Krigets lagar enligt Israel


Nu har Israels högsta domstol fastslagit att det inte är olagligt att smyga in i de palestinska områdena och mörda utvalda palestinier.

Det räcker med att man efterlyser dem innan sedan är det fritt fram att låta dem dödas. På det sättet har man låtit mörda 210 efterlysta och samtidigt lyckats döda 129 oskyldiga, allt enligt det israeliska Btselem.

Haaretz: “High Court: International law does not forbid targeted killings. The High Court of Justice ruled Thursday that the Israel Defense Forces policy of targeted killings of militants does not categorically violate international law, and the legality of each targeted killing must be evaluated on an individual basis…

…The decision is former Supreme Court president Aharon Barak’s final ruling, and is expected to serve as a legal precedent in international law and war crime law.”

Själv förstår jag inte riktigt hur israelerna resonerar faktiskt, inte för att det är första gången jag känner mig undrande, men.. När palestinier beskjuter israeler med Kassamraketer inifrån Gaza så är det ett brott mot alla lagar om mänskliga rättigheter, krigets lagar och Genèvekonventionen säger israelerna. Och ja, visst jag förstår hur de resonerar i det fallet.

Men när israelerna gör samma sak, mördar i lönndom, riktade attacker mot palestinier, ja då är det – lagligt enligt samma lagar. Sålunda så är det ett brott att skjuta på israeler men lagligt att


Oskyldiga palestinska offer för Israels – legala mord!

skjuta på palestinier. Visst är det en behändig lagtolkning som den israeliska högsta domstolen kommit fram till?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanöstern, Palestina, Gaza, Västbanken, Folkrätten, Mänskliga rättigheter, Genèvekonventionen, Politik[/tags]


5 svar till “Krigets lagar enligt Israel”

  1. De skriver visserligen att det inte ska gälla i alla lägen, men det är bara att se hur de behandlar israeliska soldater i rättegångar. han som sköt 12 skott i huvudet på den palestinska flickan frikändes. Så fungerar det.

  2. Ren skandal!
    Den ”demokrati” som praktiseras av Israel är inget annat än ett rent skämt!

    Israel- skurkstaten som inte missar en chans att skämma ut sig!