Kalasjnikov säljes!


NEJ NEJ NEJ Hold your horses FBI, Säpo, NSA, Echelon, Kriminalpolisen och alla andra! Jag HAR ingen Kalasjnikov och vill inte ha någon heller..

Det är bara ett innovativt sätt att dra uppmärksamheten till företeelser som Echelon och andra organisationers spaning på Internet. Hur det förhåller sig med kontrollen av den svenska bloggosfären vet vi ju inte av naturliga skäl. Men vi kan läsa om Echelon i olika media bland annat:

ETC om Echelon!

Fredrik Quistbergh skriver i sin artikel att man kan skydda sig mot snokare med hjälp av PGP, och det var kanske sant när han skrev det. Idag tror jag att NSA på ett eller annat sätt kommit på en metod för att knäcka PGP-krypterade texter men det är knappast ett problem för någon blogg eller bloggare någonstans i världen.

För även om utrikiska underrättelsetjänster lyckas snoka i vår mail så är vårat mailande knappast något som intresserar dem. Det värsta de skulle kunna hitta är väl något mail med ett väldigt privat innehåll, och det kan jag i.s.f. bjuda på.

Samtidigt så borde den personliga integriteten vara något som statsmakterna respekterade till 100 %. I något tidigare sammanhang skrev jag och några andra att vi inte har något att dölja. Då kontrade Lennart (Det progressiva USA) med: ”KGB skulle inte ha kunnat ha uttryckt det bättre.”

Mja. Den kommentaren är ju svår att angripa. Samtidigt så känner jag mig inte hotad av att myndigheterna skulle intressera sig för mig. Givetvis främst därför att jag inte har någon Kalasjnikov i garderoben, och inte heller har några planer på att skaffa någon. En annan sak kan ju vara att jag själv arbetat så många år på myndigheter och vet att de flesta som arbetar där är hyggligt folk.

Men det sista är givetvis ett korkat argument, det inser jag. Men efter 11/9 så har jag svårt att bortse ifrån det faktum att det är rimligt att myndigheterna försöker se till så att de inte överraskas av galningars massmord av den digniteten.

Men ha förtröstan! Är det någon blogg som efter detta kommer att kollas så är det min. Andra bloggare kan lugnt luta sig tillbaka efter den rubriken jag nu valt.

Nationella insatsstyrkan spränger väl strax dörren och kastar in chockgranater och tårgas och buntar ihop undertecknad för vidarebefordran in till Säpo.. Överlever jag ska jag återkomma och berätta om det i en kommande bloggning.. :-)

(Snälla! Ring på först! Jag är en fridfull och obeväpnad man!)


3 svar till “Kalasjnikov säljes!”

  1. Det är ju tur att du gör den här avledningsmanövern så vi andra inte hamnar under luppen :)

    Det verkar som det blir du och Annica Tiger som får påhälsning.

  2. Jepp. Fast jag är lite orolig för katten. Tänk om de skjuter in en massa sit genom fönstren.. :D jag ska ALDRIG skriva så igen.. :-P