Knutbysektens ledare beklagar sig i Aftonbladet


Att hon väljer just Aftonbladet för sin klagosång beror antagligen mest på att den Bonnierägda Expressen hängt ut hennes sexuella drömmar om Jesus.

Samtidigt kan jag inte sluta förundras över hur viktigt det är för många människor att synas i media. För oavsett vad hon säger i sin artikel så har hon och kretsen runt henne gjort vad de kunnat för att inte bli bortglömda av kvällspressen.

Åsa Waldau: ”Jag har fortfarande ont i magen varje gång man skriver om mig. Jag går inte längre ut varsomhelst, närsomhelst. Mitt namn är nedsvärtat, draget i smuts, föraktat! Jag har blivit en man hånar i revyer, satirprogram etc.”

Jag har själv läst i tidningarna att sekten startat ett ”Spa” i Knutby dit de försökt locka kunder genom kvällspressen. Dessutom har Åsa Waldau spelat in en skiva vilken de jobbat stenhårt på att marknadsföra. Den visade sig sedan vara så dålig att bara det gav media anledning att skriva om saken.

Och att religiösa fundamentalister i en Livets Ord-liknande sekt där det förekommer frivolt sex och där pastorn mördar eller låter mörda sina hustrur väcker uppseende. Det gör det idag och det gör det i framtiden..

[i] Åsa Waldau i Aftonbladet


19 svar till “Knutbysektens ledare beklagar sig i Aftonbladet”

 1. Nja. Jag tycker du är orättvis. Pressen har gjort sig skyldig till enorma övergrepp mot dessa personer. Media har skapat braskande rubriker och storslagna artiklar av ingenting och påstått och förtalat. Att plötsligt drabbas av denna utsatthet och maktlöshet förvirrar säkert i sig.

  För om det är något som jag förundras över, så är det varför hon skriver en artikel i Aftonbladet – en av de tidningar som kanske tjänat mest på Knutby.

  Betalade Aftonbladet så bra för artikeln, eller har de kommit över texten via nån mellanhand, är frågor jag ställer mig?

 2. Det jag inte begriper är hur sekten kan gå ut för att tjäna pengar på att ett-flera mord begås av medlemmar. Dessutom är ju de som arbetade i skolan dömda redan. Men ändå gör man skivor, startar SPA och allt möjligt för att slå mynt av sin ”berömmelse”.

 3. Att medierna skriver om detta är inte så konstigt. Det är troligen ett av landets märkligaste morfall. Men det är äckligt med skriverierna, men det är också äckligt att de själva försöker sko sig tycker jag.

  C

 4. Bulten: Sådant hindrar givetvis inte kvällspressen. Dessutom finns här flera historier att berätta så det kommer säkert att fortgå länge än. Att ÅW ställde upp i en kvällstining med ett debattinlägg kan man ju undra länge över..

 5. Alla ansträngningar som görs för att avslöja religiösa idioter är bra. Till och med de som görs av kvällstidningar. Man måste aktivt motarbeta alla sekter som försöker förvrida huvudet på folk.

 6. Jag tycker att kvällspressen har varit ganska snäll mot Åsa Waldau. De mest privata uppgifter om hennes äktenskap osv har faktiskt publicerats av Livets-Ord-tidningen ”Världen idag”.
  Åsa Waldau njuter tydligen av att vara kändis, och kvällspressen behandlar henne som de brukar behandla svenska kändisar (Robinson, Idol, osv), med ett ömsesidigt beroende.
  I fallet Åsa Waldau bygger de därmed upp inte bara hennes kändisstatus, men också hennes status som sektledare, och det är nog inte så bra för människorna i sekten omkring henne.

 7. Nu är det så att Åsa inte jagar pressen för publicitet ,utan det är tvärtom.Hennes debattinlägg lästes upp för närmare 200 tidningsredaktörer på Aftonbladets 175-års jubileum,hon var inbjuden.Hon är ingen sektledare utan en av sex pastorer i Knutby.Den som yttrar sig om någon annan person än sig själv,borde väl själv ha träffat vederbörande,eller vill alla ha omdömen från helt omkända främmande människor,trovärdigheten minskar nog.Tack alla besserwissrar för era ur luften tagna omdömen, Ca 10% av vad som skrivs om Knutby är sanning,det är skrämmande.

 8. Hej Pelle!

  Kul att du ramlat in här, om du nu är den du utger dig för.

  Det finns mycket man kan säga om kvällspressen och än är väl inte allt sagt. Samtidigt finns det en hel del att säga om fenomenet i Knutby också. Du/Ni får gärna komma med ett eget inlägg för att bemöta min och andras kritik som framförts här.

