Kriget mot Terrorismen


I Karbala dödades minst 60 och 170 skadades av en bilbomb. Nio amerikanska soldater dödades igår och 27 civila hittades mördade i staden Baquba, skjutna och bakbundna. I Pakistan dödades minst 26 i ett självmordsdåd mot en minister.

DN: ”Under ”kriget mot terrorismen” efter 2001 har gränsområdet dragits in i konflikten mellan myndigheterna och terrornätverket Al-Qaida. I det pashtunska samhället finns starka sympatier för de afghanska talibanerna. Sedan Pakistan allierade sig med USA i jakten på terrorister efter attacken den 11 september 2001 har flera islamistiska självmordsbombare attackerat pakistanska politiker.”

Detta pågående vansinne är värre än den värsta mardrömmen. Ingen tycks ha en aning om vad George W Bush och Tony Blair försöker uppnå, det enda de i praktiken lyckats med är att sätta Irak, Afghanistan och Pakistan i brand. Och det är en eld som kan komma att sprida sig. Uppenbarligen riskerar Iran att dras in i detta, och andra länder i arabvärlden likaså.

Idag har över 700 000 irakier dött som en direkt följd av kriget och nu dör alltfler amerikanska soldater. Det enda vettiga vore att fånga in de amerikanska och engelska ledarna och ställa dem inför Internationella domstolen i Haag. När historikerna utvärderar ”Kriget mot Terrorismen” så kommer de otvetydigt att komma fram till att det aldrig någonsin i historisk tid skapats så många terrorister som under epoken Bush/Blair. Nu ska den engelska prins Harry dit också och jag kan inte hjälpa det, men det gör mig absolut ingenting om terroristerna får fatt i honom. Synd bara att inte Bush och Cheney personligen har ungdomar som ska skickas till Irak.

I skydd av tumultet runt om i Mellanöstern så konfiskerar Israel mer palestinsk mark för att bygga ut den åtta meter höga apartheidmuren. Det vore läge för en massrättegång mot dem som bryter mot de mänskliga rättigheterna och Genèvekonventionen.

Det ena vansinnigare än det andra.

Här en teckning som visar en man som uppen-
barligen inte drar sig det minsta för att skicka sina landsmän i döden.
Källor: DN SvD SvD2

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Kriget mot Terrorismen, Israel, Apartheidmuren, Palestina, Irak, Pakistan, USA, England, Bush, Blair, Olmert, Politik, Genevekonventionen, Haag[/tags]


44 svar till “Kriget mot Terrorismen”

 1. ”Ingen tycks ha en aning om vad George W Bush och Tony Blair försöker uppnå”

  Jag tror att de uppnår sitt syfte mycket väl om avsikten är att skapa just inbördeskrig och att de olika islamska grupperna tar kål på varandra. När de är tillräckligt försvagade förmår de inte längre att försvara sin olja och Bush & Blair kan då ta över oljeutvinningen i lugn och ro.
  Till sin hjälp har de Al-Qaida som ju är en från första stund amerikansk skapelse av CIA. Al-Qaida är legoknektar som nu sätter fart på konflikter över hela Nordafrika bl a i Marocko,Västsahara, Algeriet, Egypten, Sudan och Somalia och lyckas de nu ta över kärvapenarsenalen i Pakistan bryter helvetet på jorden löst utan begränsning.
  Den förre CIA-chefen, Tennet, bekräftar i sin nya bok att Irak-anfallet planerades av Bush & Co redan före 9/11-01 och då framstår WTC-angreppet som en given anledning att motivera krig mot de påhittade ”terroristerna”. En trigger som nu var tredje amerikan (100 milj) tror varit en insideraffär.

 2. Bush och Blair, vår tids Hitler och Mussolini, är totalt oförmögna att inse att våld inte löser våld. Mot alla odds tror man sig bygga för framtiden – och då minst för fyrtio långa år som man hoppas att den irakiska oljan och de nya oljekontrakten ska räcka.
  Det som pågår nu i Irak är en fruktansvärd förstörelse av landet och dess hjälplösa människor som försöker försvara sig och sitt land. Hemlösa och föräldralösa barn tigger och säljs vid gränsen mellan Iran och Irak. Människoorgan har blivit billigare än ett kilo ris, knark säljs för inga pengar alls.

