Jinge kommenterar INTE


Den senaste tiden har det förekommit att nazister och sverigedemokrater börjat skriva kommentarer på andra bloggar i mitt namn.

Å ena sidan får jag antagligen tåla en del eftersom jag har en välbesökt blogg, och dessutom alltid skriver vad jag tycker om saker och ting. Lyckligtvis brukar bloggare som får den sortens kommentarer reagera och maila mig, på så sett får jag också IP-numret på den som varit framme. Om jag ska gå vidare med saken vet jag inte riktigt än, jag får väl se.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra vad det är för primitiva själar som agerar så. Det verkar så totalt IQ-befriat att skriva rent nazistiska/rasistiska kommentarer och låtsas som att det är någon annan som skriver dem. På något sätt snuddar det vid multiple personality disorder även om det är ett medvetet brott mot lagen, en fullt medveten handling. Den sortens agerande bör jag nog ta mig en rejäl funderare på.

Att jag utan vidare kan hävda att det är nazister / sverigedemokrater som agerar beror på att kommentarerna är grovt rasistiska och uttrycker tankar och åsikter som bara förekommer inom dessa kretsar. Nu, efter att jag skrivit om den grovt rasistiska hemsidan ”Jihad i Malmö” så har det dykt upp minst två kommentarer på andra bloggar där ”undertecknad” skriver rasistiska kommentarer.

Man kan inte annat än tycka synd om kvartsfigurer som agerar på det sättet.

Men du som är bloggare, skicka gärna kommentarerna i mail till mig och bifoga IP-numret!

Jag kan ju tillägga att dessa personer normalt läggs in i spamfiltret på min blogg, två-tre rasistkommentarer räcker, och hotar man så åker man in där direkt.

En bidragande orsak till förekomsten av dumheterna säkert…

Bloggposten om Pettersson och ”Jihad i Malmö”

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Nazister, Nazism, Sverigedemokrater, Rasister, Rasism, Bloggosfären, Bloggar, Bloggare, Jinge, Politik[/tags]


18 svar till “Jinge kommenterar INTE”

 1. Vilka ärthjärnor! Det där är faktiskt något som de åker dit rejält på om de blir anmälda! Fattar de inte att IP-numret sparas?

 2. Det verkar inte så. Det är dessutom betydligt allvarligare än ett vanligt hatbrott eftersom de uppger ett annat namn.

 3. Ja du Jinge… När man har en sådan känd och välbesökt blogg som du har drar man också till sig allehanda människor som antingen gillar det de läser, eller inte gillar det de läser (vilket du mycket riktigt redogör för). Lägg därtill mångas övertro på sin anonymitet och fega förhållningssätt i form av att de inte vågar stå för sina åsikter så kan det bli så här.
  Utöver allt detta kan du ju också räkna med att ganska många blir förbannade över hur du debatterar och ger folk etiketter som rasister och nazister m.m. Alla behöver därtill inte vara SD:are, ta av dig foliehatten! :)
  Och Micke: De åker inte dit ”rejält” om de blir anmälda. Det ska krävas en jäkla massa innan ISP:er m.m. delar med sig av de som sitter bakom IP-nr. Om de (ISP:s) jämt och ständigt skulle dela med sig av dessa skulle de få anställa hundratals människor som sitter dygnet runt med begäran från folk som på ett eller annat sätt känner sig kränkta eller påhoppade på Internet.
  Hursomhelst: Debatten är intressant, och fenomenet att folk väljer att skriva kommentarer i andras namn på Internet tyder ju allt som tydligast på att deras argumentation inte räcker till och att de i sin strävan att förnedra och smutsbelägga väljer andra metoder, vilket ju Jinge enligt egen utsago är utsatt för från SD:arnas och nazisternas/fascisternas/rasisternas (insert random -ism) sida.

 4. ta av dig foliehatten

  Rart av dig att tänka på min frisyr.. :-) Tycker du inte att jag klär i den?

