Komikern Magnus Betnér gripen av Israelisk militär


När Magnus Betnér var på besök i Hebron nyligen så lyckades han bli gripen av israelisk militär, hans brott var att han frågat dem varför bosättarna fick störa muslimerna i moskén genom att spela musik på högsta volym.

Magnus Betnér: ”I Hebron bor ett gäng hardcorebosättare som hela tiden jävlas med Palestinierna. Historerna om deras tokerier är många och långa. Bland annat har de tydligen en högtid där de minns massakern i moskén i Hebron för några år sedan när en amerikan mejade ner massa muslimer under deras bön. De verkar helt enkelt vara judarnas svar på livets ord. Fast ännu tokigare och med vapen… och en armé i ryggen. Inte att blanda ihop med de ca 12 000 bosättare som bor utanför staden och säkert är helt vanliga bosättare.

Hur som helst, vi ville besöka moskén som är helig både för judar och muslimer. I väntan på att komma in fick vi stifta bekantskap med bosättarna som har en restaurang nedanför moskén. På restaurangens tak har de satt upp flera högtalare som spelade riktigt hög och riktigt enerverande musik.”

Att bosättarna i Hebron beter sig extremt illa, det tycker nog israeler över lag. Men att den israeliska militären arresterar turister som frågar dem varför de accepterar den här sortens störning är extraordinärt. Nyligen visades en dokumentärfilm på SVT som också visade den här sortens agerande, något som klart och tydligt visar hur dagens bosättare agerar för att åstadkomma etnisk rensning, något som armén godvilligt deltar i.

Nu ska det sägas att det inte ens bland israels advokater finns speciellt många som försvarar detta, men besök Magnus hemsida där hela historien finns beskriven.


Länkar: Magnus hemsida AB Dagen

Andra om , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Magnus Betnér, Hebron, Västbanken, Sionism, Etnisk Rensning, Mänskliga Rättigheter, Bosättare, Sweden, Localities, Västra Götaland County, Government, Goldman Sachs, West Bank, Israelis, Malcolm Glazer[/tags]


10 svar till “Komikern Magnus Betnér gripen av Israelisk militär”

 1. Magnus skriver i nästa meddelande på bloggen att han inte blev ”gripen”. Men han blev fråntagen sitt pass och ombedd att följa med officeren till polisstationen, det kallar jag gripen i alla fall.

 2. Nicklas,

  Det jävligaste är att många barnbarn och barnbarnsbarn till dem som gick åt i Tyskland är så kallade liberaler och som hetsar mot muslimer och palestinier idag!

  Och får dem mothugg du surnar dem och kräver att hålla det hela på en annan nivå! Annars, oj, då, annars kan de inte diskutera…

  För mig är rasism och nynazin en nivå för sig! NIVÅN som allt det här ska diskuteras på för allt annat vore ett svek mot det mänskliga inom oss!

 3. Frågan är vad detta får för konsekvenser för hans framtida karriär, här i Sverige, Marcin!

 4. Frågan är vad detta får för konsekvenser för hans framtida karriär, här i Sverige, Marcin!

  Att han blir ännu mer populär.

 5. Visst Jonatan. Satiren är berättigad och träffsäkert formulerad. Det tycker säkerligen de flesta judiska i hans publik oxo. Det är fördelen komiker har, de kan skämta och folk förstår att det är skämt.

  Men det vore knappast roligt om det inte fanns en bitsk underton i det oxo.

 6. Jag har för mig att han blev väldigt kritiserad då föreställningen precis hade hållits. Har för mig att det blev debatt på DN och andra liberal ställen.

 7. Jodå Apan. Det stämmer gott det. Sionistlobbyn agerade direkt och det var ett antal folkpartister som ylade högt.

 8. Den där musiken är väl lite som att publicera karikatyrer av mohamed ?

  Det kanske inte är olagligt, men ett sätt att retas och jävlas på? Dvs. j-kligt ohyfsat ?

  Sen skall man iof säga att Magnus nog lyckades reta upp vakterna ganska bra också – han gick ju på som en 5-årign: ”varför spelar ni musiken? Hör ni muskien ? Varför är den så hög? Varför då ? Men varför ?…” :)

  Vilket jag iof antar var hans approach – reta dom tills han får ett svar – vilket han då fick på sätt och vis..

  Betner är skön :)

  /K

 9. Precis, detta gör Magnus betydligt mer populär. Att hundrafemtio pissura liberaler/sionistlakejer i Lilla Essinge-centern och kamratförbund bestämmer sig för att bojkotta honom gör nog varken till eller från.