  Men det räcker nog inte med det, Bush och Blair kan vara redo att med kärnvapen utlösa ännu ett regionalt storkrig mot de kärnvapen som inte finns, bombningar mot Iran är på något sätt inte uteslutna.

  Israel vill gärna se ett flyganfall mot Iran, och kan mycket väl kunna starta ett på eget hand…
  Israel med en svår politisk kris. Som dessutom förvärras av korruptions- och sexskandaler som egentligen bara är tecken på de ideologiska motsättningar som i grunden skakar hela det rasist-sionistiska projektet.
  I Sverige har vi ytterligare ett B. Vårt lands Don Quiote – Bildt som helhjärtat stöder alla
  USA:s krigsplaner, oavsett hur brutala de ser ut.

 3. Det är ingen kontroversiell nyhet att kriget i Irak eller för den delen Afghanistan går betydligt värre än väntat. Man trodde att bara genom att marschera in och ta bort diktaturerna så skulle demokrati välla in och ta dess plats. Naivt och optimistiskt. Länderna har ingen tradition av demokrati som USA har. Det är fruktansvärt synd att det inte har fungerat och skapat enormt mänskligt lidande. Bush var för optimistisk och naiv. Det enda positiva med det här kriget är att Bush lyckats med ett av sina mål: att dra fram terroristerna ur skuggorna och slåss mot dem på bortaplan. Inga fler bombdåd i USA. Och ja.. ”Nu ska den engelska prins Harry dit också och jag kan inte hjälpa det, men det gör mig absolut ingenting om terroristerna får fatt i honom.” Även terroristälskarna på hemmaplan blir synliga. Tack i alla fall för det, W.

 4. Bloggen påstår ”George W Bush och Tony Blair försöker uppnå, det enda de i praktiken lyckats med är att sätta Irak, Afghanistan och Pakistan i brand.”.

  Detta påstående stämmer inte alls, eftersom sedan Allierade gick in i Irak har inget mer terroristdåd inträffat i USA. Detta är en viss seger för Bush och USA och var en av anledningarna för Bush att gå in i Irak. Som Bush sagt: ”Vi hellre möter terroristerna i Irak än i USA”.

  Det är beklagansvärt att vissa individer (som denna blogg) visar en sådan okänslighet mot de amerikaner, britter och spanjorer som blivit offer för dessa terrorister.

 5. Johan Jakobsson! Att försöka införa ”demokrati” är misslyckat eftersom man gick in för att avväpna Saddam Hussein. Han hade massförstörelsevapen som kunde förinta USA enligt de lögner man spred.

  Sedan undrar jag hur det är ställt med din kognitiva förmåga när du skriver ”Det enda positiva med det här kriget är att Bush lyckats med ett av sina mål: att dra fram terroristerna ur skuggorna och slåss mot dem på bortaplan.”

  Uppenbarligen har inte du utrustats med några större förståndsgåvor, och det kan du ju inte rå för. Men det vore orätt av mig att låta bli att påpeka för dig att det – inte fanns några terrorister i Irak.

  Ja visst är det bra att du får kalla mig terroristälskare. Prins Harry har lika lite att göra i Irak som de andra soldaterna. Men är du så förtjust i kriget så fattar jag inte varför du inte åker dit och slåss?

  John Olson citerar mig: Bloggen påstår “George W Bush och Tony Blair försöker uppnå, det enda de i praktiken lyckats med är att sätta Irak, Afghanistan och Pakistan i brand.”.

  Sedan kommer humorn: ”Detta påstående stämmer inte alls, eftersom sedan Allierade gick in i Irak har inget mer terroristdåd inträffat i USA. Detta är en viss seger för Bush och USA och var en av anledningarna för Bush att gå in i Irak. Som Bush sagt: “Vi hellre möter terroristerna i Irak än i USA”.

  Så det stämmer inte alls? :-) 700 000 Irakier har dött, okänt hur många Afghaner. Och det man uppnått är att nyrekrytera tusentals människor beredda att sätta på sig bombbälten för att hämnas väst.

  Och Irak är inte satt i brand?

  Kryp tillbaka in under stenen ni kröp ut ifrån!!

 6. Vad betyder egentligen Bush krig mot terrorismen? Kanske är bara en fortsatt fajt med de smådjävlar han såg under deliriumanfallen?