  F.ö. har du rätt, möjligen tror jag att Micke tolkar saken helt rätt. Skriva skit? Vem bryr sig, men under en annans namn?

  Det ÄR grövre.

 5. Du borde gå vidare med det, det går åtminstone att få användaren avstängd från sin internetleverantör.

 6. Varför tror ni att det skulle gå att straffa dom. Ordet ”Jinge” är nog inte något som är skyddat även om det skulle visa sig vara unikt. En åklagare skulle illa kvickt lägga ned ett sådant fall och en ISP skulle fullständigt skita i en sådan begäran då de skulle förlora en kund plus få en massa problem.

  Så jag skulle nog råda dig att göra det du är bäst på, helt enkelt att skriva om dessa personer och deras hand havande. Samt möjligtvis blockera kommentarsdelen (inte hela bloggen) för vissa fasta IP nummer.

 7. Mja Anno! I minst ett av fallen använde vederbörande oxo mitt efternamn, och det utsluter givetvis att det skulle vara någon annan ”Jinge”. Dessutom angav han denna hemsida i url-fältet.

  Men visst kan jag skriva om företeelsen..

 8. Anonym, det går faktiskt. Åtminstone avstängning om det är en seriös internetleverantör.
  Och har man använt en annan person namn och till och med URL så är det straffbart.
  Det går att straffa.
  Det är ju inte bara fråga om användande av annans identitet heller, utan att ha framfört åsikter med någon annans identitet gör det dubbelt värre.

 9. Jinge:
  Jag tror förstås inte att det är sd-are som skriver i ditt namn. De torde inte ha någon anledning att ”smutskasta” dig genom att lägga sina de egna argument i din mun, tvärtom. Så jag skulle nog gissa att de skyldiga finns någon annanstans på den politiska skalan, bland sådana som också anser att sd är oacceptabla. Inga människor använder sina egna argument för att smutskasta någon annan. Så dumma tror jag inte ens folk i sd är.

 10. Har ni någonsin hört talas om någon som blivit åtalad för att ha använt en annan persons ”nickname”?

  Även med efternamnet ter det sig ganska osannolikt att det skulle bli ett åtal… även om imitatören varit dum nog att visa sitt eget IP (något som tar några minuter att hitta information om hur man döljer dölja om man googlar det) så måste det ju redas ut vem som satt vid datorn och så vidare. Måste nog till ett erkännande för att det skulle kunna bli något av det.

 11. förresten, det måste väl handla om mer än böter som eventuellt straff för att polisen ska kunna kräva ut namnuppgifter från leverantören. Är det aktuella brottet tillräckligt grovs för detta? Skulle vara intressant att veta om det i praktiken är fritt fram att kommentera under andras namn. (inte för att jag har tänkt göra det men ändå intressant att veta)

 12. Jag vet inte om frågan är intressant nog David, det som är intressant i sig är dock själva företeelsen. Det känns nästan rörande, som om småbarn busar…

 13. Inte så mycket att bry sig om egentligen. Efter att ha drivit en sida som är rätt populär (runt 5000 besökare per dag) så förvånar inget längre. Man får dagligen bedrägeriförsök och det poppar upp copycatsidor och andra konkurrerande företag hotar med att stämma, man får sina bank-konton granskade och attackerade, sidan hackad och blir utsatt för utpressning med mera med mera. Finniga hackers eller fientliga advokater – samma skit.

  tror faktiskt det bästa du kan göra Jinge är att helt ignorera när liknande saker händer. Att skriva om dem visar ju bara på att de har lyckats störa dig.

 14. Lågt. Såg det på SvD:s kommentarssida också, nån som kommenterade med Jinge också. Har råkat ut för samma sak på Kielos blogg av vänsterfolk.

  Hur vet du förresten att det är sverigedemokrater, om du inte vet vem det är?

 15. Jinge, bry dig inte. Den där Grue är någon sort Sverigeetnokrat eller vad du brukar kalla dem.