, Verklighet, Skoj, Bluff, Religiös, Humor[/tags]


17 svar till “Kristen blogg, HOAX eller verklighet? Poll!”

 1. Jag tror att den är helt uppriktig och misstänker att livets ord har någonting med saken att göra. Den är svår att jämföra med den svensk-fisnka fejkförsamlingen i sundsvall som var helt utstuderat snurrig och hade ett väldigt väldigt brutalt budskap bäddat i sockersöt frikyrklig retorik.

  För övrigt har jag snubblat in på den här bloggen flera gånger genom att den har blogglänkats i både svd och dn – och jag har ofta fått mig ett gott skratt.

 2. Jag prenumererar på den, och bloggade om den för nåt halvår sedan. Innehållet är naturligtvis science fiction (om man tar bort science) för mig och de flesta, men språket i den är störtskönt – ruskigt torrt på nåt vis.

 3. Den KAN inte vara på riktigt! :-) Går man tillbaka till den och struntar i bloggen så ser man ett antal mer eller mindre spektakulära artiklar. Visst kan det finnas enstaka individer som är så genomkorkade, men de sitter nog i allmänhet inlåsta.

 4. Anders sa det så bra så… Förmodligen är det bara så att den här bloggaren är ett osedvanligt inspirerat kreatur ;-)

  För övrigt får jag lite samma känsla som när jag läser eller lyssnar på socialister eller nyliberaler, den att just de sitter inne med vägen och sanningen och det finns inget utrymme för rationellt resonemang alls. Mänsklig inskränkt dumhet finns i många former.

 5. Det har varit uppe sedan 2001, så länge orkar man inte hålla på om man inte är mycket engagerad.

 6. Av den sliskiga designen att döma så är det en seriös sajt. Saknade bara lite animerade giffar och sånt.

  :-)

 7. Må samurajen bevara oss från alla dessa dårar,

  Om gud fanns så måste han vara liberal,
  ruskig tanke.

 8. Jinge, du har väl inte missat Bibeltemplet där man uppmanas be böner för Israel och spetsa homosexuella på pålar?

  Snubben som ligger bakom siten har dock inte alla indianer i kanoten (om någon inte förstod det).

 9. Religiösa galningar finns överallt. Ni kan ju inte ha missat godhatessweden.com ?

 10. Ledsamt nog så tror jag den är äkta. Yttrandefriheten har en del negativa effekter, men det är den värd

 11. Lågmält, kärleksfullt hejar man på en förintelse och avgudar en mördarstat!

 12. Vad gäller den bönen så återfins den i några olika former i en mängd kristen litteratur…Exempelvis i kursböckerna till Alpha som är en grundkurs i vad kristna tror som arrangeras av i princip alla samfund i stora delar av världen. Givetvis är det ingen formel…men svåre än att vilja det och be Gud om det är det inte att bli räddad. Kristendomen är ingen prestationsreligion där du genom goda gärningar och kyrkobesök kan förtjäna dig en plats hos Gud…..nej det är en gåva från honom som vi får om vi vill.