 7. Du Bababatra!

  Du ska inte ljuga. Eller får man ljuga enligt Thorah? Enligt bibeln får man INTE göra det i alla fall, bära falskt vittnesbörd kallas det.

  Att motsättningarna mellan Shia och Sunni är omfattande i Irak beror på Saddam Hussein och hur han fördelade ämbeten och inkomster. I stora delar av den muslimska världen vet man knappt vad grannen har för inriktning.

  Men du kanske ”glömde” att skriva det, eller var det en hämnd för sista stycket i bloggposten där jag föreslog att era israeliska företrädare oxo ska ställas inför Haagdomstolen?

 8. Detta påstående stämmer inte alls, eftersom sedan Allierade gick in i Irak har inget mer terroristdåd inträffat i USA.

  Och sedan jag köpte en ny mobiltelefon så har ingen i kungafamiljen dött. Det måste finnas ett samband…

  Det enda som jänkarna har lyckats göra är att de har skapat en jäkla massa ”terrorister” i Irak.

 9. Nejdå Bababatra!

  Menar du att du tycker att det är ok att ställa din regering inför krigsförbrytartribunalen??

  F.ö. var det jag vände mig emot ”Hatet mellan bagge grupperna ar mycket stort o kan komma i dagen nar som helst pa platser dar Sunni o Shia lever.” som du skrev.

  Det är helt enkelt inte sant. Möjligen i Irak utifrån de skäl jag skrev, och ju längre Bush får hållas ju sämre blir det.

 10. ”Det är varken Israel eller USA som är orsak till islamistisk terror”, påstår man på Timbro, den nyliberala tankesmedjan som för fram grundlösa nyliberala och ultrakonservativa tankegångar till landet. Det är ett mycket förvånande uttalande, även för oss
  mindre bevandrade i politisk analys.
  Det korta lakoniska uttalandet brännmärker muslimer genom att antyda att de har en dold agenda, bortom USA:s och dess allierades försorg.
  Jag påstår motsatsen, det är Israel, USA och England som i högsta grad är anledning till att motståndet ökar i världen.
  Dra omedelbart bort styrkorna från Irak och Aghanistan, återuppbygg med FN:s hjälp det man raserat. Tillåt palestinierna bygga en stat efter 1967 års gränser, hjälp flyktingarna att få komma hem.
  Det och inget annat kommer att minimera motståndsgruppernas antal.

 11. Ingen har varit effektivare som rekryterare för diverse terroristorganisationer är Bush & Blair – det torde vara bortom diskussion idag!
  Londonbombarna hänvisade till irakinvasionen som skäl för sitt attentat. Finns det någon ärlig själ som tror att världen blivit tryggare genom invasionen av Irak?

 12. Det jag väldigt ofta saknar i dessa diskussioner är ordet statsterrorism. Att förstå dom monumentala orättvisor som USA och Israel, med lämpliga ”koalitionspartner”, begår i världen, inte sällan folkmord (som i Irak), är det abslout nödvändigt att diskutera statsterrorismen. Vilka mekanismer är det som leder till att ett samhälle kan ta sig en form som begår och samtidigt rättfärdigar folkmord, stöld av naturresurser, installerande av militärbaser på suveräna staters mark, liksom installerande av Qvislingregimer? Naturligtvis har detta inget med demokrati och mänskliga rättigheter att göra. Tvärtom, dessa statsterrorister som bedriver en hegemonisk agenda i världen som inte skiljer sig så mycket från tidigare kolonialmakter och fasciststater föraktar demokrati, folkmakt och mänskliga rättigheter på alla nivåer. Hand i hand med dess organisationer inom det militär-industriella komplexet tillkommer de ”fria medierna”, ofta i symbios med nyliberala/högerextrema tankesmedjor, lydigt rapporterandes om ”framsteg” i dom nya ”demokratierna” ackompanjerat av taktfast handklappande inför nya koloniala äventyr i den s.k. tredje världen. Röster som avviker och kommer med åsikter som närmar sig sanningen ignoreras eller tystas med våld och hot.

  Eftersom vi har flera s.k. terroristexperter i Sverige så tycker jag att vi nu behöver ett antal statsterroristexperter. Dessa kan förhoppningsvis leverera analyser som kan skingra det täta rökmoln som ständigt råder runt medias vilseledande bevakning av världen. Vi behöver förstå skurkstaternas anatomi för att kunna bekämpa dom liksom undvika att själva transformeras till kopior av dessa – som Sveriges och Danmarks koloniala äventyr i Afghanistan och i Irak visar. Kanske har public service modet att anställa en statsterroristexpert? Tvivlar just nu på det.

