Jihad i Malmö och Kristdemokraternas Hans C Pettersson skandaliserar bloggar

Kristdemokraternas Hans C Pettersson med bloggen ”Jihad i Malmö” är återigen i skott-
gluggen för det som många kallar islamofobi och rasism.

Nu har Bo Holmström på TV4 uppmärksammat företeelsen och man har intervjuat Hans C Pettersson i TV-programmet Nyheterna. Där medverkade också Daniel Poohl från tidningen Expo. Kortfattat kan jag sammanfatta Poohls uttalande: ”All rasistisk propaganda legitimerar diskriminering.” Den som vill se och höra hans exakta uttalande kan titta på inslaget i TV4 på länken nedan.

Personligen uppskattar jag stort att Expos företrädare nu på allvar börjar tala högt om islamofobi och de högerextrema grupper som alltmer projicerar sin rasism mot människor med islam som religion. När man, som kristdemo-
kraternas Hans C Pettersson, koncentrerar sina ansträngningar för att idiotförklara en religion och uppenbarligen lever enbart för detta, ja då finns det anledning inte bara för Expo att belysa saken.

Att grenar inom Islam politiseras och leder till avarter som viss sorts militant islamism är förvisso värt att belysas. Men när uppmärksam-
heten drar praktiskt taget varenda muslim över en och samma kam så ska man inte kalla det för annat än vad det är – Rasism. Vi har fått nog av sådant i Europa, förintelsen var tillräckligt för-
skräcklig. Ingen bör någonsin igen få utsättas för en sådan förföljelse utan att vi alla reagerar, och när sådana tendenser trots allt dyker upp så bör det påtalas.

En lustig detalj när det gäller hans C Pettersson och hans ”författarskap”, han skriver på sin blogg att ”Boken Jihad i Malmö, den första svenska boken om de islamistiska terrornätverken utkommer snart.”


Hans C Pettersson intervjuas av Holmström i TV4

Det förefaller som han har vissa svårigheter att intressera någon förläggare, det har stått likadant i två år nu.

I intervjun antydde Hans C Pettersson att han inte längre tillåts vara aktiv inom Kristdemokrat-
erna på grund av sina extrema åsikter. Kanske har han bytt parti till något mer ”Nationellt och Patriotiskt”? Och påverkar sådana här skandaler den allmänna opinionen?

Nyheterna TV4 Expo AB DN SvD SydSv AB

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Främlingsfientlighet, Förintelsen, Hans C Pettersson, Islam, Islamofobi, Jihad i Malmö, Kristdemokraterna, Muslimer, Politik, Rasism, Bloggar, Bloggosfären[/tags]

  22 comments for “Jihad i Malmö och Kristdemokraternas Hans C Pettersson skandaliserar bloggar

 1. 26 oktober, 2007 at 15:28

  Europa är inne i en stadig bana att förändras till det sämre och alla rapporter som indikerat på det kan inte ha fel. Senast i Schweiz blev SVP en storvinnare med en affisch som är det mest flagrant rasistiska jag har sett på väldigt länge ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/60/Spp-poster.jpg ). Den som lever får se om Europa gör ännu en gigantiskt misstag för att i 50 år senare glömma bort egna mantrat ”aldrig mer”.

 2. Marie
  26 oktober, 2007 at 16:33

  Är det så Hitlerismen ser ut 2007?

 3. 26 oktober, 2007 at 16:53

  Jag var på ett möte för några dagar sedan om Kontroll- och övervakningsamhället starring Alice Åström.

  Hon förmedlade ett så ganska intressant faktum. Nämligen så att utav 498 terrorist attacker i EU så hade 1 dödlig utgång. Den handlingen var utförd ev ETA, en basksisk separistgerilla.

  AV alla dessa 498 terrorist attacker inom EU så hade en handling av dessa terroristdåd, muslismskt bakgrund. Tål att tänkas på.

  Sen bör man vara otroligt kritiskt till medierna och hur de lägger fram fakta kring terorister till en redan från början misinformerad fråga.

 4. Minna
  26 oktober, 2007 at 19:59

  Den där sidan borde polisanmälas!

 5. Magnus A
  26 oktober, 2007 at 20:20

  Jag hittar honom inte på Bloggtoppen, men han kanske inte är med där? Jag kollade sidan och det verkar vara en klockren fascist. Jag förvånas faktiskt lite över att han får ha sin blogg på blogspot.com

 6. Darathar
  26 oktober, 2007 at 23:16

  Minna, för vad? Är det ett brott att kritisera den politiska delen av Islam? Enligt den logiken är det ett brott att kritisera kristdemokraterna.

 7. Mange
  26 oktober, 2007 at 23:53

  Han är nog svärjedemokrat.

 8. Ryan
  27 oktober, 2007 at 06:33

  Jag skrev faktiskt en gång till blogspot och bad dom kolla upp hans blogg, men som på 30-talet gömdes antisemitismen och hatet bland så kallad fakta, analysering och andra fina ord innan den tog sin verkliga form i form av förintelsen på 40-talet.

  Hur länge kommer vi idag låta oss luras av ”experter” och andra ”analytiker” som bytat ut brunjackorna mot kavajer och nu låtsas vara anständiga, för att spy ut sitt hat mot muslimer?

