Jag vill inte bli blåst på stormen!SMHIs hemsida

Jag väcks 03.45 av att någon person redan börjat med nyårsfestligheterna. Att leka med smällare vid den tiden är inte speciellt snällt. Men varför vara snäll?

Det har inte börjat snöa än, och någon vind att tala om är det inte. Samtidigt som jag, och säkert flera med mig, går och väntar på stormen kan jag inte låta bli att fundera på varför. (Jag känner minst två personer till som ser fram mot ovädret.)

I mitt eget fall inbillar jag mig att det beror på människans litenhet inför naturen. Mer banala saker som att vi utsöndrar mer endorfin vägrar jag att ta till mig. Det är inte så många generationer vi levt med centralvärme och treglasfönster, så vi har nog en inbyggd respekt för vädret.

Det sista talar ju i.o.f.s. för endorfinteorin, men vadå, klockan strax efter fyra på morgonen kan man bortse från det mesta..

Det är synd att man inte kan lita på SMHI. Många gånger när SMHI har lovat storm har det inte ens blivit kuling. Nu ska jag i alla fall ta med mig kameran ut i busvädret om det verkligen kommer.

Men jag är mest rädd för att jag blir blåst på stormen..


5 svar till “Jag vill inte bli blåst på stormen!”

 1. Jag skulle mycket hellre haft snöstorm, men här på västkusten blir det ju bara det förbannade regnet. All den vackra snön vi haft i två dagar är puts väck och det kluckar och rinner vart man tittar.
  Den här sortens storm kunde lika gärna kvitta, vad mig anbelangar.

 2. Tack Patrick! De där bilderna är tagna 2001 eller 2002. Men bortsett från lite avspärrningar för bilar ser det nog likadant ut idag. Det är det norra fästet, nedgång via spiraltrappa från bron om man åker kommunalt. Bil så är det bara att fortsätta nedför backen från karlbergs station.
  Lämpligt i packningen: Stativ.

  Oki Kaxi! Ja det är trist när det bara regnar. Här har det börjat att blåsa lite, men högst 4-6 m/s än så länge. Men jag lääängtar efter ett riktigt busväder så att jag nästan skäms.. :-)

 3. Det blev inte så kul med stormen på grund av att det blev regn istället. Nåja, det blir väl skojiga snöoväder längre fram?

 4. Vi får väl se vad dagen för med sig. Skridskor hade varit bra att ha på bilen imorse märkte jag. Glashalt. Kommer det lite snö på det kan det bli riktigt kul :(.

  Annica