Karlsson vs. Högerspöket


Idag skriver arbetslivs-minister Hans Karlsson en artikel på SvD:s Brännpunkt där han anklagar Fredrik Reinfeldt för att han vill dumpa de svenska lönerna.

Det är knappast någon större nyhet att högerpartiet vill att det ska bli billigare för deras ägare att anställa folk. Det är ju bara att kolla deras inställning och argumentation i den aktuella pigdebatten.

Högerpartiet är, precis som vanligt, för att bevara klassamhället. Ja de vill till och med förstärka det. Givetvis, för annars vore det ju inget högerparti.

Läs Hans Karlssons artikel i SvD!

Det blir dock lite märkligt när ledande socialdemokrater går ut och börjar pennfäkta med Reinfeldt om byggnadsarbetar-förbundets blockad mot det Lettiska företag som vunnit en upphandling om ett bygge i Vaxholm.

EU-utvidgningen var till för att stärka marknaden sade Göran Persson ett stort antal gånger. De flesta svenskar förstod säkert detta som att de svenska företagen skulle tjäna mest på det.

Men en marknad fungerar delvis som kommunicerande kärl.

Den utjämnar ekonomiska skillnader vilket gör att de rikare ländernas rikedom minskar till förmån för de fattigare.

Så långt är väl allt gott och väl så länge befolkningarna fått säga sitt innan.

Nu har vi gått med i EU och då ska vi inte gnälla då företag från andra länder i EU kommer hit och gör affärer.

Nu handlar det om att se till att gå ut ur EU om man inte är nöjd med tingens ordning.

Den här websiten (Nej till EU:s hemsida) tycker jag alla ska lägga in i sina favoriter.


Ett svar till “Karlsson vs. Högerspöket”

  1. De som redan har höga löner anpassar gärna sina löner uppåt, samma personer tycker ofta att arbetare borde anpassa sina löner nedåt. Att riksdagsfolket oftast är för EU ser jag som att de agerar i eget syfte – de kan få feta löner i Bryssel som nästa steg i karriären. Att sedan prata om EU som ett fredsprojekt… jag kan inte se att EU agerat fredligt i varken före detta Jugoslavien-frågan, eller i Irak-krigets förhistoria då alla ville sälja vapen till Hussein.

    En kommentar till din blogg: Varför står inte datum vid varje tillägg på förstasidan? Jag får skrolla en massa för att leta datum, eller klicka mej till kommentarerna.

    Grattis i efterskott!