  Nåväl, med någon som Hanc C Pettersson vid rodret känner jag mig säker på att dom kommer styra rakt ner i diket :) Dom, nasisterna och andra rasister alltså.

 9. Max
  27 oktober, 2007 at 07:59

  Judeförföljelsen och Hans C Petterssons agerande liknar varandra som bär!

 10. Sara G
  27 oktober, 2007 at 12:02

  Så bra att Expo äntligen tagit sitt förnuft till fånga och börjar inse att islamofobi är ett verkligt hot mot demokratin.

 11. 27 oktober, 2007 at 12:12

  Nu har han inte uppdaterat sin rasistsida på ett par dygn. Undrar om någon militant islamist har hittat honom efter att han fått reklam i TV4? Det skulle inte förvåna mig det minsta om de blir förbannade, dessutom visar han alla mohammedteckningar och även rondellhunden på hemsidan. Han saknar både omdöme och självbevarelsedrift.

 12. 27 oktober, 2007 at 16:05

  Antisemitiskt myt ”Att judar vill ta över världen” är antisemitiskt antisemitism, men hos Pettersson är det ”Muslimer som vill ta över världen” men det kallas inte islamfobin.
  Han skapade en EU flagga med halvmåne i mitten som han kallar ”Eurabia”…(!) vilket är hets mot folk – araber.
  Tänk att man skapar EU-flagga med Davidstjärna i mitten och kallar den ”Eujudia” – då skulle han vara antisemitist!

  Man måste byta roller och börja från sig själv om man vill förstå andras känslor.

 13. 27 oktober, 2007 at 16:16

  Nå, även jag har visat den taskiga rondellhundskladden på min blogg och givetvis inte fått några reaktioner alls. Bilden är ju så sjaskig att det är svårt att få kritik för att visa sånt kludd.

  De som däremot säger tramset är politiskt och yttrandefrihetsmässigt viktigt förtjänar dock all kritik de kan få.

 14. 27 oktober, 2007 at 17:44

  Hampus, det är halv miljon muslimer i Sverige men bara 300 personer har demonstrerat mot Vilks! Ändå säger man att ”MUSLIMER är mot yttrandefrihet”..!

 15. Vidugavia
  27 oktober, 2007 at 18:34

  Man ska kommentera vad som står i bloggposten! / Jinge

 16. Nisse på Manpower
  27 oktober, 2007 at 18:51

  Jag såg det där inslaget på nyheterna. Vilken vidrig samling. Jag kollade Jihadbloggen och det var föga förvånande bara sverigedemokratiska bloggar i den listan. Så Hans C Petttersson är nog sverigedemokrat nu, och kickad ur KD.

 17. 30 oktober, 2007 at 23:00

  Nej, Nisse, det är Sverigedemokrater, Nationaldemokrater och Israeldemokrater. Lite fler som sagt.

 18. Lars
  14 november, 2007 at 01:39

  Hur kan Krisdemokraterna arbeta ihop med en Stadsminister som inte tror på GUD varför Horrar dom för makt eller vad

 19. Erkki
  23 november, 2007 at 09:10

  Den där Hans C Pettersson är en RIKTIG rasist. Stackars kristdemokraterna!

 20. 23 november, 2007 at 10:16

  #15 Vi andra som inte demonstrerade var nog rätt negativa också. Men det blir fler och fler muslimer för var gång som känner att de inte vill ut på gator och torg och dansa efter pipan när personer som vilks, hirsi m fl spelar.
  Tyvärr blev det ju oxå omöjligt att delta i debatten när den saboterades och helt plötsligt gick ut på att om man blev förolämpad av att den person som man älskar mest och är som mest central i ens liv blir porträtterad på ett medvetet förolämpande sätt, ja då är man emot yttrandefrihet.

  Jag har träffat massor med person från mellanöstern bl a som varit gamla fängelsekunder i sina hemländer för att de uttryckt sina åsikter offentligt och de har ärren och brännmärkena kvar i huden, så tro mig, invandrade muslimer vet hur mycket yttrandefriheten är värd.

  Frågan är ju snarare om vissa andra i det här landet vet yttrandefrihetens värde då det är liktydigt med rätten – nej det nödvändiga behovet – att kränka och såra andra människor.

  #12 Som muslim är det svårt att ta den snubben på allvar. Än mindre vilja göra honom illa (i jämförelse med mediabilden är det ganska få muslimer som vill göra en ”theovangogh” varje gång islam kritiseras)…
  Nä, när hans blogg kommit på tal i min umgängeskrets har vi mest funderat över var i hela friden han får tag på sina bizarra bilder på muslimer med förvridna ansiktsuttryck och märkliga plakattexter. Den som vill refelktera över hasse C’s ideologi och människosyn skulle kanske kunna jämföra hans bildmaterial med nazi-tysklansds sätt att porträttera judar. En tanke som slagit mig flera gånger när man försökt läsa vad han skriver men fastnar vid (och fascineras av) bilderna.

  /AaW

 21. 23 november, 2007 at 10:44

  Ja #21, roligast är ju att försöka gissa sig till var bilderna är tagna. En text om muslimer i Danmark illustreras med Talibanerna i Afghanistan. Skrivs det om Malmö kommer bilden av en demonstrant i Pakistan. Ytterst märkligt.

Comments are closed.