Judiska bosättare allt mer extremistiska


Nu rapporterar Haaretz och Aljazeera att extremismen ökar bland de judiska bosättarna.

Det har ju varit väntat sedan länge och vi får väl hoppas att de israeliska säkerhetsstyrkorna klarar av att stävja detta.

Aljazeera: ”The situation will only intensify,” the official warned. ”We see a trend of radicalisation in the actions of the extremist activists. Attacks committed by Jews against Palestinians have increased.”

Själv har jag hela tiden tvivlat på att israelerna kommer att utrymma bosättningarna i Gaza men ingen är gladare än jag om jag har fel på den punkten.

Tyvärr har det visat sig att israel uppenbarligen struntar i världens krav på tillbakadragande från alla ockuperade områden. Dessutom förefaller det som om de tänker kompensera tillbakadragandet från Gaza med nybyggnationer inom de befintliga bosättningarna på västbanken.

Ett sådant agerande kan aldrig leda till att Israel får respekt för sin nationella suveränitet, lika lite som byggande av apartheidmuren på palestinsk mark får det.


2 svar till “Judiska bosättare allt mer extremistiska”

  1. Det är så enkelt för Israel att trösta sig med anti-semitism anklagelser när världen inte gör som dom vill.

  2. Fast det börjar bli tjatigt. Och deras agerande gör att antisemitismen ökar samtidigt som hela landet får en allt mer herostratisk air..