  Jag tror nog att de flesta vet att tidningar vinklar, skarvar och står i. En sak som jag upprördes över, utan att egentligen veta hur mycket substans det fanns i påståendena om Åsas drömmar i Expressen. Själv kommenterade jag det i ett inlägg där jag främst hackade på familjen Bonnier.

  Men ligger det någon form av sanning bakom kan jag konstatera att det är tämligen långt från mitt sätt att se på saker och ting. Ja, i praktiken totalt främmande.

  Känner du/ni er illa behandlade på denna blogg så får ni gärna eget utrymme att bemöta det ni tycker är fel eller oriktigt återgivet. Det är ju väldigt få som har inblick i vad som egentligen har förevarit i församlingen. Men jag minns att jag vid ett par tillfällen postat mail till den mailadress som stod i ngn tidning för att ni skulle få möjlighet att bemöta det.

  Min fundering var förstås att ni inte orkade, av tämligen begripliga skäl.

  Sedan är jag ledsen att framhärda i en uppfattning som du tydligen opponerar dig emot. Men om man sätter igång att lansera en skiva, driva ett SPA etc, så tycker i vart fall inte jag att man direkt fjärmar sig från vare publiciteten eller uppmärksamheten.

  Jag har svårt att få det att gå ihop.

  Även om ni inte vill skriva ett eget inlägg med bemötanden så var det trevligt att du hittade hit. Jag tror att det är väldigt många, precis som jag, som undrar över vad som egentligen har hänt.

  Hadet bra även om vi inte hörs! Hälsningar // Jinge

 9. Nej jag tror inte att de flesta svenskar förstår,hur det är att bli uthängd i pressen.Att vara belägrad av fotografer och journalister som tränger sig på, finns överallt på åkeröar med teleobjektiv osynliga, tror dom. Dom kräver svar, ska intervjuva den och den,annars hänger vi ur er, gör som vi säger!! Man blir stum, vad har jag gjort? Min grannfru är skjuten, min måg är skjuten, kommer han att klara sig? Jag sov inte en blund på 3 dygn, rädd? Ja. VEM,VEM kan göra något så ont, i våra sammanhang helt främmande! Men det skulle visa sig så småmingom , Jag trodde inte mina öron.Vi hade haft en, som polisen sa, psykopat hos oss.Frågade polisen om hur man bemöter pressen, dom sa, var bara tysta. Mvh Pelle

 10. Är det en stolt svärfar som skrev:
  ”Hennes debattinlägg lästes upp för närmare 200 tidningsredaktörer på Aftonbladets 175-års jubileum,hon var inbjuden.”

  I så fall förstår jag inte varför han klagar över media. Det bara bekräftar på ett häpnadsveckande sätt vad jag sa, att kvällspressen har varit ganska snäll mot the artist formerly known as Kristi Brud, nu ”en av sex pastorer i Knutby”. Kommer man ens ihåg de andra fem?

 11. Ja det är en mycket stolt svärfar som sett sin sonhustru lida mer än du någonsin kan förstå.Det enda sättet att få någon form av upprättelse i det här landet är ju tydligen genom vad pressen kanske skriver. Har du någon gång kanske försökt att sätta dig in i hennes situation.Mördad lillasyster allvarligt skottskadad svåger med men för resten av sitt liv. Beskylld för än det ena och andra. Att hon överhuvutaget står upp idag är bara det ett under. Mvh Pelle

 12. Förresten ni som klandrar Åsas skiva , har ni lyssnat på hela eller är det bara vad ni läst i pressen? Påverkade av media igen, nej den är inte stenhårt lanserad i pressen ,det är pressen själva som har stått för reklamen genom alla skriverier. Den finns hitintills inte att köpa i affärer bara på nätet. Pelle

 13. Till Pelle W.
  Man kan aldrig tvätta sig ren i trycksvärta sägs det, det är nog helt sant. Själv valde jag tidigt att inte läsa artiklar om er eftersom jag insåg hur brott i frikyrkomiljö får journalister att gå i spinn. Såvitt jag förstod så är fakta följande, mördaren fick sitt straff, den utnyttjade flickan fick vård och ni andra är dömda för allt annat och för evigt.
  Livet är inte rättvist tyvärr

 14. Nej Erik,tyvärr är det nog så. Men ändå måste det rulla på. Man får försöka att göra det bästa möjliga av varje situation.

 15. Ibland PW är det bara tid för att leva vidare utan att göra allt för mycket väsen av sig eller att göra några förändringar. Man kan se det som när man flyttar in i ett gammalt hus, då kan det vara klokt att bo in sig innan man börjar att rusta och ändra på saker, till slut kanske det visar sig att allt varit ganska bra från början. Gamla till synes obekväma hus kan vara ett paradis att leva i.

  KAS