Krigshetsaren John McCain besöker sina ”vänner” Wallström och Hultqvist

I morgon ska försvarsminister Peter Hultqvist intervjuas kl 13 i ”Lördagsintervjun” i P1. Som en förberedelse återpublicerar jag denna artikel som publicerades på denna dag år 2017

SvT rapporterar ”Den amerikanske senatorn och tidigare presidentkandidaten, republikanen John McCain besöker i dag Sverige tillsammans med en kongressdelegation. Han träffar försvarsminister Peter Hultqvist (S) och utrikesminister Margot Wallström (S) för att tala om det svensk-amerikanska försvarssamarbetet. McCain blev känd för hela världen genom presidentvalet 2008, då han tog hem Republikanernas nominering och utsåg frispråkiga Sarah Palin som sin vicepresidentkandidat – men förlorade mot Barack Obama. I fokus för det korta Sverigebesöket är miljöfrågor, it-säkerhet och hotbilden från Ryssland. Hur viktigt anser du att Sveriges samarbete med NATO är? frågar SVT:s reporter Bert Sundström. Jag tror att Sveriges samarbete med andra länder i regionen och med USA är mer omfattande än det någonsin varit. Våra relationer är mycket starka. Jag tror att Sveriges avsikt att öka försvarsutgifterna och de militärövningar Sverige har deltagit i tydligt visar Sveriges arbete för stabilitet i regionen och Sveriges önskan att samarbeta med andra länder. Och allt det är mycket bra, svarade MCCain. (Något avkortat av mig). SvT

Vad står då John McCain och USA för?
Att Wallström och Hultqvist okritiskt upprepar USA-högerns synpunkter i olika frågor är vi vana vid.

Nyligen sa McCain att den påstådda helt obevisade hackningen av Ryssland av USA:s val är en krigshandling ”an act of war. He branded Moscow’s hacking was an attempt to destroy the ”fundamentals of democracy” and thus an attempt to destroy a nation. ”I’m not saying it’s an atomic attack,” he explained. ”I’m just saying that when you attack a nation’s fundamental structure, it’s an act of war.” Daily Star: ”Russian election hacking act of war”.

Vad tror ni han säger om forskar-rapporten från USA att USA stört valen i 45 länder 81 gånger 1945-2000? Los Angeles Times Det är honom våra hittills i alla fall mycket okritiska ministrar ska träffa. Vem känner sig lugnare av det?

I början av oktober hade Duran en väl underbyggd artikel ”John McCain desperately wants to help his ISIS friends, calls on U.S. to attack Syria and go to war with Russia” Duran Där finns foton av McCain tillsammans med ”kompisarna” i ISIS.

Våra ledande politiker lyssnar och följer råd av en sådan politiker, men fördömer Rysslands och Syriens kamp mot terrorismen!

John McCain har tillsammans med andra USA-senatorer besökte Sverige och träffade utrikesministern Margot Wallström i augusti 2015. Han varnar enligt DN Sverige för “en aggressive Putin” som “styckat Ukraina”, medan han enligt SvD sa att ”Putin är en gangster” Detta säger denne talesman för USA, den i särklass mest aggressiva staten efter Andra Världskriget och detta millennium:
untitled (51)
* Kriget mot Irak utifrån lögn om massförstörelsevapen som dödat mer än en miljon människor enligt visa beräkningar och splittrat landet etniskt och religiöst, som försvagat det och gynnat framväxten av al-Qaida och ISIS.
* Kriget i Afghanistan, som sett talibanerna stärkas under senare år. Kriget i Libyen via NATO “USA:s viktigaste politiska instrument i Europa”, enligt NATO-vänner, journalisten Mikael Holmström I DN idag.
* I Libyen agerade USA långt utöver ett FN-uppdrag på basis av osanna uppgifter. Libyen, Afrikas rikaste land, med en ledare som liksom Iraks sökte oberoende från USA, är sönderslaget, en bas för terrorister och för miljoner flyktingar som söker sig till Europa.
* Kriget i Syrien, som väsentligen är en sedan länge planerad USA-intervention via ombud – mycket väl dokumenterat officiellt – med miljontals döda och en grogrund från ISIS, som också är en produkt av USA:s politik.
* USA:s tydliga stöd till Israel trots dess brutala apartheid- och bombpolitik i Gaza.
* Det uttalade stödet till Saudiarabiens krig i Jemen, som dödat flera hundra barn och orsakar svält enligt en aktuell FN-rapport.
Hultqvist och McCain
* Mot dessa brutaliteter med ett par miljoner döda står det av västpolitiker och massmedia demoniserade Ryssland, som med befolkningens starka stöd och utan dödsfall anslutit Krim som en defensiv åtgärd efter den fascistinfluerade statskuppen i Kiev förra året efter långvarig USA-stödd infiltration via NED (som kostat USA 5 miljarder dollar enligt USA:s vice utrikesminister Nuland).
* USA har tvärtemot löften i samband med Sovjetunionens upplösning avancerat NATO österut, och omringat Ryssland med militärbaser, delvis kärnvapenbestyckade. Rysslands anslutning av Krim är formellt brott mot FN-stadgan enligt visa bedömare – I så fall ett avsevärt mindre brott än USA:s brott.

