Kan man begära att en regering ska sinnesundersökas?


Frågan är faktiskt inte helt oberättigad. Plötsligen anser uppenbarligen vår socialdemokratiska regering att vi ska ha fyra egna spionsatelliter.

Motiven de läcker till TT är 1) Det behövs då Sverige ska leda EU:s internationella insatsstyrka. 2) Det är bra om det kommer ytterligare en tsunami.

Och enligt regeringen skulle det kosta omkring 500 Miljoner och få tre-fyra års driftstid.

Det betyder rimligen att alla EU-länder som ”kan komma att leda EU:s insatsstyrka” ska bygga ett eget system av spionsatelliter. Skulle det vara så blev det himla trångt däruppe faktiskt. Och varför i.s.f. inte EU kan bygga dessa satelliter åt sina medlemsländer framgår inte.

Utöver det kan det ”vara bra att ha” nästa gång en tsunami drabbar svenskar. Det är ett lika tomt som innehållslöst argument. Stormakterna har redan spionsatelliter så det både räcker och blir över. Vi kan givetvis köpa deras bilder i händelse av olika katastrofer på jorden så – regeringen ljuger. [aka Rymdstyrelsen – Förvaret]

De ljuger därför att vi inte har något behov av att bygga upp ett eget system av spionsatelliter. Varför de ljuger har jag inte en aning om men det är väl som vanligt, våra surt förvärvade skattepengar ska väl

delas ut till Wall Enberg et consorties precis som förhållandet är med det förarlösa flygplanet Neuron.

Möjligen använder regeringen TT som en avfyrningsramp för testballonger för att se om det finns några vakna journalister. Det gjorde det i alla fall inte på SvD där jag klippte ut notisen..


9 svar till “Kan man begära att en regering ska sinnesundersökas?”

 1. Jinge, det förekommer visst läckor från olika nivåer i statsapparaten och från andra inblandade utan regeringens/departementets inblandning. Just när det gäller den här typen av frågor skulle det också kunna vara någon tänkbar leverantör eller något parti.

  I det här fallet kan det faktiskt vara så att det är en vaken journalist på TT som någonstans snappat upp utredningsuppdraget. Det framgår ju inte av den korta notisen varifrån Rymdstyrelsen/Försvaret fått uppdraget.

  Det är väl inte heller så att de tunga argumenten förs fram i telegrammet så vi kanske skall vänta med diskussionen tills vi vet vad som faktiskt anges/är motiven bakom utredningen?

 2. Nej nej nej..

  Vad tror du att försvarsministern och statsministern skulle säga om Rymdbolaget och försvaret var insoppade i diskussioner om att landet ska bygga fyra spionsatelliter?

  Det är fullständigt uteslutet. Skulle de dessutom gå BAKOM RYGGEN på regeringen så kommer huvuden att rulla.

  Nää, detta var en testballong. Möjligen har man tänkt att Saab ska få mera forskningspengar och att detta är ett led i det. Man ska nog inte vara så naiv att man tror att detta handlar om ngn murvel på TT som varit extra begåvad..

 3. Jo, det borde vara möjligt att begära en grundlig psykiatrisk undersökning av regeringen. De är alldeles för många dumheter de har åstadkommit –
  person som ”kan befaras komma att allvarligt skada sig själv eller någon annan” kan tvångsomhändertas enligt Lag (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård.
  Det kanske vore nåt..