Klasskampen är gammalmodig säger danskarna


Man kan lätt konstatera att danskarna inte har något direkt grepp om svensk politik, för nu säger Helle Thorning-Schmidt att Persson borde slopa klasskampen.

Men då har hon missat en sak kan jag konstatera. Göran Persson har aldrig i hela sitt liv varit för någon klasskamp. Att han lärt sig första versen i Internationalen utantill betyder inte att han är någon sorts socialist, lika lite socialdemokrat.

I Danmark har borgarna snott den socialdemokratiska politiken, precis som moderaterna försöker göra i Sverige. Skillnaden är att vi i Sverige har fler invandrarfientliga partier än danskarna och Folkpartiet (Loppcirkusen) närmar sig de rent fascistiska partierna i Europa.

Detta påhejade av kristdemokraterna som blir allt mer fientliga mot andra folkgrupper och religioner i Sverige. Exempelvis har en kristdemokrat i Malmö startat en hemsida med extremt islam-fientlig propaganda som han kallar Jihad i Malmö.

Den politiska situationen i Sverige med ett antal högerpartier och en svag vänster lämnar fältet fritt för ett nytt politiskt parti. Den dagen det startas ett nytt Socialdemokratiskt Arbetareparti som ska

verka för genomförandet av gammel-sossarnas partiprogram så kan de få ihop ett stort antal riksdagsplatser.

De sossar som tror att Persson, Nuder, Ringholm och Bodström kommer att driva en socialdemokratisk politik är säkerligen lätt räknade.

Och min övertygelse är att det kommer att märkas i valet där (v) kommer att göra ett kanonval trots dåliga opinionssiffror idag.


5 svar till “Klasskampen är gammalmodig säger danskarna”

  1. De här desperata försöken till nedsvärtning av Folkpartiet som du och andra bloggare ägnar er åt är sannerligen pinsamma. Ni har alltså så lite (inget?) vettigt att säga att det enda som återstår är att på ett totalt verklighetsfrämmande sätt änvända rasist-stämpeln. Patetiskt.

    Frågan är väl vilka som är rasister i vårt samhälle, de partier som ser alla människor som individer eller de partier som endast ser kollektiv.

  2. Hörrö Snoozare!

    Det är faktiskt inte speciellt ”desperata försök att svärta ner FP.”

    Det gör de själva på egen hand helt utan bistånd från oss bloggare. Om du backar tillbaka ett antal inlägg så har jag skrivit mer fylligt om vad (fp) håller på med. Det är ytterst olyckligt att ett ”liberalt” parti målar in sig i ett främlingsfientligt hörn, och inser du inte vad de gör för misstag så beror det mer på dig än på mig.

  3. När det gäller folkpartiet så håller jag helt med jinge. Det är rent förbannat pinsamt att se deras flörtande med nationaldemokrater och andra. De tror väl att de kan bli stora som danskarna.

  4. Bra skrivet Jinge! Håller med om att det inte är troligt att den socialdemokratiska ledningen kommer att föra riktig socialdemokratisk politik! Jag kommer i vart fall rösta på vänstern i år som en protest mot socialdemokratins glidning åt höger!