McCain kallas ofta för krigshjälte efter att ha tillbringat några år i fångenskap i Vietnam som han bombat i 23 halvtimmeslånga uppdrag i USA:s brutala aggression där man fällde långt fler bomber än under Andra Världskriget. Detta dödade miljoner civila och skadat hundratusentals barn genom “Agent Orange”. Han sa vid ett möte i Washington 15 juli att USA vunnit kriget i sönderslagna Irak, där ISIS just haft framgångar. Han har då och då uttalat sig för bombning av Iran. I april 2011 föreslog han ökade bombningar i Libyen. I april 2012 pläderade McCain för flygbombningar av Syrien. Han besökte Maidan i början av 2014 och fotograferades med den kände fascistledaren för Svoboda, Oleh Tyahnybok.
Svobodas ledare och McCain imagesCAZYG1LL
Vad skriver DN om detta i sitt 2 sidor långa reportage med titeln “Putin är en aggressive man” om McCains besök ? INTE ETT ORD.

* John McCain vill ha ökat försvarssamarbete mellan USA och Sverige. Vad vill det svenska folket om de får fakta?

En fundering (Anders Romelsjö): Ledande kretsar inser nog att USA kommer att vara svagare ekonomiskt och militärt, relativt sett, inom 5-10 år. Mycket talar för att USA då också kommer att vara svagare politiskt, till följd av ökat samarbete mellan Kina och Ryssland, den kinesiskt-inspirerade investeringsbanken, och sannolikt ökad splittring och minskad generell följsamhet inom EU visavi USA. Detta talar för att risken för konventionellt storkrig ökat – med USA som angripare (som vanligt då det gäller krig), möjligen via ombud. Helst bör motståndaren framställas som angripare, som man försökt göra med Ryssland i Ukraina.
Då är det bra för Sverige att stå utanför NATO!

intressant.se , Ukraina, , , , , , ,

  11 comments for “Krigshetsaren John McCain besöker sina ”vänner” Wallström och Hultqvist

 1. 12 januari, 2017 at 17:23

  Det hemligstämplade tillägget till rapporten om Rysslands inblandning i det amerikanska presidentvalet ifjol, som bland annat påstår att Donald Trump skulle ha tvivelaktiga kopplingar till Ryssland, kom till FBI:s kännedom från den republikanska senatorn John McCain. Det rapporterar tidningen The Guardian (https://www.theguardian.com/us-news/2017/jan/10/fbi-chief-given-dossier-by-john-mccain-alleging-secret-trump-russia-contacts; https://svenska.yle.fi/artikel/2017/01/11/guardian-rapport-om-trumps-rysslandskopplingar-kom-fran-john-mccain)

 2. jan mellring
  12 januari, 2017 at 19:22

  mccain serverade lagom till installationen en stor skittunna med rykten om att trump arrangerat pissfest i obamas sängkammare med inhyrda horor: http://www.moonofalabama.org/…/the-deep-state-versus…
  https://www.documentcloud.org/documents/3259984-Trump-Intelligence-Allegations.html

 3. Roland Hedayat
  12 januari, 2017 at 20:08

  Margot Wallström hjälpte till med att få fart på NATO-angreppet mot Libyen genom att propagera för tillämpning av R2P-doktrinen (Responsibility to Protect) i Libyen 2011. Hon hävdade att Gaddafi försåg sina trupper med Viagra för att massvåldta befolkningen i Benghazi. Ett påstående med en sanningshalt som den om spädbarnen som kastades ur sina kuvöser i Kuwait men som hade enormt genomslag. Inte att undra på att hon fortfarande står fast vid sin version, med beaktande av hur det ser ut i Libyen i dag. Då gäller det att hålla hårt i det goda samvetet. Här har vi en liten avskedspuss- och -kram med utgående FN-ambassadör Samantha Power, central pådrivare för bombning av Libyen för den stackars befolkningens skull. Här lite mer om denna underbara persons meriter. Samantha Power förde en neocon kallhamrad imerialistpolitik i Säkerhetsrådet, dekorerad med lite mjuka R2P-värden. Det är bara logiskt att Margot W har goda relationer med terroriststödjande überhöken John McCain. De är av samma skrot och korn men med olika garnityr.

 4. Andersson
  12 januari, 2017 at 22:04

  Det normala är en fas av besvikelse efter presidentvalet och därefter en ner trappning och acceptans när tidpunkten för tillträdet av den nya presidenten närmar sig. Nu verkar det snarare vara tvärt om att hysterin eskalerar ju närmare den dagen kommer. Det tyder på att förlorarna är jävligt oroade att det skall komma fram vad det sysslat med och att de är väl medvetna om att det inte tål att synas. Sanningen är inte deras vän!

