Kommunistiska Röda Moskén och Usama bin Laden


Jag har tidigare vid ett flertal tillfällen skrivit om den amerikanska befolkningens allt större tvivel på George W Bush och hans ”Kriget mot Terrorismen”.


När nu ett antal sjukvårdsanställda
i England medverkat i något som mest kan liknas vid ett pajasattentat så behöver givetvis amerikanernas fokus åter flyttas till en osynlig motståndare som hotar landet på ett sätt så att varenda amerikan skräms. Med andra ord så är det dags att damma av Usama bin Laden, och idag gör man det genom att hävda att en al-Qaidagrupp är på plats i USA.

SvD: ”Minst en al-Qaidagrupp kan vara på väg eller är redan på plats i USA, rapporterar landets underrättelsetjänst…

…Säkerhetsrapporten ”antyder att gruppen eller grupperna tänker angripa statliga anläggningar”, säger ABC News säkerhetsexpert, Fred Garrett som tidigare arbetat hos den federala polisen FBI.”

Nu är väl verkligheten sådan att varje människa som känner sig kritisk till Bush och hans ”kriget mot terrorismen” sannolikt kan definieras som varande al Qaida. För Bush har uttryckt ”– är man inte med oss så är man mot oss,” och det har han gjort ett stort antal gånger.

Det blir givetvis inte bättre av att ett antal religiösa extremister förskansat sig i något som kallas ”Röda moskén” i Islamabad, Pakistan. Själva namnet i sig tyder ju på att al Qaida kan sammankopplas med färgen röd, eller hur? Så i själva verket är kanske al Qaida en avknoppning av den tyska RAF som var omtalade terrorister på 70-talet?

Jag kan inte bedöma hur människor vars enda nyhetskällor är FOX-TV eller kvällstidningarna tänker och reagerar. Är man inte politiskt intresserad så fastnar väl bara klichébilderna, rubrikerna, i medvetandet. Då är sannolikt Usama och hans anhang på väg att krossa världen och sannolikt så är deras ideologi kommunistisk, eller hur?

Den aktion som Pervez Musharraf genomfört mot dem som sökt skydd inne i moskén genomfördes som bekant av en av George Bushs lakejer. Musharraf är en militär och hans land är en diktatur som dansar efter USA:s pipa. Det är omöjligt att bedöma händelserna utifrån den starkt filtrerade bild som delgetts oss via media.


Jag tycker är otäckt är att dessa händelser i tid inträffar när ett antal Åsa-Nisse-terrorister försökt mörda halva London med en gasoltub, en dunk bensin och ett par paket med tretumsspik. Dessa var enligt medierna läkare och bör därmed ha hyfsade kunskaper i kemi och hur man tillverkar sprängbart stoff. Jag menar, hur många recept på olika sorters krut finns inte att tillgå på nätet?

Om man bara ser till ”Oklahoma-bombaren” och den blandning han använde så har den beskrivits tusentals gånger. Var dessa läkare okunniga om vilka ingredienser de använde till den bomben? Sådant som dessutom kan köpas helt fritt utan några restriktioner?

Med andra ord så är jag ytterst skeptisk till mycket av det som återfinns i media just nu. Den skepticismen får en del märkliga effekter. Jag får mail där jag kallas ”terroristkramare” och andra liknande tillmälen. Detta trots att det enda jag säger är att man ska vara skeptisk till den information som kommer via media. Ofta nog handlar det om medveten desinformation där avsändaren är okänd men kan anas… Källor: SvD DN DN2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Pakistan, al Qaida, Usama bin Laden, Musharraf, Röda moskén, Islamabad, Pakistan, USA, Kriget mot Terrorismen, Politik[/tags]


10 svar till “Kommunistiska Röda Moskén och Usama bin Laden”

 1. Namnet röda mosken har nog inget att göra med politiskt inställning. Troligen är det färgen inne i byggnaden som ger namn åt den.

 2. Nu har vi eliminerat några tusen felantaganden.
  Det kan kanske se som folkbildning. :)

 3. Jag ser mig själv som folkbildare… :)

  Men jag tror att mitt antagande är riktigt. Politiskt intresserade människor läser sannolikt dessa artiklar och förstår vad det handlar om, men de som bara läser rubrikerna om ”terrorism” och ”Röda Moskén” kan mycket väl göra feltolkningar.

  DESSUTOM så är många av högerfånarna angelägna att tala om ”vänstern” som varande ”terroristkramare” så det finns all anledning att påpeka vissa saker.

 4. Det är lika stor sannolikhet att medelamerikanen ser den röda färgen som en koppling till det republikanska partiet, som ju bisarrt nog är röda, som att de skulle se det som någon form av kommunistiska konspiration. Det finns ingen som helst anledning att undervärdera vanliga amerikaner. Lika lite som det finns anledning att undervärdera vanliga svenskar, irakier eller colombianer för den delen.

 5. Att dessa nya terrorister i London var just läkare borde få folk att reagera mer och ifrågasätta hela resonemanget och ”kriget mot terrorismen” som ensidigt riktas mot vissa befolkningsgrupper, där man försöker konstruera ett ”vi” och ett ”dom”. Det finns inget vi eller dom, vem som helst kan anse att våldsdåd är lösningen och att våldsdåd är rättfärdigt. Inte minst diverse statliga regimer kan rättfärdiga sitt agerande att ta folks liv. Så länge det finns folkgrupper som behandlas som skit världen över kommer våldsamt motstånd oundvikligen uppstå.

 6. Tur att du har humor Jinge.

  Röda Moskén är röd utanpå. Det är allt.

 7. Varför skulle folk göra den kopplingen? Finns det överhuvudtaget kommunistiska moskéer? Det låter som en motsägelse. ”Al-quaidarörelsen” föddes i Afghanistan i kriget mot just kommunistiska Sovjet.

 8. För två dagar sen, såg jag en intressant repp. på TV8 om terrorismen.
  Jag visste inte att FBI & CIA engagerades för att kartlägga alla butiker där man säljer utrusning för dykning. Man var rädd att terrorister ska dyka och lägga bomber under broar. Då ville man ha namn på alla kunder som köpte snorke..!
  En amerikan (försäljare) vägrade, så blir han terrorstämplad. Han sa att han var soldat i u-båtar, och att det är omöjligt att vara specialiserad på att lägga bomber under vatten enkelt och lätt som FBI & CIA trodde på.

  Jo, jag vill säga att amerikaner lider av 100% kontroll och noll tolerans i eget samhälle under ”terror-kriget”, medan andra lider av aggressiva bombningar.