Kan vi inte få ett Bodströmfilter snart?


Idag avslöjar Ekot och IDG att Thomas Bodström vill ha ett filter på Internet som kan hindra Trafficking.

IDG: ”Bodström har uppmanat polisen att ihop med internetleverantörer se över hur det hela skulle kunna lösas.

Däremot finns inga planer på att införa en lagändring för att komma åt problemet.”

Fortsättningen på den här rent kinesiska censurmodellen blir givetvis att vi snart kommer att få filter för allt möjligt.

USA kommer väl att resa krav på att man inte får kritisera deras krig i Irak, och det böjer sig givetvis myndigheterna för.

Allt spelande på Internet kan filtreras bort, om det inte är Svenska Spels hemsida som används..

Personligen anser jag att vi med det snaraste måste skaffa ett filter mot Bodström.

Ett filter som förhindrar att hans idéer sprids utanför hans tjänsterum.


Han ser snäll ut men..

Bodström har faktiskt seglat upp som det största hotet mot individuell frihet och likaså största hotet mot nätet.

Yttrandefriheten har aldrig varit i så stor fara som nu..


6 svar till “Kan vi inte få ett Bodströmfilter snart?”

 1. Mja.. :-)

  Att man i USA efter 11/9 övervakar alltmer iom den ändrade lagstiftning som började där och som numer är på väg att implementeras i EU. Men det var egentligen bara lite retorik.. :)

  Men visst kan man utan större problem peka på att mycket av de förslag som nu poppar upp har sitt ursprung i rädslan för terrorismen.

  Att dessutom herr Buske själv gärna skulle lägga våta filtar över de gapigaste kritikerna är oxo en självklarhet.

 2. Precis den utveckling man hade väntat sig. Först så blockerar dom barnporr – något som i sig är jävligt svårt att protestera mot, men principen – att blockera sidor som strider mot samhällets norm är något som man däremot kan protestera mot. Nu går dom efter trafficking och escort, .. vad näst, porr? .. sen .. politiska siter?.

  Nej, låt totalitära stater som Kina och i framtiden USA censurera för sina invånare, men ge fan i att göra det i Sverige.

 3. Patriot Act m fl är även de odemokratiska, och i mitt tycke extremt ”oamerikanska” (om man ska se till de rötter den amerikanska konstitutionen har och bortser från nuvarande samhällsläge).
  ..men det är fullt orelaterat till detta. :)

  Bodströms stollerier däremot är totalt odemokratiska och han framstår mer och mer som det största hotet mot svensk frihet och demokrati i dagsläget med tanke på att han har en reell makt.

  Det som oroar mig mest är att det inte finns någon ljudlig opposition mot hans förslag i Sverige bortsett från vissa mindre undantag. De flesta verkar bara acceptera och jamsa med: ”Jaa, tycker farbror staten det så är det väl ok, de vet väl bäst”.

 4. Ja inte behöver vi dra in Patriot Act.. Det räcker ju med att antyda att USA skulle vilja lägga en våt filt över sådana som jag.. :)

  Ja Bodström ger en anliedning till oro. Det är som yabosid säger, vad blir nästa grej. Ska nog pilla in en länk till stoppa-storebror.se i texten oxo..

 5. Bollen är i rullning. Så snart man inför någon form av censur har man infört en godtycklig begränsning i informationsflödet. Det börjar som sagt med något som det inte går (eller folk vågar) att protestera mot. Sen kan man alltid argumentera för att utöka systemet till annat som på något sätt är tabu eller sticker i ögonen: terrorism, extremism, rasism, organiserad brottslighet, porr, piratkopiering, hur man plankar på tunnelbanan osv. Gränserna flyttas och folk anpassar sig.

  Censur är fel väg att gå. Det är tveksamt ur demokratisynpunkt och löser inte heller själva problemet. Olagligheter ska bekämpas genom att man ger sig på dem som har servern och ser till att den stängs ned.

  Jag håller med dig om den amerikanska kopplingen – det är ett helt annat tankesätt som genomsyrar de västerlänska demokratierna efter 11/9. Säkerheten kommer först, personlig integritet och medborgerliga rättigheter får stå tillbaka. Detta även i länder som inte själva råkat ut för, eller hotats med terrorism. Till exempel är Sverige ett av de fyra länder som driver förslaget om obligatorisk datalagring i EU. En idé som hade varit fullständigt skrattretande före attackerna på WTC.