Kan man få slippa Fotbolls-VM?


Tänk ändå om det fanns en möjlighet att filtrera bort allt om fotboll i datorns browser. Eller om det fanns en sådan finess i radion.

Då skulle radion automatisk växla till lugnande musik då ett inslag om fotboll dök upp, eller möjligen något uppfriskande humorinslag. Är man inte intresserad av fotboll så är detta jippo rena plågan. Visst är Zlatan bra, men varenda tidning skriver om honom och hans uteblivna form. Fotbollslandslaget borde ha stannat hemma och verkställt Claes Borgströms bojkottsförslag.

Jodå, jag kan säkert njuta av att se Zlatan Ibrahimovic göra en tunnel på någon från Tonga eller Makronesien eller vilka svenskarna ska spela mot. Men jag skulle aldrig orka att sitta tre matcher och glo för att vänta på evenemanget. Och förresten är ju grabben ur form. Men det räcker inte med att slippa glo på det på TV. Det verkar som om hela landet inriktar sig på fotboll. I vart fall om man tar del av radio och tidningar.

Sådant är jobbigt om man är lika intresserad av fotboll som maginfluensa..

Andra bloggar om: , , ,

[tags]fotbolls-VM, Zlatan, fotbollsfilter, mediekritik[/tags]


6 svar till “Kan man få slippa Fotbolls-VM?”

  1. Du får nog ta semester ett tag Jinge, till något ställe utan el och digital-tv. För oss andra är det forza forza (har aldrig förstått vad det betyder men det låter bra).
    Trevlig surfbild förresten.

  2. Det är samma sak som jag känner inför Schlager, Postkodlotteriet och en del andra saker. Jag får helt enkelt bita ihop och göra någonting annat under tiden. :)

    Men för en gångs skull är jag intresserad av det folkstormen handlar om. Känns underligt och ganska trevligt, faktiskt.

  3. Haha, när någon frågar mig vad jag är intresserad av brukar jag, något överdrivet, säga ”allting utom fotboll”: Vem är Zlatan? :-)

    Nå, lite överdrivet, men VM i fotboll och OS och sådant innebär ju att vi som inte är intresserade av idrott blir totalt akterseglade, i massmedia, under flera veckor, trots att idrottsevenemang är rena pseudohändelserna.

  4. Hej Jinge! Det gar val att byta TV kanal och radiostation, eller? Monopolization ar aldrig bra da far man stoppad ner i halsen sant man inte vill se, hora och veta av. Tur jag har 75+ TV kanaler och lika manga radiostationer sa jag kan valja bort sant jag inte vill kannas vid. Ja, se kapitalismen, vilket otyg.:-)