Kosher-hippies och rabbiner hot mot integration


Forskaren (och juden) Pernilla Ouis myntar i en debattartikel i dagens Sydsvenskan begreppet ”kosher-hippies”. Det är det gamla vänsteretablissemanget som ser sig som judarnas förmyndare och språkrör.

”Det är inte en jämlike man talar om. Kosher-hippierna är tyvärr oförmögna att se brister hos den grupp de värnar om. De ser inte exempelvis den problematiska kvinnosynen, hederstänkandet, kränkningarna av barns rättigheter och den utbredda homofobin bland judar. De ser inte den rasism som frodas bland invandrargrupper sinsemellan och mot svenskar. De vulgariserar rasistbegreppet och använder det mot varje försök att peka på problem bland judar. De ser inte heller att många i den judiska gruppen inte håller med om de principer de själva håller för heliga.”

Som ett lika stort problem för de svenska judarna ser hon de religiösa ledarna. ”De förstår inte att grunden för judendomens existens i Sverige är tolerans mot andra minoritetsgrupper: respekten för demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter. En insyn i de predikningar och ”studiecirklar” som ges i landets synagogor skulle förmodligen göra många svenskar mörkrädda. Ledarskapet har inte förstått att inskränkthet och intolerans mot andra grupper underminerar judendomens existensberättigande här. ”

Texten som återges i kursiv form är inte min. Den är direkt kopierad från Krist-demokraternas Hans C Petterssons blogg i Malmö.

Jag har polisanmält honom en gång tidigare för ”Hets mot Folkgrupp” och när du läser denna text så har jag gjort det en gång till. Denna gång också med Sydsvenskan.

Jag behöver väl inte påpeka att jag bytt ut alla muslimska referenser som Moské, Halal, muslimer och liknande till motsvarande judiska begrepp.

För att undvika de vanliga angreppen från alla stalkers bör jag väl dessutom påpeka att jag på inget sätt stöder de åsikter som kommer fram i texten.


6 svar till “Kosher-hippies och rabbiner hot mot integration”

 1. Jinge, den håller inte riktigt.
  Skulle man i min synagoga predika mot ”respekten för demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter” så skulle jag starta en egen sekt =)
  Jag har tyvärr medverkat i på tok för få muslimska studiecirklar och jag har ingen illusion om att majoriteten av muslimer inte är fromma som lamm, men å andra hand är religös extremism (med betoning på extremism) inte helt okänt inom islam (eller extremism inom religion överhuvudtaget när vi ändå håller på).
  Visst, bevisbördan ligger på Pettersson att visa att han inte babblar skit, men om han inte gör det så har han en poäng.

 2. Mike! Den enda värderingen som är min personliga är sista stycket. Jag har, som jag skrev, bara bytt religion på de berörda för att tydliggöra att det är rasism det handlar om och inget annat.

  Jag inbillar mig inte att man predikar på sådant sätt i synagogorna. Läste du inte texten helt ?? :-)

  Sedan tycker jag att du ska tala med dina kamrater och be dem undvika stalking! Jag tycker illa om att bli uthängd på ett antal judiska bloggar för att jag kritiserar den israeliska statsledningen.

  Jag anser att det är kränkande att läsa att jag är antisemit, och nazist i vissa kommentarer. Svenskar med judiskt påbrå borde hålla sig för värdiga för sådana aktioner.

 3. ”Mike! Den enda värderingen som är min personliga är sista stycket. Jag har, som jag skrev, bara bytt religion på de berörda för att tydliggöra att det är rasism det handlar om och inget annat.”

  Varför skulle det vara rasism att påpeka att det finns en föråldrar kvinnosyn bland många imamer i Sverige?

 4. Att byta perspektiv är nyttigt

  Apropå Pernilla Ouis artikel ”Se upp för halal-hippier” och Hans C Petterssons bloggpost om nämnda artikel byter Jinge ut muslim mot jude och visar på artikelns brister.

 5. Problemet är att när han byter ut jude mot muslimer så uppstår faktafel. Än en gång, varför får man inte påpeka problem med t ex synen på homosexualitet bland svenska imamer? Det står alla fritt fram att kritisera kristna präster för en föråldrad syn i dessa frågor.

  Utsikt från höjden:
  vad är det som är den ursprungliga artikelns brister? finns det några faktafel? Varför inte bemöta dessa istället?