 13. ”sedan Allierade gick in i Irak har inget mer terroristdåd inträffat i USA.”

  Med tanke på att det skedde ytterst få terroristattacker i USA även före Irakkriget så säger det naturligtvis extremt lite… det är en ren tillfällighet och inget kausalsamband.

 14. “sedan Allierade gick in i Irak har inget mer terroristdåd inträffat i USA.”

  Just, detta ”samband” måste tillhöra den högre formen av mysticismen, med tanke på att Irak och Saddam inte hade ett dugg med World Trade Center-attentatet att göra och att Saddam var svuren fiende till islamistisk politisk aktivitet.

  ”Med tanke på att det skedde ytterst få terroristattacker i USA även före Irakkriget så säger det naturligtvis extremt lite… det är en ren tillfällighet och inget kausalsamband.”

  Just även här, och med tanke på att de allra flesta terrordåd som förekommit i USA de senaste 25 åren har utförts av amerikaner – på yttersta högerkanten, eller av till tänderna beväpnade amerikanska tonåringar.

 15. #16 Bra skrivet Jim. Det är just detta som väldigt många inte ser när dom gör sina bedömmningar av läget i världen. Den rådande stormakten i världen skapar helt enkelt sina anledningar för att följa sin agenda. Osama är inte efterlyst för 9/11 och Saddam hade inga WMD vad mer behövs förtydligas för att man ska se mönstret i dessa tider av propagada. Man är inne på samma väg med Iran som ni kanske märker. Att sedan vår egen utrikesminister Bildt följer Bush och Blairs villovägar i kriget är väl inget märkligt, han är inne på samma agenda.

 16. Detta påstående stämmer inte alls, eftersom sedan Allierade gick in i Irak har inget mer terroristdåd inträffat i USA. Detta är en viss seger för Bush och USA och var en av anledningarna för Bush att gå in i Irak. Som Bush sagt: “Vi hellre möter terroristerna i Irak än i USA”.

  Med andra ord hellre 700 000 tusen döda irakier och okända afghaner och kommade pakistanier och blivande somlaier..

  Asså fattar ni inte att det är rasism på gång? Väst kan ha kärnvapen,fängsla folk (utan bevis) stämpla folk, avlyssna andvända förbjudnavapen kidnappa folk..Sen om fienden gör nåt 10 gånger mindre än de brotten så säger de kolla terrorist..

  Anser folk verkligen en vit mans eller en man från väst hans blod är mer värd än en muslim? allt tyder ju på det eller?

 17. Här sitter ni och dividerar fram och tillbaka medans jag kollar mina nyligen förvärvade aktier i den amerikanska vapenindustrin och slås av possitiva siffror. Det tog ett tag att inse vad det hela handlar om, men sedan jag gjort det har mina ekonomiska tillgångar stigit i korrelation med antalet dödade i kriget mot terrorismen.

 18. Om man inte förstår och inte förmår tolka vad andra skriver, så får man väl ta till drastiska medel för att väcka uppmärksamhet…
  Det där var så barnsligt och korkat, Marcin, att du bara väcker medlidande.

 19. Jag läste Marcins inlägg, det kan ju vara ett ironiskt inlägg också.
  Ironi är svårt, i text går det inte att utläsa någon betoning av orden och det andra är att en liten grupp människor inte alls förstår ironi vare sig muntligt eller nedtecknad.
  Så om det är allvar eller ironi får väl Marcin ta och skriva en rad om.

 20. Men Ida, du och Sara är lätta offer för provokationer, alldeles för lätta. Nu hänger Bababatra på från Israel oxo och jag ger mig sjutton på att ni tar det på allvar. Tror du att Marcin är dum i huvudet så tror du fel. han delar kanske inte din uppfattning men det är inte liktydigt med dumhet.

  Det vore kul att se reaktioner på provokation som INTE är explosiva!

  Själv har jag som bekant fördelen att kunna radera de värsta, men somligt släpper jag igenom om det inte är för grovt.

  Kul att se att somliga nappar som hungrig småfisk..

