Judiska högerextremister demonstrerar!Al-Aqsamoskén, där det nu pågår demonstrationer

Ekot: ”En spänd väntan rådde i Jerusalem där det vimlar av polis och militär på heliga platserna. Det är en högerextremistisk judisk grupp som har hotat att samla tusentals personer som skall ta sig upp på Tempel-berget i Jerusalem där al-Aqsamoskén ligger.”

Smaka på dessa ord: ”Judiska högerextremister”..

Det övergår min fattningsförmåga hur judar kan bli högerextremister. De, om några, borde ju kunna distansera sig från högerstremism kan jag tycka..

Men nu kan vi dagligen läsa om detta i media. Det kan vara viktigt att påpeka att dessa människor på intet sätt är representativa för israeler i gemen.

Men som sagt. Jag har satt BH på hakan min..

Läs om detta på Ekots hemsida!


8 svar till “Judiska högerextremister demonstrerar!”

 1. ”judiska högerextremister” är ju en starkt missvisande beskrivning tycker jag — iaf från ett europeeiskt perspektiv. Ultra-nationalister passar nog bättre. Bosättarrörelsen är starkt representerad i dessa falanger.

 2. Har du skrivit till Ekot och klagat? Cordelia Edvardson har oxo betecknat dem som högerextremister, och BBC..

 3. Det var även Cordelia Edvardsson som lyckades med mästerstycket att påstå att man som bosättare får straffimmunitet och miljontals dollar…

 4. Mja, det är ju dessutom sant, i alla fall som du beskriver det hon sagt. Senast idag skrev hon väl om situationen i mellanöstern och de demontrationer som ekot talar om. Möjligen var det igår (orkar inte kolla i blaskan). Det hon skrev var väl att bosättare som djävlas med palestinier knappast riskerar något straff. Och bosättarna kostar ju israelerna hundratals miljoner.

  Cordelias uppfattning av situationen där nere är både rimlig och trovärdig. Det man ibland kan läsa på nätet här hemma är vare sig rimligt eller trovärdigt. Vi har ju dessa högerextremister här oxo. Vilket måste anses som mycket märkligt..

  De ligger inte långt efter våra egna etniskt svenska smånazzar. Vilket givetvis är trist eftersom de skadar judarnas sak mer än de själva anar.

  Sans och balans ligger tydligen inte för dem, om man säger så.

  När Sharon stövade in i Al-Aqsamoskén med beväpnade soldater startades den nuvarande intifadan. Vad tror du händer om dessa högerextremister ställer till med något djävulskap..?

  Uppenbart min käre Watson..

 5. ”När Sharon stövade in i Al-Aqsamoskén med beväpnade soldater startades den nuvarande intifadan.”

  ”It [the uprising] had been planned since Chairman Arafat’s return from Camp David, when he turned the tables on the former U.S. president and rejected the American conditions.” – Imad Faluji, Palestinian Authority Communications Minister

  “The Sharon visit did not cause the ‘Al-Aksa Intifada.’”
  Mitchell Report

 6. :-) Tänk, på något sätt känns diskussionen bekant. Som om saker och ting upprepar sig.. Nåå, nu är jag knappast den enda som påstår att Sharon hade initiativet i detta. Det är ju dessutom många som påstår att han hade ett direkt uppsåt. Dvs att han ville ha en förstärkt konflikt.

  “The Sharon visit did not cause the ‘Al-Aksa Intifada.’”
  Mitchell Report

  :-)

 7. ”På 340 sidor kan den hågade lagbrytaren här lära sig hur han/hon inte bara kan undgå straff, utan även kan räkna på bidrag på hundratals miljoner dollar från, bland andra, statliga ministerier, myndigheter, och offentliga institutioner, i och för främjandet av den lagstridiga verksamheten.”
  Hon skriver, rakt upp och ner, att om man begår brott får man miljontals kronor i böter. Något jag inte tycker är vare sig rimligt eller förståeligt.

  Vilka är de här judiska högerextremisterna du talar om, som dessutom är nästan som nazister? Märksligt att jag som faktiskt umgås i judiska och pro-israeliska kretsar aldrig har stött på några…

 8. ”Vilka är de här judiska högerextremisterna du talar om, som dessutom är nästan som nazister? Märksligt att jag som faktiskt umgås i judiska och pro-israeliska kretsar aldrig har stött på några..”

  Menar du på fullt allvar att jag ska peka ut enskilda individer såsom varandes nazzar? :-)

  Men du frågar fel person, det har jag ju sagt förut oxo. Det jag citerar i kommentaren är Sveriges Radio, Ekoredaktionen. Du får väl maila dem och fråga i stället..