Kristdemokraterna oroade över Jihad-bloggen!


Jag läste just att Olydig skrev till Kristdemokraterna och undrade om Hans C Petterssons inlägg om muslimer skulle ses som en kristdemokratisk uppfattning.

Redan innan svaret visste jag att han skrivit, jag har nämligen fått mail ifrån folk som berättat att de hört av sig till (kd) Men eftersom jag inte känt till något svar har jag inte bloggat om saken.

Nu skriver Inger Davidsson i ett svar till Olydig, som hon också passade på att kopiera till sina partikamrater: Hej vänner, Det här tror jag är viktigt att någon besvarar nu eftersom svaret uteblev förra gången. Är det sant som skrivs kan det ställa till problem i valrörelsen om inte förr. Svarar du, Urban? Inger D

Det är givetvis bra om kristdemokraterna tar ställning till Petterssons bloggande. Det kanske fungerar nere i Danmark och dess gränstrakter, men jag är tveksam till om det är så lyckat om det, som de skriver, kommer att bli ett diskussionsämne under valrörelsen. De ligger ju inte så bra till i väljarundersökningarna..

Vad Civilförsvarsförbundet tycker och tänker har jag ännu inte fått någon rapport om. Antagligen kommer det en reaktion i en eller annan form från dem också..


4 svar till “Kristdemokraterna oroade över Jihad-bloggen!”

 1. Ja de ligger väl bra så nära fyraprocentspärren så de bör vara xtra försiktiga.

 2. Det är lite ”nu ska vi försöka skvallra för mamma o pappa” över din och olydigs stil… :-)

 3. Här har du vad som verkar vara kd’s hålling från partiledarhåll. Som synes miljontals mil från Malmö-idioten:

  Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund säger att han inte tror att någon tvivlar på att riksdagspartierna står för yttrande- och tryckfrihet:

  – Men jag vet inte om det finns något att vinna på ett gemensamt uttalande. Självklart vacklar vi inte om tryckfriheten. Men med den följer ett ansvar, och min uppfattning är att det var olämpligt att publicera karikatyrerna. Det gör det inte på något sätt mindre avskyvärt att bränna ned ambassader, säger han.

  Om de inte lyckas tysta ned historien så är nog Malmö-Jihad historia inom kd. Skulle tro att en sån där galning väger rätt lätt när det är valår och man ligger farligt nära fyraprocentsspärren.

  Mitt tips är att han är rökt inom kd och åker ut inom nån vecka, men snart poppar upp i SD.