Kommer Ariel Sharon överleva operationen?


Ariel Sharon ska i morgon sy ihop ett litet hål i hjärtat. Man kommer att gå en via ett blodkärl och utföra operationen. Redan för en frisk människa i sina bästa år så är detta en riskabel operation.

Ariel Sharon är 77 år gammal och lider av extrem övervikt och har enligt medierna haft en hjärnblödning eller blodpropp. Operationen kompliceras av att en blodförtunnande medicin ökar risken för hjärnblödning och inre blödningar. En medicin som hjälper blodet att koagulera ökar risken för blodpropp.

Men bortsett från ovanstående så är den nyhet Ekot relaterar idag troligen ett minst lika stort riskmoment. Ekot: Polisen som utreder flera muthärvor kring Ariel Sharon har försett en domstol med dokument som visar att Ariel Sharon eller någon i hans familj har tagit emot tre miljoner dollar av en österrikisk affärsman… …Pengarna har enligt polisen koppling till Ariel Sharons kampanj år 1999 för att bli högerpartiet Likuds ledare.

För en 77-åring med en redan hårt belastad hälsa innebär den här nya brottsutredningen ett trauma som är direkt livsfarligt. Chansen att överleva en riskfylld operation är av naturliga skäl större då det är lugnt runt patienten.

Under rådande omständigheter skulle det inte förvåna mig speciellt mycket om det tillstöter komplikationer.

Att återigen riskera åtal för mutbrott, och denna gång i en valrörelse, kan knappast vara något som gynnar det allmänna hälsoläget.

[i] Ekots artikel

[i] Uppdatering: Läget kritiskt (Ekot)


6 svar till “Kommer Ariel Sharon överleva operationen?”

 1. Det är intressant att se hur knäpptyst det var om Sharons allmänna hälsotillstånd innan stroken.
  Nu basuneras det ut över världspressen rörande hälsotillstånd och de medicinska ingrepp som ska ske. Jaja…

  Frågan är verkligen varför israelerna ska rösta på en allmänt sedd korrupt politiker, som tidigare har tvingats avgå 1982, för sitt direkta ansvar i att Massakrerna i Shabrak och Shatilla genomfördes.
  Till listan kan nu läggas hjärtproblem, samt en son som tvingats bort från Knesset, på grund av oegentligheter och som en direkt följd av att han försökt skydda pappa Ariel.

  Är det inte fantastiskt vilken reklam för demokratin Israel gör i Arabvärlden!

 2. ”Det är intressant att se hur knäpptyst det var om Sharons allmänna hälsotillstånd innan stroken.”

  Ett av problemen har säkert varit hans enorma volym. Medierna har av artighetsskäl hållt käft.

  ”Är det inte fantastiskt vilken reklam för demokratin Israel gör i Arabvärlden!”

  Jepp. Den ”enda demokratins” företrädare är brottslingar.

 3. som Jon Stewart på The Daily Show kommenterade förra sommaren … ”in all seriousness, .. he [Ariel Sharon] is comicly obese”

 4. Profeten Jinge gissade rätt!

  ”Prime Minister Ariel Sharon was rushed to hospital late Wednesday evening after suffering a ”significant stroke,” doctors at the Hadassah University Hospital, Ein Karem said.”
  Haaretz

 5. Det ser illa ut, vad jag förstår.

  Kom nyss på TT:
  ”Israels regering kallades till extra möte på torsdagen, enligt ett pressmeddelande. Mötet leds av finansminister Ehud Olmert, som tagit över Sharons befogenheter sedan premiärministern förts till sjukhus.
  Pressmeddelandet innehöll inga detaljer men israelisk tv uppgav att Olmert formellt skulle överta Sharons roll vid mötet.
  Polisen har redan förstärkt bevakningen av Olmerts privata bostad i Jerusalem.”

 6. Det förvånade mig storligen när han redan ngn dag efter den förra episoden stod på trappan och vinkade och såg glad ut.

  En 77-åring med normal hälsa borde ha varit pensionerad sedan många år, Sharon är dock knappast en normal 77-åring i ett enda avseende.

  Jag tror att gubben är så envis att han skrev ut sig själv från sjukhuset förra gången mot läkarnas vilja och nu får han betala priset.

  Oavsett hur detta än slutar så är han definitivt borta ur politiken även om de, mot förmodan, skulle kunna hålla honom vid liv.

  Konsekvenser, visst. Men nu längtar jag efter att läsa Cordelia Edvardson.