Kommer Bush att få fredspriset 2006?


Om Polen har hemliga fängelser på uppdrag av USA vet vi ännu inte helt säkert. Visst, det är mycket troligt om man ser till de uppgifter som kommit ut..

Det mest bestickande är väl att CIA förnekar, och i samma andetag vill ha en utredning om vem som läckt ut de hemliga uppgifterna. Det är rätt rörande och visar på ett stort brist på förstånd hos en myndighet som har ordet ”intelligens” i sitt namn.

Möjligen betyder ordet något annat på amerikansk engelska än vad det betyder på brittisk engelska. I varje fall stämmer det inte med det svenska sättet att använda ordet.

Samtidigt kan jag konstatera att svenska myndigheter inte heller verkar vara så över sig intelligenta. Läs min tidigare postning idag om det krigsmateriel som överlåtits på ett par kriminella i Södertälje.

Att president George W Bush skulle vara intelligent är det dock aldrig någon som har påstått. Numera håller han bara tal inför underlydande militär personal, det kan väl vara ett klokt beslut eftersom han är deras högste chef. Det blir väl minst burop på det sättet kan jag tro..

Nu i dagarna firas Veterans Day i USA. Det är den dagen alla amerikaner som överlevt sina presidenters dårskap kan fira att de, mot alla odds, faktiskt lever. Den glädjen har som bekant inte alla. Det finns knappast någon amerikansk familj som

inte har någon bror, farbror, farfar eller morfar som inte dödats i krig.

Det förra Irakkriget skadade tusentals amerikaner för livet både mentalt och fysiskt. Det utbrända uran man använde drabbade även de egna soldaterna som bekant. Men i och med att man avskaffat värnpliktsarmén så är det numera bara de fattigaste som slåss för USA så det gör väl kanske detsamma då..

Att USA använt stridsgas, fosfor och napalmbomber enligt media drabbar ju inte USA:s fattiga på kort sikt. Dem är det bara det utarmade uranet som biter på.

Men genom detta krig ser förstås Bush till att nya veteraner skapas i jämn ström så att man aldrig kan lägga ner firandet..

Omtänksam karl, eller hur..?


2 svar till “Kommer Bush att få fredspriset 2006?”

 1. Jinge, hur vågar Du angripa alfahannen hela tiden, fodrar inte den store ledaren lite vördnad och tänker Du inte på vad dåligt rykte vi Svenskar kan få. Dåligt rykte, sämre affärsmöjligheter, mindre företagande, ökad arbetslöshet och missär. Är Du ute efter att förstöra den Svenska välfärden och få oss alla till fattigstugan. Det är dags att bloggare tar ansvar för vad dom skriver och inte slänger ur sig vad som helst hur som helst när som helst.

  Mera bloggansvar och mera vänlighet är det minsta man kan begära, så sitt inte och klaga hela tiden.

  /webedit/ace/assets/Alltid.wma

  KAS

 2. Nu får kas banner från flera håll, frugan är arg och båda barna och inte nog med det kas tvingas att göra avbön … ok jag stöder inte Bush … försökte skämta, ska nog inte hålla på med sånt .. jag ligger på rygg alldeles oskyddad ..

  KAS

  PS tekniken att argumentera ”Dåligt rykte, sämre affärsmöjligheter, mindre företagande, ökad arbetslöshet och missär.” har jag lärt mig av alliansbloggare och jag gillar den för det går att bevisa vad som helst på det sättet.