Krigshetsaren Sharon är sig lik.


Aljazeera: ”Israeli Prime Minister Ariel Sharon has given orders for troops to carry out unlimited operations against Palestinian fighters in the Gaza.”

Läs på Aljazeeras hemsida!

Men alla håller givetvis inte med Sharon. Läs Yossi Beilins synpunkter!

”Ariel Sharon is accused of using the recent Gaza border incident as an excuse to sever contacts with Mahmud Abbas, says the leader of Israel’s left-wing Yahad party, Yossi Beilin. ”

Att Mahmud Abbas tillträde till presidentposten skulle utgöra någon skillnad för Sharon var det väl ändå ingen som trodde.

Nästa fas i detta är väl att Sharon förklarar honom varandes irrelevant. Påhejad av Bush…


6 svar till “Krigshetsaren Sharon är sig lik.”

 1. Efter valet utfördes bombdåd i Israel, och alla tror att palestinska myndigheten känner till vilka det är som utförde attentatet, och ”krigshetsaren Sharon” kräver att man ska sluta bomba dem innan man fortsätter förhandlingar.Sharon må vara kraftfull i vissa lägen, men det har ju alltid funnits orsaker i form av terror mot civila israeleer bakom. Och om den nye palestinske ledaren inte tar itu med terrordåden, har då inte han något ansvar alls för att fredsförhandlingarna efter terrorattentaten lagts på is igen? Skulle du förhandla med någon som ryckte på axlarna om ”de dina” (ditt lands invånare) blev angripna av …”hans hans” (palestinska invånare). Ursäkta mitt usla språk på slutet… ;-)

 2. Fortsätter förhandlingarna ?? Vilka förhandlingar talar du om ?? Terror mot civila israeler? Nu var det väl soldater från IDF som de gav sig på. Inne på olagligen ockuperat område..

 3. Olagliga? Gränsövergångar mot Gaza.

  Och civila dog, enligt DN:s reporter Lotta Schüllerqvist:
  ”Gazaremsan har stängts av från omvärlden efter torsdagskvällens palestinska bombattack som krävde sex civila israelers liv.”

 4. Förhandlingarna hade nog inte startat, men Abbas hade ”manat till vapenvila efter fyra års blodigt palestinskt uppror för att ge utrymme för nya fredsförhandlingar.”
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=365843

  Sharon kan inte godta eld upphör då israeler (nu civila, men annars vilket som) angrips med dödligt våld.

  Länken om gränsövergången i mitt förra replik:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=365474

  Sen försvarar jag inte det minsta tyngden i vissa motangrepp från Israel och Sharon, men om Israel svarar på attentat mot civila genom att angripa ansvariga terrorister så är ju inte det det mest upprörande våld man kan tänka sig sker i vår värld i dag. De flesta anser nog att dödandet av civila är värre. (Både israeler och palestinier boende i Israel har f ö mördats i syfte att stoppa fredsprocessen.)

 5. jag anser att respektive ska gå till sitt rum ute i öknen om de inte kan hålla sams. Där ska de vandra i 15 år tills de slutar kasta bomber på varandra, ångrar sig och ber varandra om förlåtelse. Så länge håller FN staten Israel som religiös, opolitisk museum…där alla religioner är välkomna till respektive heliga platser. Givetvis utan bomber. De som vill bomba får åka ut i Öknen och kasta bomber där på varandra…

 6. Klok idé. OM förnuft får råda i stället för allt hat skulle vi ha en bättre värld. Men det är inte förnuft som styr religiösa fanatiker tyvärr. Antingen de har skruvlockar och en kalott eller vanförställningar om att komma till Allah så är ingendera sidan kapabel att fatta vettiga beslut.