Krafttag mot fusket?


När den nya regeringen tillträdde och två ministrar visades på dörren så log jag. Jag erkänner villigt att det var ett elakt leende som till stor del byggde på ren och oförfalskad skadeglädje.

Jag vet hur många moderater tänker, och jag har sett åtskilliga exempel på moderata partimedlemmars agerande, så jag blev inte det minsta överraskad. Men jag trodde nog innerst inne att dessa affärer snart skulle vara överspelade och att de skulle komma igång med regerandet. Men ack vad jag bedrog mig. Idag räknar vi 4 november nådens år 2007 och allting är värre än vad det någonsin varit. En del moderater skäms medans andra, som Catarina Elmsäter – Svärd (m) i DN idag, irriteras över att media granskar moderater.

Idag avslöjar Aftonbladet att Carl och Charlotte Cederschiöld, en familj med en mångmiljonförmögenhet, haft svart städhjälp i 13 år. Utöver det så har Nicola Clase och hennes man, Andrew Schenkel, nu gått igenom vad som kan bevisas tillsammans med familjens skattejurist och reviderat beloppet till 68 000 kronor. Det som inte kan bevisas talar man förstås inte högt om.

Det här, säger Elmsäter – Svärd (m), beror på det höga skattetrycket. Att paret Cederschiöld kvitterar ut två miljoner om året i lön tycker hon uppenbarligen inte räcker till för att anställa vit städhjälp trots det nystartade pigavdragen. Arrogansens ansikte blir tydligare för varje timme som går.

Den borgerliga regeringen
har gjort gällande att ”småfolket” består av en massa människor som de beskriver som fuskare. Vissa tidningar har fullföljt detta och hävdat att 95 procent fuskar, en siffra som man fått fram genom att fråga folk om de har ringt tandläkaren från sin arbetstelefon. Sedan har man slagit upp detta som om det var en utbredd fuskarmentalitet hos vanligt folk. Att alla företag tycker att det är naturligt att de anställda ringer den typen av samtal nämner man inte. Det råkar vara så att de allra flesta arbetar på dagtid, tandläkare också. Ska man tala med dessa så finns det inget val, i alla fall så har jag aldrig fått min tandläkares hemtelefonnummer.

Man har valt att försämra villkoren för de sämst ställda, det känns tjatigt att påpeka denna sanning gång efter gång. Men eftersom borgarna hävdat att de efter en valseger skulle ta ”krafttag mot fusket” så blir det som nu sker framför våra ögon en absurd serie avslöjanden, ett påtagligt bevis på att det är skillnad på folk och folk. Vi har fått tydliga bevis på vilka som leder Elitserien i Fusk.

Nu tror jag att en absolut majoritet av alla röstberättigade i landet är rejält trötta på den här cirkusen. För ett par dagar sedan presenterade Svenska Dagbladet (m) något slags läsarundersökning där läsarna tyckte att mediedrevet räckte nu. Man ansåg att regeringen bör få arbetsro och arbeta med sådant som är viktigt. Detta slog naturligtvis moderattidningen upp med stora rubriker.

Mitt varggrin har sedan länge stelnat på läpparna och nu är jag bara uppriktigt förbannad på dem som ockuperat Rosenbad utifrån falska och lögnaktiga förespeglingar.

Jag är rent ut sagt urförbannad!

Det räcker inte längre med att hundögonen ser sorgsna ut, inte ens om han tar en hel pudelkennel till hjälp. Högerregeringen är för närvarande helt regeringsoduglig på grund av alla affärer, statsministerns omdöme verkar han ha köpt på Buttricks och nu finns det inte längre någon återvändo.

Man kommer givetvis inte att utlösa nyval, det vore en ännu större katastrof för regeringen än den nuvarande, men nu måste man under alla omständigheter byta ut statsministern och få in en person som klarar av att leda regeringens arbete.

Skulle denna misskötsamhet förekomma inom näringslivet så skulle inte ens facket kunna rädda Reinfeldt. Han måste helt enkelt bytas ut och det brådskar. Har man ingen alternativ sysselsättning åt honom så får han väl sitta i Riksdagens källare och plita små skyltar med texten ”Vi tar krafttag mot fusket!”

Källor: DN DN1 DN2 SvD SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 SvD6

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Reinfeldt, Socialdemokraterna, Moderaterna, Högerregeringen, Val 2010, Politik, Brats, Inkompetens, Osynlig, Fiasko, Skandaler[/tags]


53 svar till “Krafttag mot fusket?”

  1. Att jobba svart eller anlita svart arbetskraft snedvrider konkurrensen på markanden och leder till utslagning av ärliga företagare. Bolag går i konkurs och liv förstörs. Därför är det helt förkastligt att fuska med skatter. Den som är för en fungerande marknad fuskar inte. Dags för ärliga företagare att protestera! Nu får det vara nog med fuskare som använder otillåtna medel för att få konkurrensfördelar.

  2. Tack,

    -dels för att du polisanmälde och för att du på ett informativt sätt pekar med helahanden i bland. Jag är oxå skitförbannad och jag undrar om inte tillsättningen av dessa tjänstemen även borde kunna föregås av offentliga utfrågningar. Är det inte dags att våga ta det intiativet.

    MVH
    Tindra-Annette