 21. Appropå ”supporting the troops”. Här en vidrig historia hur amerikanska soldater behandlas:
  http://www.armytimes.com/news/2007/04/military_braininjury_thurman_070420w/
  ”He has a profile that says he can’t always understand orders because of his brain injury — but they’re giving him an Article 15 for disobeying orders,” Pogany said. “This kind of treatment is very pervasive across the board.”

  Man kan bara gissa hur många irakier som strukit med för att man skickar hjärnskadade soldater till Irak.

 22. Om inte jag gissar fel så har Marci inte en enda aktie utan är fattig både på det ena och det andra sättet.
  Enligt dagens Information Clearing House, (news you won’t find on CNN or Fox News) så har 3,346 amerikanska soldater dödats, 24912 är skadade, många stympade, andra med svåra hjärnskador.Det betyder 9 amerikanska soldater per dag mot 500 civila irakier/dag. Det är ohyggliga siffror.
  Nu tänker Bush för att skydda sina egna investera i fyra jättelika militära baser utanför Bagdad.
  Men det finns inga planer på att skydda civila irakier. Eller ge dem nödvändig infrastruktur tillbaka. Till detta saknas pengar…

 23. Jag tycker inte att jag precis nappade på bytet, utan insåg provokationen i tidigt skede.
  Ironi kan vara mycket rolig, om det är intelligent.
  Men det var det inte i det här fallet, Marci. Utan kollossalt dumt och barnslig.
  Ida har ett mycket hetare temperament än vad jag har, det är bara så, men hennes utbrott inför orättvisor och stupiditeter anser jag att hon ska ha kredit för. Det är djupt mänskligt och empatiskt, en tillgång för mänskligheten. Det kan man inte säga om Merci och Babbatrossa, eller vad hon nu heter…

 24. Frågan är vilka som är provokatörerna, andra eller Sara och Ida? Jag tror att det är -damerna- i sällskapet som seglar under falsk flagg!

 25. Kära Ankan, utveckla gärna ditt angrepp, vad menar du med ”under falsk flagg”?
  Att man är” provokatör under falsk flagg” låter inte särskilt lustigt, och inte sant heller för den delen, så jag tar inte vid mig.
  Varken Ida eller jag oss kör med andra namn än vad vi fått vid dopet, tillskillnad från många andra.
  Det vore bättre om du försökte bevisa att de saker jag säger är felaktiga, istället för att komma med förstuckenhet, ironi och klumpiga påhopp.
  Det här kanske är resultatet av att ingen på den här bloggen längre vågar säga: antisemit…
  Men små nålstick utan substans går bra…

 26. Nu får jag förklara mig då jag skapat mer kaos än jag tänkt mig. Tänkte bara snudda vid era hjärnor och låta en ny infallsvinkell passera, men tyvärr råkade jag ur min tänkta fas.
  Som bekant besöker jag bloggen ofta och fäller några ”elake katten” kommentarer med jämna mellanrum. Alla är skapta olika och ljuset består av många kulörer. Vad jag ofta möter här är olika texter om hur djävlig våran nya regering är samt om hur djävligt USA är.

  Sedan läser jag vidare för att se om någon kommentar är intressant och väcker nya tankar till liv.

  Ibland får jag dock en svagt förnimbar känsla av att det hela inte kommer någon vart.

  En post handlar om hur orättvis någon internationell part är och sedan möts föreståndare och förnekare för att disskutera det fram och tillbaka. Det känns som om de flesta ändå har sina åsikter grundmurade och det hela bara dör ut med tiden.

  Den känslan kände jag idag innan jag lade in min kommentar. Den ena har mer rätt än den andra och vi upprepar samma saker om igen.
  Bush gör fel och kriget är oberättigat.
  Labirynten med sanningar och påståenden är tät samtidigt som vi fjärmar oss från orakens kärna. (min sanning) :)

  Kriget kommer fortskrida ett bra tag till och vi kommer sitta här och skriva våra poster.
  Samtidigt mister många människor livet medan andra blir rika på det hela. Det är bara fakta jag skrev, fast denna gång mer förkroppsligat framför era näthinnor med ett namn. Visst var faktan obehaglig? Det tycker även jag själv.
  Men hur många gånger har jag inte legat i sängen innan nattsömnen sveper in och undrat över att det verkligen finns människor som tänker så, uppriktigt ur djupet ur sitt hjärta.

