Jan Björklund folkpartiets skolpolis


Jan Björklund har genom åren gjort sig känd som en skolans McCarthy i sin strävan efter att sätta åt oliktänkande. Ett av hans förslag har varit att engagera skolans personal att samarbeta med SÄPO för att kartlägga eleverna.

I dagens Brännpunkt i SvD har han tonat ner sin attityd något, men han visar i stället upp nya klassiska högeråsikter.

Han skriver: ”Ämnen som historia och religionskunskap har tagit mycket stryk i skolan under de senaste årtiondenas reformer. Men det är avgörande att eleverna förstår vart irrläror som nazism, kommunism och islamistisk extremism har lett, för att de ska kunna bli vaccinerade demokrater.”

Termen ”vaccinerade demokrater” betyder sannolikt nyliberaler om man översätter det till dagligt tal. Att han dessutom ger sig på nazism är förvånande. För sammantaget är de folkpartistiska förslagen inom olika områden som hämtade direkt från de nazianstuckna Sverige- och Nationaldemokraterna väl..?

Men artikelns huvudboskap kan sammanfattas – sitt still i klassrummet och håll käften!!

Det är nämligen det väsentliga innehållet, någon demokratisering i skolan vill folkpartiet inte veta av.

Vill herr Björklund ha demokrati någonstans i samhället undrar jag..


3 svar till “Jan Björklund folkpartiets skolpolis”

  1. Eftersom Jan Björklund ville skicka svenska trupper för att hjälpa Bush-regeringen ockupera Irak så verkar det som om han själv har maskat från nästan så gott som alla historie- och religionslektioner under sin uppväxttid.

    Jag tycker att han borde få posten som svensk ambassadör i Bagdad.

  2. Hur kommer det sig att folkpartiet snappar upp de hel eller halvfascistiska ideer som de bruna har? Det är ju inte bara en grej de tagit efter utan allt. Den hets mot muslimer som de ägnar sig åt är monumental. Men fortsätter de att gå bakåt i den takt de gör nu så försvinner partiet helt redan till månadsskiftet mars-april :-]