 5. MaCain=Cain för vår tid
  13 januari, 2017 at 11:14

  MacCain är ISIS senator i USA. Nedan syns hans vid ett träff med Abubaker Al-Baghdadi, alias Mossad agenten Simon Eliot, i Syrein.

  http://www.globalresearch.ca/did-john-mccain-meet-with-abu-bakral-baghdadi-the-alleged-head-of-the-islamic-state-isis-isil-daesh/5498177

  Samme MaCain var i Ukraine för att stötta fascist Maidan rörelsen, som störtade Janukocih i en regime change statskupp.

  http://www.globalresearch.ca/mccains-largely-unreported-treachery-against-the-us/5567210

  Kolla även denna video av Dr. Kelly Ward där hon lägger fram bevis för vad den efterblivne och israel först lakejen MaCain gjort för att stötar halshugga-terroristerna ISIS.

  https://www.youtube.com/watch?v=dzV9bjMg2ZU

  Hur kan sådana avskum tillåtas andas? Finns det inte halshuggare lämpade för just sådana avskum?

 6. Gunnar
  13 januari, 2017 at 13:52

  Det är en skam att Stolle-Margot och Sverige tar emot en agent för den absoluta ondskan,
  CIA mannen, russofoben och krigshöken McCain istället för mer sansade USA politiker (som
  t.ex. demokraten Tulsi Gabbard). EN SKAM – inte minst att Margot och vår förvirrade ledning
  ihärdar att möta CIA efter att det avslöjats vad CIA och McCain haft för sig i Syrien och Aleppo.
  Bilderna på en flinande senator John McCain ihop med Isis ledare i Syrien och med Nazi ledare
  i Ukraina betyder tydligen ingenting, NADA, för Margot.

  Och svensk media tiger mangrant. Total tystnad. Tänk om Aktuellt eller Rapport valde att visa
  dessa bilder på den gode John McCain ihop med Nazister och Isis ledare, men NEJ, icke.
  Det verkar också som vår enda journalist i detta land (i MSM) Åsa Linderborg inte längre tillåts
  skriva i AB, istället är det stollar som W. Hansson som får utrymme att sprida sin neokonservativa
  agenda och sjuka hjärnspöken.
  Jag hoppas att dessa s.k. ”journalister” åtm. skäms lite, för de vet ju innerst inne att de sålt sig,
  att de bara är prostituerade (eller presstitutes) och att de inte gör sin journalistiska plikt. Skam.

  MSM tiger om vad som egentligen har pågått i östra Aleppo.
  När folket där slutligen fick komma ut och berätta om vad deras plågoandar från Al Nusra utsatt
  dem för – då var det inte intressant för MSM längre. Man låtsas helt enkelt inte om vad dem har
  att berätta. Vapnen som bl.a. Europa och Stolle-Margot’s Sverige försett terroristerna med gm
  skattepengar, om detta tiger svensk MSM. Vem vågar försöka ställa Margot inför rätta för terroristbrott?
  När kommer det artiklar i svensk MSM, när startar drevet som kräver ansvar för dessa brott?

  Ja, Stolle-Margot må stinka men inte fan skulle de borgerliga vara bättre. Snarare skulle väl dessas
  kontakter med CIA vara ännu vänskapligare och devot inställsamma.
  Jag gissar att med denna katastrofkurs som våra ledare har tagit inom utrikespolitiken så lär vi ha
  CIA högkvarter med tortyrcentral i centrala Stockholm inom några år. Let the Torture begin!

 7. Mikael
  12 januari, 2018 at 20:34

  Alla gamla avlidna f.d socialdemokratiska ministrar lät vända sig i sina gravar när dom hör tokstollarna Wallström och Hultqvists utalanden som nämnts här ovan.
  Egentligen är det väl snällt att kalla dem enbart vid det tillmättet då dom är en skam för det parti som historiskt haft en ådra av diplomati som varit svårslagen.
  Tyvärr står dagens socialdemokrati för någonting helt annorlunda.

 8. Anders Åberg
  13 januari, 2018 at 00:03

  ”Rysslands anslutning av Krim är formellt brott mot FN-stadgan enligt visa bedömare – I så fall ett avsevärt mindre brott än USA:s brott” Denna fullständigt uppenbara sanning struntar svenska propagandamedia fullständigt i, trots att varje läskunnig journalist naturligtvis fattar det.
  Jag blir nästan mörkrädd när jag läser och ser medias krigshets mot Ryssland. En sådan här stenhårt överhetsstyrd mediakampanj för tankarna nästan hela vägen till gamla Pravda och naivt nog trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva något sådant i Sverige.

 9. Sublim rättvisa!
  13 januari, 2018 at 05:46

  Senast nytt om krigshöken Mc Cain är att cancern har hunnit ifatt honom.

Comments are closed.