Kriminella ligor breder ut sig


Att olika kriminella nätverk breder ut sig allt mer i samhället har säkerligen de flesta upptäckt.

Idag frågas sig Lars Wierup i DN vartåt det lutar. De senaste tio åren har dessa ligor ökat i antal från sex till fyrtiosex. De har alla mer eller mindre fantasifulla namn som Original Gansters, Bandidos eller Hells Angels.

DN: ”Men inte heller för Bodström verkar mc-gängen Hells Angels och Bandidos, dess supportergrupper X-team, Red & White Crew, Red Devils eller kriminella nätverk som Brödraskapet Wolfpack, Fucked for Life, Original Gangsters stå i fokus. En sökning i Sveriges största artikeldatabas visar att Thomas Bodström uttalat sig, eller på annat sätt förekommit, i 24 artiklar som handlat om ”kriminella nätverk” sedan han tillträdde för fem år sedan. Söker man på kombinationen ”Thomas Bodström” och ”terror” får man däremot 310 träffar.”

Ovanstående är ett talande bevis på Thomas Bodströms brist på engagemang i den reella brottsligheten i landet. I stället överdriver han hotet om terror och blir på det sättet sin egen störste fiende. Man måste fråga sig om socialdemokraterna verkligen har råd med en populist på justitieministerposten.

Varje vecka kan vi läsa om olika kriminella gäng. Bara under september månad har de

genomfört ett antal spektakulära rån, bland annat mot en av riksbankens depåer och en värdetransport där de sprängde hela bilen.

DN: ”Exakt hur många svenskar som hamnat i klorna på den organiserade brottsligheten vet vi inte, eftersom många är så rädda att de inte ens går till polisen.”

Dessa gäng är regelmässigt inblandade i spektakulära rån, mord, utpressning, narkotikasmuggling och liknande verksamheter. Men Bodström talar om terrorism så fort han får tillfälle.

Jag gjorde motsvarande sökning som DN på Google och fick 18700 träffar på Bodström + terrorism och 598 på Bodström + kriminella nätverk.

Säger det oss något om vår justitieminister?


10 svar till “Kriminella ligor breder ut sig”

 1. Motorcykelgäng är bara ett sorts djävla pack. Bunta ihop dom och skicka dem till Gotska sandön om de begår brott.

 2. Vilka förslag har du till justitieminister Bodström om hur bekämpningen av de kriminella gängen och nätverken skall bedrivas effektivare? Så att dessa minskar, istället för att som nu öka, både i antal, antal medlemmar och brottslighet.

 3. Frågar du mig ??

  Ptja, man skulle ju kunna börja med att anställa erfoderligt antal kanslister inom polisen på alla nivåer. Poliser ska inte sitta och välta papper i onödan. De ska arbeta som poliser. Bara där har du en viktig åtgärd..

 4. Håller med dig Jinge att civilister kan ta över en stor del av pappersexercisen. Men räcker det verkligen för att bryta den kraftfullt negativa trenden? Behövs det inte mer? I så fall vad?

 5. Det vete fåglarna. Men du kan nog räkna med att det skulle innebära en rejäl kvalitetsökning. Är poliser bra på att välta papper? Troligen har de andra talanger som man bör utnyttja..

 6. Om man frågar poliser som får se verkligheten i vitögat så har de säkert många konstruktiva förslag. Det har startats flera bra initiativ, har jag för mej, som sedan fått läggas ner av besparings-skäl. När det försämras för samhället i stort så är det vansinne att skära ned i polisen, de är ju städgummorna i röran.

  En fantasi är att maktgubbarna sett på förmycket aktionfilmer där en enda hjälte kan sopa rent bland brottslingarna. Det ser ju inte ut att vara så svårt…

 7. Vad jag förstår måste väl det betyda att ”kriminella nätverk” som finns, inte finns men att dom kanske finns, fast bara lite eller att de som finns bara är lite kriminella nätverk fast dom finns.

 8. Att ett stenåldersfolk som indianerna skulle ha kunnat besegra de avancerade europeerna är i det närmaste omöjligt. Men vad skulle ha hänt om indianerna hade varit resistenta till en sjukdom som euroopeerna ännu inte blivit utsatta för?

  Och varför stod indianerna fortfarande kvar på stenåldernivå medan europeerna för länge sedan hade nått mycket längre? Jared Diamond vid UCLA har skrivit mycket intressant om just den frågan i sin bok Guns, Germs, and Steel.

 9. Nej de åker nog inte på några gamla Indians. De flesta åker bil men några med körkort har faktiskt riktiga Harley Davidsson.. :-)