  Med tiden kommer fler att mista sina liv och fler kommer bli ännu rikare, medan vi sliter ut nagelbanden på bloggarnas kommentarsidor.
  Vad kan vi istället göra?

 27. Marcin, världen är mer oförutsägbar än någonsin och det skapar en vanmakt inom oss. Inte en enda lösning finns inom räckhåll.
  Ingen kan förutsäga vad som kan hända.
  Fattigdomen och utsattheten i en maktgalen värld skapar en ohygglig obalans.
  Men man måste tro på människans inneboende skaparkraft och inte låta den övergå till destruktioner.
  Jag är konstnär och det är endast genom att skapa mina bilder som jag orkar uthärda.
  Andra har andra lösningar.
  Många har inget alls.

 28. Ja det är riktigt. Jag menar inte att bloggen är trist utan min känsla är att vi bloggar, kommenterar, övertygar varandra men det händer ingenting. Men det är bara min observation. Givetvis är det viktigt att samtala för att vidga uppfatningen. Ibland känner jag en övermäktig maktlöshet mot det som pågår i kriget mot terrorismen. Visst är det fel och jag vet att man inte ska tänka så, dock är det väldigt lätt hänt.
  Kanske ska jag tänka lite till och se om jag kommer fram till någonting possitivt man kan göra åt saken.
  (Det mest intressanta kom i dagens Ring P1. Hoppas de har inte redigerat bort tanten som pratade om en viss persons inblandning i företag som inte omnämns så gärna.)
  Som om jag vore synsk.

  Jag blir possitivt överraskad över att det finns människor som aktivt handlar mot det som händer i demokratins namn. Hittils har jag bara träffat två som aktivt gjorde något, och det är två på sex år. Kanske är det fel men framför mig ser jag ett halvtomt glas.

 29. Ida D -> Blir kanske lite OT men ändå =) Tror du Al Gore skulle göra någon större skillnad som president? För det första så är presidenten styrd av andra krafter så dom följer bara den rådande agendan. Bush, Clinton, Gore, namnen är inte avgörande för agendan måste ändå följas. Gör man inte det så går man samma öde till mötes som JFK tyvärr.

  När det gäller klimathotet så rekommenderar jag dig att titta på The Great Global Warming Swindle från Channel 4. Att vi medborgare är så avgörande för den globala uppvärmningen som Al Gore vill påvisa är propaganda för att du och jag ska få betala mer skatt. En skatt för att lätta vårat dåliga samvete för att vi tar bilen till jobbet. Dessa skatter har bl a SAS redan börjat med. Undrar bara hur dessa pengar skall stoppa uppvärmningen?! Denna uppvärmning sker även på andra planeter i vårat solsystem bl a Mars. Inget konstigt med denna uppvärmining men så klart skrämmer det folk.

 30. Det finns betydligt fler än du tror Marcina som jobbar på med alla de här frågorna, men i tysthet.
  Något som är mycket enkelt är att gå in på Amnestys hemsida, helst den amerikanska och skriva på protestlistor mot dödsstraff, eller skriva under veckans vädjan på svenska hemsidan.
  Man kan gå med i exempelvis Palestinagrupperna, ELAK, Attac eller arbeta politiskt inom det parti man röstar på.
  Bloggandet här gör inte människor passiva. Det kan tyckas stillastående och att ingenting händer, att folk bara snackar – men jag tror att det går att påverka.
  Om så bara en enda person.
  Ordet är vassare än svärdet, vet du väl.
  Jag har den största förståelse för vanmaktskänslorna, världsläget är så fruktansvärt och fler och fler hemskheter sker dagligen. Man ser inget slut på det hela. Möjligtvis sker inget inom vår livstid – men var så säker USA kommer att falla – och med dem dess allierade. Efteråt kommer en ny bätttre era, var så säker.

 31. Nej, nu buran får du ge dig med dina konspirationer. Det finns ingen sanningshalt i dina påståenden.

 32. Jag hittade ett nytt uttryck för Israels behandling av palestinierna idag. Det kallas ”slow death”…
  Man man använde redan den ju taktiken i Warsawa-gettot, innan den slutgiltiga inbrytningen…

 33. Ida D -> Det du talar om kallas global dimming. När planen stod still över USA under några dagar så ökade temperaturen. Titta här:
  http://video.google.com/videoplay?docid=39520879762623193&q=global+dimming
  Jag anser mig inte veta allt om detta problem men att svälja Al Gore´s film med hull och hår är vansinne.

  Varför blev Bush ”vald” till president om han nu är sådan förlorare? Enligt mig var det inte fairplay. Titta gärna på filmen American Blackout från 2006 och Greg Palast film om Bush från 2003. Båda finns här:
  http://thepiratebay.org/search/greg%20palast/0/0/0

  Och du Ida D, du tror väl inte att det helt enkelt kan handla om en konspiration att han blev vald igen? En annan sak du kan fundera på är ordet government. Ordet är sammansatt av govern mente (grekiska/latin) och betyder att kontrollera, att styra …. sinnet. Är vi fria eller styrs vi?

  Är det så att både du och Sara G förnekar att det finns konspirationer i denna värld? Sara G är snabb att kasta ut kospirationsteoretiker-retoriken direkt man har en annan åsikt. Ganska typiskt för att rättfärdiga sitt egna tänkande. Alla måste så klart ha SAMMA åsikt för alla måste tro på gudarna i form av makthavare och massmedia. Dessa formar vårat tänkande och tyckande och kallas i bland hjärtvättning.

 34. Alla måste klart inte ha SAMMA åsikt, buran, och jag är oerhört glad över att jag inte har dina.

 35. Långt innan dagens oro för miljön blev ”mainstream opinion” fanns forskare som inte alls trodde på att vår våldtäkt och utarmning av miljön hade någon som helst effekt på miljön. Professor Burefeldt i Visby är en.
  Om man tror på dem så behöver man inte göra något överhuvudtaget utan bara hejdlöst höja koldixidutsläppen, så ökar konsumismen, vår nya religion och ideolog, i samma takt
  .
  ,

 36. Sara G -> Det är omöjligt för dig att ha mina åsikter men varför är du glad att du inte har det?

  Har du ens kollat länkarna jag skickade eller rabblar du bara på fakta som stödjer din uppfattning och som du har blivit matat med?

  Du skriver ”konsumism” men är det inte samma likriktade opinion som stödjer detta och samtidigt vill få dig att tänka på miljön? Motsägelsefullt för vi kan inte ha kakan och äta den samtidigt men vissa verkar tro att en extra skatt kommer göra detta möjligt.

 37. Du kan inte ha någon som helst uppfattning hur jag tillägnat mig mina åsikter och vilka tidningar jag läser.
  ”Du skriver “konsumism” men är det inte samma likriktade opinion som stödjer detta och samtidigt vill få dig att tänka på miljön?”skriver du.
  Uppriktigt sagt förstår jag inte ett jota av vad den mening vill uttryck.
  Du får förklara.
  Annars så behöver jag inte veta mer…

 38. Ida D -> Om jag är i sådan minoritet i världen så är det ÄNNU mer oroväckande att folk inte ifrågasätter den rådande konsensus-transen. Och jo det handlar just om att orka leta reda på information som du ju påpekar. Eftersom vi inte orkar så är det lättare för de flesta att svälja argumenten som serveras och just nu serveras dessa överallt.

  Varför tror du att jag gillar Bush och vad fick du det i från? Tolkade du det från mina inlägg? Min uppfattning om våra ledare är att dom sitter i samma båt, röda, blåa, demokrater eller republikaner spelar ingen roll. Nästa president i USA kommer att bli Hillary Clinton och hon var FÖR kriget efter 9/11. Nu svänger hon om och vill ta hem trupperna. Gissa vad, det kommer hon inte att göra. Invasionen i mellanöstern är ingen tillfällighet, det är en plan. Därför kommer även Iran att attackeras. Samma argument kommer att presenteras och världen kommer åter igen att svälja detta.

  Varför vill du inte svara på mina frågor?

 39. Sara G -> Min uppfattning är att du läser mainstream-media och det är därför du följer den retoriken. För att du skulle få se en annan sida av saken så visade jag dig några alternativa länkar. Tydligen så var du inte öppen för att ifrågasätta ditt medvetande men jag hoppas du gör ett försök senare.

  Vad jag menade var att marknaden vill att du handlar men samtidigt vill dom värna om miljön. Bra initiativ men det går ju inte ihop. Det kallas dubbeltänk, man har två tankar som är en motsägelse och man finner båda sanna.

  Du var också lite dålig att svara på mina frågor, hur kommer det sig?